Cum se lucrează la centura unui oraș din România: Cinci muncitori şi trei şefi!

Cum se lucrează la centura unui oraș din România: Cinci muncitori şi trei şefi!
Sursa FOTO: Facebook
Publicat: 15/07/2022, 19:50
Actualizat: 15/07/2022, 19:51

Sosit într-o vizită pe şantierul variantei ocolitoare a Bârladului, Cătălin Urtoi, consilier al ministrului Transporturilor, a dat peste o scenă demnă de o operă a lui Caragiale. Oficialul a constatat că mai mult se stătea decât se muncea, iar cele câteva persoane care îl însoţeau depăşeau ca număr muncitorii de pe şantier.

Consilierul ministrului Transporturilor, Cătălin Urtoi spune că prin sosirea lui, a primarului din Bârlad, a unei alte persoane din Primărie şi a şoferului au depăşit numărul de muncitori care lucrau la un podeţ.

„Astăzi (n.r. 13 iulie) am fost la Bârlad, unde la solicitarea primarului Dumitru Boroş (PNL) am efectuat o vizită de aproximativ două ore pe şantierul variantei ocolitoare Bârlad. Este a treia vizită pe care o fac pe acest şantier în ultimele cinci luni de zile. Din păcate situaţia nu este deloc bună pe acest şantier, care are termen finalizare Decembrie 2023! O variantă ocolitoare de 11,281 kilometri, care a avut ordin de începere a execuţiei în 06.08.2020 şi care din august 2021 este într-o fază de stagnare. Astăzi erau pe şantier cinci muncitori şi trei şefi, plus cinci camioane, un greder şi două compactoare”, precizează Cătălin Urtoi.

La un moment dat, prin sosirea mea şi a domnului primar, plus o persoană din Primărie şi şoferul cred că am depăşit numărul de muncitori care cofrau la un podeţ. Am vizitat şi noua groapă de împrumut din localitatea Perieni, care este la aproximativ doi kilometri de şantier şi este organizată pentru a începe exploatarea în maxim 30 zile, după ce se finalizează cu toate avizele. Şeful de şantier m-a informat că această groapă de împrumut (a treia) va asigura tot materialul de umplutură pentru întreg aliniamentul variantei ocolitoare”, mai spune Cătălin Urtoi.

De cealaltă parte, primarul Bârladului a văzut vizita lui Cătălin Urtoi ca pe „un dialog care a continuat într-un cadru lărgit, cu inginerii constructori, printre care şi reprezentantul antreprenorului. Cătălin Urtoi a inspectat fiecare segment realizat până acum şi a solicitat detalii tehnice şi logistice, pentru a le comunica responsabililor de la Ministerul Transporturilor.”

Primarul recunoaşte că sunt unele probleme la realizarea variantei ocolitoare a Bârladului, dar speră ca întârzierile în efectuarea lucrărilor să fie recuperate în viitorul apropiat.

„În linii mari, a fost o discuţie pur tehnică. Domnul Urtoi şi-a notat toate constatările pe care le-a făcut ca specialist în construcţii. Se pare că sunt câteva lucruri de remediat pe şantier, mai sunt chestiuni de reglat, dar ce e important pentru noi este că lucrările continuă. Nu în ritmul pe care ni-l dorim eu, împreună cu cetăţenii Bârladului, dar sper că după această vizită, care este până la urmă un semn pozitiv, lucrurile vor evolua mai rapid. Cum nicio decizie legată de varianta ocolitoare nu stă în mâna Bârladului, nu ne rămâne decât să aşteptăm măsuri menite să recupereze din decalajul apărut în timpul căt lucrările au fost blocate. Demersurile mele, ca primar, continuă. Repet: pentru mine nu va conta niciodată culoarea politică a celor care stau în spatele uşilor la care bat. Important este ca Bârladul să aibă varianta ocolitoare care ne va scăpa de povara traficului greu”, a declarat primarul Dumitru Boroş.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”