CSM sesizează Inspecția Judiciară după declarațiile lui Adrian Sârbu privind influențarea dosarului Mediafax de către „Pontaghiță”

CSM sesizează Inspecția Judiciară după declarațiile lui Adrian Sârbu privind influențarea dosarului Mediafax de către „Pontaghiță
Publicat: 03/02/2015, 13:55

CSM a sesizat Inspecția Judiciară cu privire la afirmațiile lansate în spațiul public de Adrian Sârbu, acționarul majoritar al Mediafax Group, în cuprinsul cărora a făcut mai multe referiri la activitățile desfășurate în dosarul „Mediafax”, instrumentat la nivelul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, informează CSM într-un comunicat de presă.

CSM cere efectuarea verificărilor necesare „pentru a stabili dacă și în ce măsură a fost adusă atingere independenței și imparțialității procurorilor PICCJ, precum și dacă a fost adusă atingere independenței sistemului judiciar în ansamblul său”.

Adrian Sârbu, reținut luni seară pentru 24 de ore de Parchetul ICCJ, afirmă că dosarul MEDIAFAX are ca scop distrugerea instituțiilor media pe care le-a construit în ultimii 25 de ani.

Redăm integral declarația lui Adrian Sârbu:

„Cazul Mediafax – Adrian Sârbu, fabricat la comanda lui Pontaghiță și a camarilei lor, are drept scop distrugerea Mediafax, Gândul, Ziarul Financiar, instituții media pe care le-am construit în ultimii 25 de ani și pecare le-am menținut independente politic.

Scenariul pe care il execută procurorii, inspectorii DGAF, ANAF și polițiștii de urmărire penală, toți sprijiniți copios de SRI, urmăreste punerea sub urmărire penală a unor persoane din managementul companiilor mele sub învinuiri neprobate, arestarea și forțarea lor sub șantajul menținerii în arest pentru a mă denunța drept marele instigator la evaziune fiscală și spălare de bani al României, așa cum Ponta a indicat în ieșirile lui publice încă de acum 1 an. În plan public, informații din dosar sunt transmise diverselor oficine de propaganda Pontaghiță cunoscute sau acoperite, pentru a forța decizia judecătorilor care trebuie să aprobe mandatul.

Un caz tipic de terorism de stat asupra unor instituții media împinse spre lichidare sau vânzare către grupuri de interese politice, caz prezentat publicului drept o glorioasă acțiune anti-evaziune și spălare de bani.

În aceste circumstanțe, singura mea apărare este evidența bunului simț:

În ultimii 25 de ani, am avut șansa, puterea și talentul de a construi instituții private de statură publică, PRO TV, CME, Mediapro, Mediafax, etc, care au angajat zeci de mii de români, oferindu-le oportunitatea unei cariere. Am respectat legile acestei țări, am promovat principii stricte de guvernanță corporatistă și nu am încurajat niciodată spiritul infracțional în companiile mele. Am creat generații de profesioniști. Am lucrat simultan cu sute de manageri, delegând, împărțind cu ei ideile mele și ceea ce am câștigat. Am fost singurul român care a avansat în poziția de CEO al unei companii publice americane. Am creat sute de milioane de dolari valoare pentru acționarii mei și pentru mine. Companiile aflate sub controlul sau managementul meu au plătit numai în ultimii zece ani sute de milioane de euro taxe către statul român.

Faptul că am ajuns obiectul defăimării unor impostori îmbătați de putere nu mă emoționează. Cred cu tărie în statul de drept, în libertatea presei, în dreptul fiecărui om de a fi apărat de lege, dar și în obligația fiecăruia de a se supune legilor acestei țări. Începând cu mine. Preocuparea mea astăzi este în primul rând menținerea în activitate a companiei Mediafax și asigurarea unor condiții decente de muncă pentru oamenii aflați sub o nedreaptă presiune financiară și psihică în această campanie de represalii”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Noua regulă de pe 31 MARTIE. Este absolut OBLIGATORIU pentru milioane de români care călătoresc
Prințul Harry, presat de Meghan să se împace cu Familia Regală. Este un interes la...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația