Cum își petrece fostul ministru Relu Fenechiu timpul în închisoare

Cum își petrece fostul ministru Relu Fenechiu timpul în închisoare
Publicat: 10/09/2015, 14:53
Actualizat: 26/12/2015, 07:44

O parte dintre deținuții Penitenciarului Vaslui, care participă, voluntar, la activități educative în cadrul clubului unității de detenție, iau lecții de utilizare a calculatorului de la fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu, încarcerat în penitenciarul vasluian din luna februarie a acesui an, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Fostul ministru liberal, condamnat la cinci ani de închisoare în dosarul „Transformatorul”, și-a arătat disponibilitatea de a-i sprijini pe formatorii penitenciarului care le predau deținuților, împărtășindu-le colegilor de detenție din cunoștințele sale din domeniul informaticii.

Deși reprezentanții Penitenciarului Vaslui au refuzat să prezinte un punct de vedere oficial în legătură cu acest subiect, Relu Fenechiu a mărturisit despre preocupările sale din detenție unuia dintre colegii săi de partid din Vaslui, care l-a vizitat în închisoare.

„Nu-mi plac politicienii care, atunci când cineva din zonă este ministru, încearcă să-i «rupă» ușa și să-i obțină «grațiile», ca să nu spun favorurile. Nu l-am căutat pe Relu Fenechiu niciodată cât a fost ministru, însă i-am făcut solicitări scrise în numele Consiliului Județean Vaslui privind necesitățile financiare ale județului nostru pentru capitolul drumuri. Relu Fenechiu este acum în detenție la Penitenciarul Vaslui și mi s-a părut normal ca, după obținerea acordului soției sale, să merg în vizită la domnia sa și să-l întreb dacă în noua situație neplăcută în care se află, cea de deținut, omenește îi pot fi de vreun folos. Omul mi-a mulțumit, mi-a relatat în cele șapte – opt minute cât am stat la vorbitor alături de soția sa, că și-a găsit o modalitate de a se echilibra și de a-și petrece timpul, învățându-i tainele calculatorului pe colegii săi deținuți”, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui, Corneliu Bichineț.

Prin participarea la activitățile educative, fostului ministru al Transporturilor i se va reduce din pedeapsă, în sensul că pentru fiecare trei zile pe care le petrece în club i se reduce o zi din pedeapsă.

Condamnat definitiv, în ianuarie 2014, la cinci ani de închisoare, pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată, liberalul Relu Fenechiu ar urma să iasă din penitenciar la mijlocul anului 2017. Primul an de detenție l-a ispășit la Penitenciarul de Maximă Siguranță Iași, ulterior fiind transferat la unitatea de detenție din Vaslui, cea mai nouă și modernă din țară.

Tot la câte cinci ani de închisoare au fost condamnați fratele fostului ministru al Transporturilor, Lucian Fenechiu, și Mihai Bogdan Damian. Ioan Turbatu, director general al Sucursalei de Întreținere și Servicii Energetice Electrice (SISEE) Moldova în perioada 2002-2004, și Ion Mărghidan, director general al aceleiași instituții în perioada 2004-2005, au fost condamnați la câte șase ani de închisoare cu executare, pentru abuz în serviciu în formă calificată. Petru Andronache, director comercial al SISEE Moldova în perioada 2002-2005, a primit o pedeapsă de șapte ani de închisoare cu executare și cinci ani interzicerea unor drepturi, pentru abuz în serviciu în formă calificată.

Instanța a mai dispus ca cei șase inculpați să plătească, în solidar, peste 5,7 milioane de lei, reprezentând daune materiale către SISEE Moldova.
Deputatul PNL Relu Fenechiu a fost trimis în judecată de procurorii DNA în iunie 2012, în dosarul cunoscut ca „Transformatorul”, fiind acuzat că prin firmele sale a vândut transformatoare și întrerupătoare uzate și vechi la prețuri de produse noi către Sucursala de Întreținere si Servicii Energetice Electrice Moldova, cu complicitatea fostei conduceri a instituției.

Deputatul Relu Fenechiu, în vârstă de 48 de ani, a fost președintele PNL Iași din 2004, din 2008 a deținut funcția de vicepreședinte al PNL la nivel central, iar după decizia instanței a demisionat din PNL.

De asemenea, Fenechiu a fost ministru al Transporturilor timp de șapte luni, până în iulie 2013, când s-a retras din această funcție ca urmare a condamnării în primă instanță în dosarul „Transformatorul”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Un traseu popular din Barcelona, șters de pe Google și Apple Maps din cauza turiștilor...