Adrian Macarie
26.03.2018
Știri

Cu ce răspuns se întoarce Tudorel Toader, după ce a discutat cu ministrul sârb al Justiției despre cererea de extrădare a lui Sebastian Ghiță

Cu ce răspuns se întoarce Tudorel Toader, după ce a discutat cu ministrul sârb al Justiției despre cererea de extrădare a lui Sebastian Ghiță
Mai multe pe gandul.info

Luni, 26 martie, a avut loc, la sediul Ministerului Justiției din Serbia, întrevederea ministrului justiției, Tudorel Toader, cu Nela Kuburovic, ministrul justiției din Serbia.

„Miniștrii au purtat, de asemenea, discuții despre cererea României de extrădare a lui Sebastian Ghiță. Ministrul Kuburovic a subliniat că procedura privind stabilirea îndeplinirii condițiilor de extrădare este încă în curs la Înalta Curte și că, ulterior hotărârii instanței, ministrul justiției va adopta o decizie cât mai curând posibil”, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Justiției, postat pe site-ul instituției.

În cadrul întrevederii, s-a discutat și despre intensificarea cooperării dintre cele două ministere de justiție.

„Ministrul Justiției din România a precizat faptul că România sprijină cu fermitate parcursul european al Serbiei, iar Ministerul Justiției, în special în cadrul capitolelor de negociere 23 și 24. Cei doi miniștrii au menționat, de asemenea, necesitatea intensificării acestei cooperări, având în vedere faptul că Protocolul care definește relațiile dintre cele două state în domeniul justiției a fost semnat în 2007. De asemenea, cei doi miniștri au convenit negocierea și încheierea unui nou protocol care să dezvolte evoluțiile realizate până în prezent”, potrivit sursei citate.

Ministrul sârb al Justiției a precizat că în Serbia o temă de actualitate este reprezentată de interesul în procesul de redactare a amendamentelor constituționale în domeniul justiției, acesta aflându-se în derulare.

„De asemenea, doamna Nela Kuburovic a adăugat că se lucrează și la armonizarea Proiectului de text al amendamentelor la Constituția Serbiei cu propunerile și sugestiile din cadrul dezbaterii publice care s-a finalizat la data de 8 martie a.c., iar ulterior, după armonizare, proiectul va fi înaintat Comisiei de la Veneția pentru avizare. Ministrul justiției din Serbia a menționat că Ministerul Justiției nu va intra în procedura de adoptare, fără avizul pozitiv al acestei instituții”, se mai arată în comunicatul de presă al Ministerului Justiției.

Tudorel Toader a discutat, luni, și cu Vesna Ilić Prelic, președintele Curții Constituționale a Serbiei.

Inchide