Cum a fost intimidată, de fapt, Kovesi:”Au fost date telefoane, insistent, către membrii familiei ca să-mi afle adresa de e-mail”

Cum a fost intimidată, de fapt, Kovesi:Au fost date telefoane, insistent, către membrii familiei ca să-mi afle adresa de e-mail
Publicat: 09/04/2016, 10:59

Procurorul șef al DNA a mai spus că nu este prima dată când se fac presiuni asupra procurorilor anticorupție de oamenii deranjați de anchetele DNA.

Kovesi afirmă că „au fost telefoane insistente, repetate, dar nereușite, pentru că nimeni nu a intrat în dialog cu aceste persoane”. Întrebată în ce limbă vorbeau cei care dădeau telefoane, procurorul-șef al DNA a declarat că nu poate spune acest amănunt. Ea a precizat, însă, că nu i-a fost atacat contul de e-mail.

Kovesi a apreciat că este vorba de una dintre multele tentative de intimidare care-i vizează pe procurori.

„Nu stiu ce au găsit. Nici nu mă intereseaza ce au găsit. Probabil că sunt persoane deranjate de anchetele noastre, deranjate că DNA își face treaba. Nu pot să comentez despre cine a încercat să mă intimideze”, a afirmat Codruța Kovesi.

Procurorii DIICOT au anunțat în data de 3 aprilie că doi cetățeni israelieni, Weiner Ron și Geclowicz David, au fost arestați pentru transfer neautorizat de date informatice și operațiuni ilegale cu dispozitive și programe informatice în cazul încercării de intimidare a procurorului șef DNA, Laura Codruța Kovesi.

Ulterior, Tribunalul București a emis mandate de arestare preventivă pe numele celor doi.

Sursa citată anunță că există suspiciunea rezonabilă că pe parcursul lunii martie 2016, două persoane care ocupau poziții de conducere în cadrul unei firme israeliene, cu puncte de lucru atât în Tel Aviv/Israel cât și în Londra/UK, împreună cu mai mulți angajați ai firmei, printre care și cei doi inculpați, Weiner Ron și Geclowicz David, au constituit un grup infracțional organizat în scopul comiterii de infracțiuni de hărțuire și infracțiuni informatice.

„În fapt în efectuarea de multiple apeluri telefonice cu caracter amenințător și hărțuitor, producătoare de temeri, precum și atacuri de tip phishing, în vederea sustragerii credențialelor de acces și ulterior compromiterii de conturi de poștă electronică, activități urmate de violarea secretului corespondenței, copierea și transferul fără drept a conținutului acestora”, au transmis procurorii DIICOT.

Rețeaua era bine organizată, iar potrivit datelor furnizate de procurori, căsuțele de e-mail ale unor apropiați ai Laurei Codruța Kovesi au fost sparte .

„Weiner Ron răspundea de partea tehnico-informatică a activității și de compromiterea efectivă a conturilor de e-mail, după ce, în prealabil, Geclowicz David era cel care răspundea de contactarea telefonică a persoanelor din familia și anturajul persoanei publice vizate și de obținerea datelor de contact necesare, mai precis adresele exacte de e-mail. În continuarea demersului infracțional, inculpatul Weiner Ron , introducând fără drept credențialele titularilor legitimi, a accesat în mod repetat și fără drept, respectiv prin încălcarea măsurilor de securitate (id-uri și parolele de autentificare) căsuțele de e-mail (spațiul alocat de furnizorul de servicii conturilor clienților), sisteme informatice aparținând unui număr de trei persoane vătămate”, se arată în comunicatul DIICOT.

Persoanele care ar fi exercitat „actele de hărțuire în vederea intimidării” ar fi foști agenți ai serviciului de informații externe al Israelului, Mossad, și aveau instrucțiuni clare să nu o contacteze direct pe Kovesi, au precizat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Procurorul șef al Direcției Naționale Anticoruție, Codruța Kovesi, a declarat pentru MEDIAFAX că presiunile foștilor agenți Mossad au reprezentat „o încercare nereușită de intimidare”

Surse apropiate anchetei au declarat că persoanele interesate de informații care o privesc pe Codruța Kovesi ar fi vizate în dosare penale și ar fi angajat firma Black Cube pentru a afla date despre procurorul șef al DNA. Black Cube este o companie care activează în domeniul Intelligence, fondată în anul 2010 de foștii ofițeri de informații israelieni Dan Zorella și Avi Zanus.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Cât de sănătos este, de fapt, pateul vegetal! Ce aditivi conține și cât de periculos...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
PRODUSELE INTERZISE definitiv. Ordinul final a fost dat chiar astăzi, 23 APRILIE
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu