CRIMĂ în Curtea de Argeș. O bătrână a fost ucisă cu 170 de lovituri de cuțit de către fiica ei, de profesie învățătoare

CRIMĂ în Curtea de Argeș. O bătrână a fost ucisă cu 170 de lovituri de cuțit de către fiica ei, de profesie învățătoare
Publicat: 02/06/2012, 17:53
Actualizat: 02/06/2012, 17:54

UPDATE ISJ Argeș: Directorul școlii va răspunde dacă învățătoarea acuzată de crimă nu avea aviz psihologic

Directorul Școlii Generale nr. 4 din Curtea de Argeș, unde femeia acuzată că și-a ucis mama cu peste 170 de lovituri de cuțit este învățătoare, va fi răspunzător în cazul în care se va stabili că aceasta a predat fără să aibă aviz psihologic, a declarat inspectorul școlar general al ISJ Argeș.

Potrivit profesorului Florin Gardin, inspector școlar general al ISJ Argeș, dacă învățătoarea din municipiul Curtea de Argeș suspectată că și-a ucis mama a predat fără să aibă aviz psihologic, directorul școlii este răspunzător pentru acest lucru, primele date indicând că femeia este un cadru didactic bun, apreciat în rândul colegilor și al părinților copiilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Este o învățătoare bună, solicitată de foarte mulți părinți, are rezultate foarte bune. Vom analiza situația, de ce nu are aviz psihologic, iar dacă se confirmă că acest cadru didactic nu are într-adevăr avizul psihologic va răspunde cine este vinovat de acest lucru, respectiv directorul școlii. Vom verifica dacă și celelalte cadre didactice au acest aviz. Eu sunt de două zile inspector școlar general. Vom verifica și, repet, directorul școlii va răspunde, el este responabil dacă nu există acest aviz psihologic”, a declarat inspectoratul școlar general al ISJ Arges, profesorul Florin Gardin.

Primele date ale anchetei arată că Elena Mirela Marinescu, în vârstă de 37 de ani, învățătoare la clasa a IV-a C a Școlii generale nr. 4, din Curtea de Argeș, de 14 ani în această unitate de învățământ, nu avea din anul 2010 avizul psihologic.


UPDATE 2 O învățătoare din Curtea de Argeș, acuzată că și-a ucis mama în vârstă de 77 de ani, și-a recunoscut fapta, potrivit anchetatorilor, medicii legiști stabilind că bătrâna avea pe corp peste 170 de lovituri de cuțit, dintre care 33 penetrante în cavitatea toracică, făcute cu două „obiecte tăietoare”.

„Autopsia medico-legală efectuată victimei de la Curtea de Argeș a pus în evidență câteva elemente deosebit de importante, particulare și inedite. În primul rând, pe corpul victimei au fost evidențiate peste 170 de leziuni traumatice care au fost produse cu cuțitul. Dintre acestea, 153 erau plăgi. Din cele 153 de plăgi de pe tegument, 33 erau penetrante în cavitatea toracică și aveau corespondent ca leziuni în organele viscerale. Ca inedit pot să vă spun că foarte, foarte greu și mi-a luat foarte mult timp, mi-a trebuit ca să evidențiem felul și natura și dimensiunile acestor leziuni traumatice. Așa ceva cred că în România nu a existat și vă spun cu precizie și este foarte posibil să fim în acest top nefericit în plan internațional”, a declarat șeful Serviciului Medico-Legal Argeș. dr. Dan Manu.

Potrivit sursei citate, o altă situație „cu totul particulară și inedită” a fost că fiica femeii ucise, principalul suspect, a folosit două obiecte tăietoare, înțepătoare, primului folosit rupându-i-se vârful, cel mai probabil, în coastele hemitoracelui stâng.

