Cum trăiește o echipă de gameri profesioniști din Los Angeles, care câștigă sute de mii de dolari în competițiile de League of Legends

Cum trăiește o echipă de gameri profesioniști din Los Angeles, care câștigă sute de mii de dolari în competițiile de League of Legends
Publicat: 19/04/2015, 20:09

Împreună, cei cinci gameri câștigă sute de mii de dolari. Mai mult, cu ajutorul unui fost campion mondial, tinerii speră să câștige marele premiu al Campionatului Mondial de gaming, în valoare de un milion de dolari.

Gamerii și testerii profesioniști nu au o viață ușoară, după cum a arătat și gândul, într-un material recent, dar satisfacțiile sunt pe măsura strădaniei. Potrivit Business Insider, gamerii petrec până la 14 ore pe zi în fața calculatorului, pentru a câștiga anumite competiții și pentru a se antrena temeinic pentru marile bătălii virtuale.

Tocmai de aceea, Alex „Special” Chu l-a sfătuit pe fratele său, un gamer talentat, să stea departe de liga profesionistă a jucătorilor. „Știu cât de greu este”, a spus Chu. Cei din Team Liquid trăiesc într-un duplex din Santa Monica, unde se și pregătesc. La ora 12:30 după-amiaza, gamerii încă dorm, după ce s-au jucat până la 03:00 dimineața: „Gamerii funcționează după fusuri orare diferite”, a declarat unul dintre membri echipei Team Liquid, Steve Arhancet.

Antrenorul echipei, Peter „PtotheD” Zhang, își adună oamenii și discută despre strategia din acea zi. După ce au fost favoriți în sezonul de gaming, acum se află pe locul șapte și speră să-și revină. Una din marile probleme a fost integrarea celor doi noi jucători din Coreea, Kim „FeniX” Jae-hoon și Chae „Piglet” Gwang-jin.

Cel mai vocal membru al echipei este Christian „IWDominate” Rivera, în vârstă de 24 de ani, din Miami, Florida, care a fost eliminat de multe ori din schemă, din cauza comportamentului său agresiv. În jurul orei 13:00, jucătorii își strâng tastatura și mausul. Ei sunt sponsorizați de producătorul de echipamente pentru jocuri Razer și în consecință folosesc modelul de maus Imperator (80 dolari) și tastatura Chroma (170 dolari).

Riot Games, compania care produce jocul League of Legends, îi transportă pe gameri spre sediul studioului, situat la 15 minute distanță de casa lor. În studioul LCS din LA, în fiecare săptămână din intervalul ianuarie – august, se „războiesc” 10 echipe de gameri profesioniști din League of Legends. Zilnic, 27 milioane de oameni joacă League of Legends. LCS pierde bani, dar are rolul de a promova jocul LL, care a adus anul trecut venituri de un miliard de dolari.

În cadrul jocului League of Legends, echipele de câte cinci gameri se „războiesc” între 20 și 60 de minute, pentru a-și ocupa reciproc bazele. Jucătorii pot alege din mii de personaje, denumite „campioni”.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
BREAKING | Medicul care l-a operat de urgență pe Florin Piersic, în ziua de Paște,...
FOTO. Serena Williams și Maria Sharapova, rivalele Simonei Halep, apariții fenomenale la MET Gala! Imagini...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Meteorologii Accuweather anunță o vară ciudată în România. Temperaturi anormale în București
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Meteorologii anunţă o "schimbare majoră" a vremii. Vom avea fenomene extreme în ţară toată săptămâna
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Accident sau sinucidere? Un bărbat a decedat în a treia zi de Paște, după ce...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
Adevărul despre FIOROȘII T-REX! S-a aflat ABIA ACUM
BANCNOTELE cu care nu mai poți plăti. Decizia ESTE FINALĂ. Avertisment pentru cei cu bani...
Scandal uriaș la Eurovision. Fanii au fost oripilați
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Pepe, mesaj cu subînțeles pentru Raluca Pastramă? Artistul stârnește controverse cu noua piesă „Pasăre de...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Cui va preda Warren Buffett imperiul de 400 de miliarde de dolari?