Cum arată Catedrala Mântuirii Neamului, văzută din aer. Clădirea-mamut va fi finalizată în 2017

Cum arată Catedrala Mântuirii Neamului, văzută din aer. Clădirea-mamut va fi finalizată în 2017
Publicat: 26/01/2016, 08:29

„În 2015, pe șantierul Catedralei Mântuirii Neamului au continuat lucrările de construcție la suprastructura edificiului, simbol al unității și demnității noastre naționale. Astfel, în primăvară au fost demarate lucrările la cotele +18 – +27, în vară au fost terminate lucrările la nivelul +27 și la sfârșitul anului lucrările s-au desfășurat între cotele +27 – +36. Nivelele suprastructurii sunt împărțite din nouă în nouă metri, iar pe parcursul întregului an au fost executate lucrările aferente nivelului 18-27 de metri, iar cele de la nivelul următor 27+36 de metri sunt realizate în proporție de 65%. Au demarat și lucrările la cupola de deasupra cafasului prin montarea armăturii, conform sistemului piramidal de execuție a lucrărilor adoptat în șantierul Catedralei. O etapă deosebit de importantă din anul 2015 a fost începerea montării paltformei de la cota +27. Aceasta a fost realizată în proporție de 80% și va permite muncitorilor să desfășoare lucrările la cotele superioare. De asemenea, s-a finalizat tencuirea spațiilor din infrastructura Catedralei. Ordinea tehnologică de execuție a lucrărilor pentru fiecare nivel al clădirii a cosntat în montarea armăturii rigide, montarea armăturii flexibile, execuția zidăriei pe interiorul și exteriorul elementelor din beton armat. Următoarele etape de construcție au fost legate de montarea cofrajelor, terminând cu turnarea betonului în elementele de rezistență”, informează televiziunea Patriarhiei Române într-un material video postat pe site-ul dedicat proiectului.

Discuțiile despre Catedrala Mântuirii Neamului, o construcție megalomanică ce ar urma să fie vizibilă din orice punct al Capitalei, au început în urmă cu mai mulți ani, în 2007 s-a pus piatra de temelie, însă lucrările propriu-zise, vizibile și de bucureșteni, au demarat în 2010 cu organizarea de șantier și câteva lucrări de infrastructură. În cinci ani însă, Catedrala Neamului s-a ridicat la cota +45 deasupra solului, estimările fiind și mai optimiste pentru anul viitor, când ar urma să ajungă la 120 metri înălțime.

În acest an, lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului ar trebui să ajungă la cota +80 metri, anunță Patriarhia Română care a demarat o amplă campanie de colectare de fonduri pentru continuarea construcției celui mai mare lăcaș de cult din România. În iunie 2017, turla mare de la cota +120 metri ar urma să fie finalizată, construcția colosală fiind astfel terminată, scrie b365.ro.

Spațiile vor fi deosebit de generoase în interiorul Catedralei Mânturii Neamului, aici urmând să încapă 5.000 de oameni. Catedrala Neamului, cel mai mare lăcaș de cult din România, va surprinde prin grandoare și va depăși chiar și Casa Poporului ca înălțime, fiind vizibil din orice punct al Capitalei.

Spațiul liturgic principal de la parter este completat de două săli polivalente în subsol, plus galerii și spații expoziționale cu circuit de vizitare la nivelurile superioare. Ansamblul arhitectural ce se construiește în Dealul Arsenalului cuprinde, pe lângă Catedrala Mântuirii Neamului, și patru centre socio-culturale purtând numele sfinților apostoli Andrei, Petru, Pavel și Luca.

Catedrala Mântuirii Neamului va fi dotată cu turlă zgărie-nori, săli polivalente și apartamente de protocol pentru preoți, heliport și adăpost antiatomic.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Care este cea mai mare sumă plătită pentru o daună RCA! Un tir românesc a...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Decizie obligatorie pentru toți șoferii români. Noua lege UE îți blochează contul bancar
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Dansatoarea lui Dorian Popa, motivul despărțirii dintre artist și Babs?! Tânăra face lumină în acest...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Sonda europeană Mars Express a observat „păianjeni” pe planeta Marte