CRIMINAL ÎN SERIE ÎN ROMÂNIA? ANCHETĂ EXTINSĂ în cazul ROMÂNULUI ARESTAT pentru că a OMORÂT o japoneză în pădurea OTOPENI

CRIMINAL ÎN SERIE ÎN ROMÂNIA? ANCHETĂ EXTINSĂ în cazul ROMÂNULUI ARESTAT pentru că a OMORÂT o japoneză în pădurea OTOPENI
Publicat: 23/08/2012, 16:37
Actualizat: 27/09/2018, 22:23

Nicolae Vlad, principalul suspect în cazul uciderii unei japoneze în pădurea Otopeni, ar mai putea fi implicat în alte cinci cazuri de omor, viol și tâlhărie, toate petrecute în zona localității Balotești. Legătura între crima de la Otopeni și celelalte cinci infracțiuni comise de-a lungul ultimelor luni a fost făcută de polițiștii de la Omoruri, din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, care au descoperit similarități în modul de operare, dar și faptul că au fost comise în apropierea locuinței suspectului. Procurorul general, Codruța Kovesi, a declarat, joi, că Parchetul instanței supreme a preluat cinci cauze, în toate modul de operare părând a fi același ca în cazul japonezei ucise.

UPDATE 14:10 Doru Antonio Marinciu, șeful de la Serviciul Omoruri din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române a declarat pentru gândul faptul că Nicolae Vlad mai e suspect în alte cinci cazuri de omor, viol și tâlhărie, care au avut loc în zona Balotești, unde locuia suspectul. Potrivit lui Marinciu, este vorba de un caz de omor, în celelalte patru fiind vorba despre violuri și tâlhării. „Era o femeie în vârstă, a intrat peste ea în casă a violat-o și a ucis-o”, spune șeful Serviciului Omoruri. Bărbatul arestat pentru că ar fi ucis o japoneză în pădurea Otopeni a fost chiar suspect într-unul din cele 5 cazuri. „Nu a fost însă vorba despre unul dintre cele în care s-a dispus expertiza ADN”, precizează Doru Antonio Marinciu. Potrivit acestuia, cele 5 infracțiuni s-au petrecut de curând. „Unele sunt vechi de o lună, celelalte de două. Legătura între ele și cazul Nicolae Vlad am făcut-o noi, la IGPR, luând în calcul asemănările dintre modul de operare și faptul că s-au petrecut în apropierea locuinței suspectului”, a adăugat șeful Serviciului Omoruri. El a mai spus că Nicolae Vlad nu a recunoscut crima de la Otopeni și că despre celelalte cazuri nu a fost încă întrebat. „În continuare, urmează să facem audieri de martori”, a declarat șeful Serviciului Omoruri.

UPDATE 15:00 Potrivit însă informațiilor publicate de Știrile Pro TV, Nicolae Vlad ar fi fost suspect în două din cele cinci cazuri, în ambele fiind prelevate probe ADN. Poliția nu a avut 1500 de lei să plătească analiza ADN. Așa că, în așteptarea unor bani în plus la bugetul Internelor, dosarul a ramas în seif, iar Nicolae Vlad în libertate.

Procurorul general al României Laura Codruța Kovesi a declarat că Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție (PICCJ) a preluat atât dosarul privind uciderea tinerei japoneze, cât și alte cinci cauze. „Ieri și azi (miercuri și joi, n.r.) s-au ridicat mai multe obiecte personale ale victimei, aparatul de fotografiat și telefonul personal, s-au dispus măsuri în cauză, cum este expertiza ADN”, a declarat Codruța Kovesi, la ieșirea din sala de ședințe a Plenului CSM.

„În total sunt șase cauze care au fost conexate. (…) Am preluat cinci cauze. Două dintre aceste cauze au ca obiect violul urmat de moartea victimei, celelate trei cauze au ca obiect tâlhărie față de femei mai în vârstă. Modul de operare, în primă fază, pare a fi același. Acesta este motivul pentru care am dispus preluarea acestor cauze”, a spus Kovesi, precizând că cele cinci dosare au fost preluate de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov și Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Procurorul general a precizat că, în baza urmelor biologice ridicate de la fața locului, s-au dispus expertize care vor confirma sau vor infirma dacă toate aceste fapte sunt comise de același autor.

Kovesi a mai spus că pentru două dintre cauze există confirmarea de la Institutul de Medicină Legală că autorul este același, toate indiciile ducând în acest moment către tânărul suspectat că a omorât-o pe japoneză, acesta fiind arestat preventiv.

Întrebată dacă exista posibilitatea de a-l aresta mai devreme pe principalul suspect în cazul uciderii japonezei, Codruța Kovesi a spus că în momentul în care s-au făcut cercetările la fața locului nu era identificat un suspect.

„Existau urmele biologice lăsate la fața locului, însă nu aveai termen de comparație, pentru că erau mai mulți suspecți, erau mai multe variante de anchetă și dosarele erau înregistrate la unități de parchet diferite”, a precizat Kovesi.

Ea a mai spus că în momentul în care s-a constatat modalitatea în care a fost săvârșită fapta, s-au făcut verificări, s-au preluat și celelate dosare, anchetatorii au avut și cu ce să comparăm urmele biologice găsite la fața locului, acesta fiind motivul pentru care dosarele au fost conexate.

Codruța Kovesi a adăugat că, după ce dosarele au fost preluate, a fost dispusă și o investigare a modului în care au fost făcute anchetele în toate dosarele și au fost instrumentate probele, pentru a vedea dacă în aceste cauze s-a făcut tot ce trebuia.

Ea a mai precizat că expertizele tehnice și biologice desfășurate în prezent vor stabili dacă autorul este același în toate cele șase dosare.

În cele șase cauze sunt șase victime, trei dintre ele decedate și celelalte trei în viață, care au fost lovite în scopul tâlhăririi, a mai spus Kovesi.

Telefonul mobil și aparatul foto ale studentei japoneze ucise într-o pădure din Corbeanca au fost identificate, persoana la care a fost găsit aparatul foto recunoscând că l-a cumpărat de la principalul suspect în acest caz, potrivit Parchetului instanței supreme.

Până în prezent, în cauză a fost efectuată cercetarea locului faptei, au fost audiați martori, a fost identificată victima, s-a efectuat autopsia cadavrului și a fost dispusă o expertiză ADN, care urmează să fie efectuată în zilele următoare, au precizat procurorii.

Cazul studentei japoneze care ar fi fost omorâtă de Vlad Nicolae (26 de ani) a fost anchetat, inițial, de procurorii Parchetului Tribunalului Ilfov.

Ulterior, dosarul a fost preluat de procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, din cauza complexității cauzei și a faptului că victima este o persoană cu cetățenie străină, ceea ce necesită corespondență cu ambasada.

Totodată, cazul a fost preluat de procurorii Parchetului instanței supreme întrucât, din datele existente, au rezultat indicii că inculpatul ar fi suspect de mai multe fapte de violență comise în mai multe județe.

Potrivit anchetatorilor, în 15 august, în jurul orei 20.30, Vlad Nicolae a abordat-o pe studenta japoneză, în vârstă de 20 de ani, în incinta Aeroportului „Henri Coandă”, oferindu-și ajutorul pentru a-i găsi un taxi.

În acest context, Vlad Nicolae a urcat împreună cu tânăra în taxi, însă cei doi au coborât după parcurgerea unei distanțe scurte, într-o zonă în care drumul este mărginit, de ambele părți, de pădure. Vlad Nicolae și tânăra au fost observați în acel loc de către șoferul taxiului după aproximativ două minute, la marginea șoselei, însă pe celălalt sens de mers.
Două zile mai târziu, în 17 august, în același loc a fost descoperit cadavrul studentei, acoperit cu frunze și prezentând urme de violență. La aproximativ 60-70 de metri distanță a fost descoperită valiza victimei, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.
Cercetările în acest caz vizează și posibilitatea ca suspectul să fi întreținut relații sexuale cu victima, înaintea crimei.
Vlad Nicolae a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, duminică, la propunerea procurorilor. Acesta a negat în fața anchetatorilor că ar fi ucis-o pe studenta japoneză.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Am fost la ambasada Rusiei să văd „Provocarea”, filmul interzis în România. S-a stricat ceva...
Ce salariu primește un angajat la 'împinge tava' în Mamaia, acum, în 2024. Are o...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Mișcarea strategică a lui Putin în Marea Neagră. Fotografii din satelit arată unde și-au mutat...
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Afacerea cu care investitorii arabi ar putea da lovitura în România. Şeicii vor să facă...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Schimbare uriașă în ROMÂNIA. Anunț de la Guvern azi, 20 APRILIE: Am decis foarte clar
Pozele devin filme cu un singur click. Vestea momentului de la Microsoft
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Gabriela Cristea, despre sacrificiile prin care a trecut pentru a ajunge un antreprenor de succes:...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Modul ciudat prin care tardigradele supraviețuiesc radiațiilor