„După care a continuat această sarabandă a traumatismelor, a agresiunii, cu cel de-al doilea cuțit. Ca și medic legist, ca și om, sunt foarte curios să văd într-un interval foarte scurt de timp, că sigur se va dispune, în situația dată, o expertiză medicală psihiatrică asupra autoarei, privind eventualele tulburări psihice cu consecințe asupra discernământului persoanei respective acuzată de omor. Sunt foarte curios, spun, să văd dacă suferă, dacă a suferit de anumite afecțiuni psihice și starea discernământului este normală sau diminuată. Spun acest lucru pentru că este cadru didactic, a instruit în activitatea sa didactică generații de copii și s-ar putea, din nefericire, Argeș să dea un semn de alarmă, un semnal puternic în România, că în anumite servicii, în anumite sectoare de activitate, este absolut nevoie, ca și în medicină, ca și în învățământ, ca și în alte domenii în relații umane directe cu atât mai mult atunci când lucrezi cu copiii, periodic, să se evalueze starea psihică a persoanei, a profesionistului”, a mai declarat șeful Serviciului Medico-Legal Argeș, dr Dan Manu.

Potrivit anchetatorilor, armele crimei au fost identificate, iar femeia a recunoscut crima.

UPDATE Curtea de Argeș: Fata bătrânei găsite moartă în apartament, reținută pentru omor deosebit de grav

Fata bătrânei de 77 de ani care a fost găsită moartă, vineri seară, în apartamentul ei din Curtea de Argeș, a fost reținută pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, sub acuzația de omor deosebit de grav, procurorii având indicii și probe că ea este cea care ar fi comis crima.

Femeia a fost introdusă în arestul IPJ Argeș și urmează să fie prezentată, în cursul zilei de sâmbătă, magistraților Tribunalului Argeș cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile, transmite corespondentul MEDIAFAX.

O bătrână de 77 de ani, din Curtea de Argeș, a fost găsită moartă, vineri seară, înjunghiată de cinci ori în torace, anchetatorii având deja un cerc de suspecți din care fac parte membri ai familiei și prieteni ai acesteia și stabilind că femeia vânduse de curând o casă în Câmpulung Muscel.


O bătrână de 77 de ani, din Curtea de Argeș, a fost găsită moartă, vineri seară, înjunghiată de cinci ori în torace, anchetatorii având deja un cerc de suspecți din care fac parte membri ai familiei și prieteni ai acesteia și stabilind că femeia vânduse de curând o casă în Câmpulung Muscel.

Potrivit anchetatorilor, bătrâna vânduse de curând o casă în Câmpulung Muscel, iar rudele și apropiații femeii știau că aceasta are în apartament suma de aproximativ 11.000 de euro, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Bătrâna locuia singură în apartamentul situat la parterul unui bloc din cartierul Ivancea, strada Valea Iașului. A fost descoperită moartă de către fiica sa, care venise în vizită. Era decedată în dormitor, înjunghiată cu cinci lovituri în zona toracică. Primele date arată că a fost înjunghiată în baie, de unde victima s-a târât până în dormitor”, a declarat procurorul Alexandru Petre, de la Parchetul Tribunalului Argeș.

Potrivit sursei citate, anchetatorii au în acest moment un cerc de suspecți din care fac parte membri ai familiei și apropiați ai bătrânei.

„Rudele și prietenii știau că aceasta are în casă suma de 11.000 de euro rezultată din vânzarea unei case de la Câmpulung Muscel. Nu am reușit până în acest moment să stabilim dacă suma de bani lipsește din casă, deoarece nu am reușit să ajungem cu ancheta la locul indicat de către fiică, în care bătrâna ar fi ținut banii.” a mai declarat procurorul Alexandru Petre.

Polițiștii continuă cercetările sub coordonarea procurorului criminialist, fiind ridicate toate probele găsite în apartamentul victimei.

Trupul neînsuflețit al femeii a fost transportat la morgă de către un echipaj al Serviciului Medico Legal Argeș, în vederea efectuării necropsiei și stabirii cauzelor morții.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor avea închis
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Noul Renault Captur, disponibil în România. SUV-ul de oraș bate DUSTER?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
”Fratele meu s-a stins din viață la 34 de ani, din cauza depresiei” Drama care...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Astronomii au detectat un semnal ciudat de la o galaxie din apropiere