Cum a reușit locotenentul care a protestat în uniformă, la București, să fie reangajat

Cum a reușit locotenentul care a protestat în uniformă, la București, să fie reangajat
Publicat: 04/08/2014, 20:29
Actualizat: 30/03/2019, 19:30

Locotenentul Alexandru Gheorghe a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că, în urma procesului pe care l-a intentat Ministerului Apărării Naționale, instanța a decis să fie reangajat pe vechea sa funcție, în același post de unde a fost exclus în 2012.

„Am fost reangajat pe vechea mea funcție, la Câmpia Turzii, așa cum a dispus instanța de judecată. Nu mai vreau să fac niciun fel de comentariu public, voi face ceea ce mi se va ordona să fac. Pot să spun că totul este în regulă”, a spus Alexandru Gheorghe.

Acesta a postat, în urmă cu câteva zile, pe o rețea de socializare, ordinul MApN prin care i se aducea la cunoștință că a fost reangajat în armată.

„«Domnule locotenent Alexandru, începând cu data de 01.08.2014 sunteți rechemat în activitate pe funcția pe care ați ocupat-o la data trecerii în rezervă». Aceeași senzație cu vestea acceptării în Academia Militară în 2004”, a scris locotenentul Alexandru Gheorghe pe rețeaua de socializare.

Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus, în iulie, printr-o sentință definitivă, reintegrarea lui Alexandru Gheorghe în rândul cadrelor active ale Ministerului Apărării Naționale, care este obligat să-i plătească locotenentului salariile începând cu data trecerii în rezervă și până la reintegrarea efectivă.

În ianuarie 2012, locotenentul Gheorghe Alexandru și-a făcut apariția, îmbrăcat în uniformă militară, în Piața Universității, cu declarații de susținere la adresa unor protestatari, afirmând că „s-a săturat de batjocura din această țară”.

Militarul s-a recomandat Alexandru Gheorghe, locotenent, în vârstă de 27 de ani, încadrat la Flotila 71 Aeriană Câmpia Turzii.

Ulterior, Consiliul de judecată al ofițerilor din Flotila 71 Aeriană din Câmpia Turzii a constatat că ofițerul este vinovat de încălcarea prevederilor Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare și a altor prevederi ale regulamentelor militare și a propus trecerea în rezervă a acestuia. Locotenentul Gheorghe Alexandru fusese găsit vinovat de Consiliul de judecată al ofițerilor din Flotila 71 Aeriană de mai multe fapte. Astfel, s-a stabilit că participarea sa, în data de 23 ianuarie, la mitingul din Piața Universității, este faptă interzisă de regulile militare. De asemenea, el a fost găsit vinovat de purtarea uniformei militare pe timpul participării, în data de 23 ianuarie, la mitingul din Piața Universității din București, cu nerespectarea prevederilor Regulamentului de ordine interioară în unitate și Dispoziția șefului Statului Major General privind unele reguli pentru portul uniformelor militare. Totodată, el fusese găsit vinovat pentru neînștiințarea comandantului despre deplasarea și în alte localități pe timpul părăsirii garnizoanei în 23 ianuarie, respectiv în București.

Consiliul de judecată al ofițerilor din Flotila 71 Aeriană l-a mai găsit vinovat și de „acordarea de interviuri și declarații reprezentanților mass-media civilă, fără a păstra echidistanța politică a armatei și fără aprobarea comandantului unității, și, totodată, furnizarea unor informații exceptate de la liberul acces, respectiv denumirea funcției și a structurii unde se găsește aceasta”.

Consiliul de judecată, format din cinci ofițeri, cu grade de la locotenent la comandor, colegi de unitate ai locotenentului Gheorghe Alexandru, a propus trecerea în rezervă a acestuia.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Dan Negru, imagini spectaculoase din locul Cinei cea de Taină! Joia Mare vine cu o...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Se CONFISCĂ totul. Legea care se aplică în toată România. Românii au interzis
A murit starul rock and roll-ului. Este cel care i-a inspirat pe artiștii de la...
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern