CRITICI. Alexandru Rafila, despre campania în care oamenii sunt îndemnați să renunțe la mască: „Este un mesaj subversiv!”

CRITICI. Alexandru Rafila, despre campania în care oamenii sunt îndemnați să renunțe la mască: „Este un mesaj subversiv!”
Rafila: PSD nu poate să aibă doar Ministerul Sănătății într-un moment atât de greu / Mediafax Foto / Eduard Vînătoru
Publicat: 01/07/2020, 08:28

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a criticat filmulețul care circulă pe rețelele sociale, prin care se încurajează nepurtarea măștii de protecție în plină epidemie de coronavirus. Reacție survine după ce Raed Arafat, șeful DSU, a intervenit la GÂNDUL LIVE pentru a-i condamna pe inițiatorii clipului controversat.

E un mesaj subversiv, are și o finalitate, pierderea controlului în zona de sănătate publică. Cred că avem de lucrat la construirea unor mesaje care să ajungă la oameni, care trebuie să înțeleagă că ei sunt parte din controlul acestei boli. Este genul de mesaj care face propagandă unui tip de mesaj, să fii la modă fără mască. În spatele acestui mesaj este și ruperea de generații”, a precizat Alexandru Rafila.

Rafila a avertizat asupra creșterii numărului de cazuri de infecție cu Covid-19 în România. Dacă se ajunge la un grad de ocupare de 70% în secțiile ATI, sistemul medical se va zdruncina puternic!

„Creșterea evidentă a numărului de cazuri a fost pe 15 iunie. Toată discuția legată de transmisibilitate a căzut în ceea ce privește scăderile numărului de cazuri la temperaturi mari. Sper să nu ajungem la o dublare, triplare a numărului de cazuri. Dacă ajungem acolo, se blochează secțiile de terapie intensivă. Avem 2.600 de paturi, din care jumătate sunt cu echipamente de respirație asistată. Când ajungi la un grad de ocupare de 70 la sută, devine o problemă și poate pune sistemul în pericol”, a declarat Alexandru Rafila.

Cezar Ionașcu îi îndeamnă pe români să își dea masca jos: Demersurile mele nu sunt împotriva sistemului!

Consultatul de imagine care a fost filmat în timp ce striga în urmă cu două săptămâni în Piața Obor „Dă-ți masca jos!” și care promovează pe rețelele de socializare un videoclip cu același îndemn explică în cadrul emisiunii GÂNDUL LIVE de ce face aceste demersuri în plină pandemie de coronavirus în România și în întreaga lume.

Raed Arafat, despre consultantul care îndeamnă oamenii la nepurtarea măștii

Șeful DSU Raed Arafat explică la GÂNDUL LIVE cazul lui Cezar Ionașcu care îi îndeamnă pe oameni la nepurtarea măștii de protecție în contextul pandemie de coronavirus. Acesta punctează faptul că nu mai este vorba de libertatea de exprimare, ci de „libertatea de a ucide oamenii, de a induce în eroare”.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult