Cum să-ți iasă maioneza fără să se taie! Celebrul Jamie Oliver dezvăluie trucul din rețeta lui

Cum să-ți iasă maioneza fără să se taie! Celebrul Jamie Oliver dezvăluie trucul din rețeta lui
Sursă Foto - Philips.ro
Publicat: 09/12/2022, 22:12
Actualizat: 09/12/2022, 22:13

Nu orice gospodină știe să prepare maioneza perfectă, însă și cele care știu, de multe ori greșesc compoziția. Bucătarul Jamie Oliver a dezvăluit secretul pentru cea mai reușită rețetă pentru acest tip de sos.

Pentru cea mai bună maioneză, renumitul bucătar Jamie Oliver îți arată pașii pe care trebuie să îi urmezi!

Ai nevoie de următoarele ingrediente:

– 2 gălbenuşuri de ou

– 2 linguri de muştar de Dijon

– 250 ml de ulei de măsline

– 250 ml de ulei de floarea soarelui

– 1-2 linguri de oţet balsamic alb

– ½ de lămâie

– sare de mare

Mod de preparare:

Într-un bol se bat gălbenusurile cu cele două linguri de muştar de Dijon. Apoi, se adaugă uleiul (cele 250 de ml de ulei de floarea soarelui).

Pentru a nu se tăia maioneza, acesta se adaugă puţin câte puţin, în timp ce se amestecă neîntrerupt. După ce compoziţia s-a îngroşat un pic, se adaugă şi oţetul, care va subţia şi decolora emulsia.

Se adaugă şi restul de ulei (cele 250 de ml de ulei de măsline), tot puţin câte puţin.

La final se pune şi zeama de lămâie şi sarea de mare, amestecând foarte bine. Maioneza obţinută astfel se pune într-un borcan sterilizat şi se poate păstra în frigider timp de o săptămână.

Cum prepari maioneza de bază

Pentru maioneza de bază ai nevoie de următoarele ingrediente:

– 2 gălbenuşuri de ou

– 1 linguriţă muştar

– 1 lingură de suc de lămâie (proaspăt stors)

– 250 ml de ulei sare și câteva linguri de apă (opţional).

De asemenea, maioneza se poate face numai din gălbenuşuri crude sau din amestec, dintr-un gălbenuş crud cu in gălbenuş fiert.

Pasul 1: cele două gălbenuşuri se pun într-un vas adânc;

Pasul 2: peste acestea se presară puţină sare şi linguriţa de muştar;

Pasul 3: trepat, treptat se adaugă uleiul, aflat la temperatura camerei, care se încorporează cu ajutorul unei linguri de lemn, învârtind în aceeaşi direcţie (de regulă, în sensul acelor de ceas) sau puteţi opta pentru utilizarea mixerului la o viteza medie spre mare.

Uleiul se va turna treptat, în fir subţire continuu, pentru obţinerea unei consistenţe cremoase şi numai dupa ce cantitatea anterioară a fost perfect înglobată.

În cazul în care consistenţa maionezei este prea cremoasă se poate adăuga o lingură de suc de lămâie sau un pic de apă.

Totuși, atenție însă la culoarea maionezei, întrucât fiecare adaos de apă va face ca maioneza să se deschidă la culoare.

Prea mult suc de lămâie va da preparatului un gust acru şi, prin urmare, este necesar să fiţi atenţi la proporţiile adăugate şi să gustaţi preparatul din când în când.

După preparare se păstrează la frigider acoperită şi la o temperatură potrivită. O temperatură scăzută va face ca maioneza să se taie. Când maioneza s-a tăiat se poate corecta prin adăugare de muştar sau zeamă de lămâie, potrivit Adevărul.ro.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucraineanciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase