CRITICI. Medicul Adina Alberts: „Degeaba se ia temperatura la intrarea în magazine. Ce l-ar împiedica pe un bolnav febril să ia un paracetamol și să iasă la shopping?”

CRITICI. Medicul Adina Alberts: „Degeaba se ia temperatura la intrarea în magazine. Ce l-ar împiedica pe un bolnav febril să ia un paracetamol și să iasă la shopping?”
Medicul Adina Alberts spune că verificarea temperaturii la intrarea în clădiri este ineficientă
Publicat: 19/05/2020, 10:08
Actualizat: 06/04/2021, 23:22

Cunoscutul medic Adina Alberts critică măsura de verificare a temperaturii la intrarea în magazine, clădiri sau birouri, explicând că o pastilă de paracetamol poate scădea febra pentru o perioadă de 20 de minute, ceea ce înseamnă că un bolnav febril ar putea lua o pastilă și să meargă apoi la cumpărături. 

De asemenea, medicul a explicat ca starea febrilă poate avea o multitudine de cauze, altele decât infectarea cu noul coronavirus.

Medicul a explicat, pe Facebook, ineficeința măsurii de verificare a temperaturii, dar și pericolele la care ne expunem folosind tehnologia bazată pe raze infraroșii.

Medicul Adina Alberts: „Degeaba se ia temperatura la intrarea în magazine”

„Mă scuzați dar voi fi foarte directă. E o prostie să verifici temperatura oamenilor care intră în diverse clădiri/ magazine/ birouri.
Și nu pentru că ar fi nocivă tehnologia minim invazivă bazată pe raze infraroșii (exact ca la telecomandă), deși eu nu mi-aș lasă niciodată copilul în bătaia telecomenzii… Mă rog, asta este altă discuție pentru că dacă ți se ia temperatura în acest mod, de 10 ori pe zi, vreo câteva sute de zile la rând, nu mai e chiar un nimic.”

Medicul a explicat că o singură pastilă de paracetamol poate scădea febra unei persoane:

„Dragii mei, o pastilă de paracetamol sau aspirină va scădea o eventuală temperatură mai mare, către valori normale, în 15-20 minute.
Plus că starea febrilă ar putea avea atâtea alte cauze, altele decât COVID-19.
Dar, oricare ar fi cauza febrei, ce l-ar împiedica pe un bolnav febril, altceva decât lipsa de chef, să ia un paracetamol și să iasă la shopping, dacă așa ar vrea mușchiul lui?!? Nimic!”

Medicul Adina Alberts spune despre această măsură de verificare a temperaturii persoanelor care intră în clădiri este o copie ineficientă:
„Copiem toate „prostiile” internaționale, le aplicăm aiurea, nu judecăm, nu gândim, parcă am fi niște idioți…”, a conchis medicul Adina Alberts.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase