Cum vrea Rădoi să scape de sfaturile lui Gigi Becali venite din lojă

Cum vrea Rădoi să scape de sfaturile lui Gigi Becali venite din lojă
Publicat: 25/06/2015, 16:52
Actualizat: 04/08/2015, 20:34

Întrebat în prima conferință de presă pe care a susținut-o de la numirea la Steaua cum va reacționa dacă Gigi Becali va dori să facă o schimbare în timpul unui meci, Rădoi a răspuns: „Nu o să am telefonul la mine. De multe ori îi place să se laude. Eu nu cred aceste lucruri. Una este să discutăm situația echipei, situația clubului, atât cu el, cât și cu staful nostru, cu domnul Argăseală, cu domnul Duckadam și alta este să decidă numele jucătorului care va intra pe teren.”

Rădoi este de acord ca Steaua să transfere jucători doriți de conducerea clubului, însă a precizat că este nevoie și de achiziționarea unor fotbaliști ceruți de staful tehnic: „Cred că peste tot în lume sunt cluburi care să aducă jucători și atunci nici noi nu ne putem opune dacă va dori clubul să investească într-un jucător. Dacă ei decid să-l aducă, noi suntem obligați să-l antrenăm. Este clar că trebuie aduși și jucătorii pe care noi îi avem în vizor și credem că ne pot ajuta.”

Rădoi a afirmat că, în ciuda relației bune cu Gigi Becali, va putea rămâne antrenor al Stelei numai dacă va avea rezultate. Totuși, Mirel Rădoi spune că nu va renunța la postul său dacă echipa va rata accederea în grupele Ligii Campionilor. „Mă gândesc să stau la Steaua cât mai mult cu putință, dar asta depinde și de rezultate. Indiferent de relația mea cu patronul echipei, dacă nu vor fi rezultate colaborarea noastră va înceta. Dar în cazul în care vom rata calificarea în Liga Campionilor, nu depinde de mine dacă voi fi dat afară sau nu”, a explicat antrenorul.

Faptul că mijlocașul Florin Cernat nu a mai ajuns la Steaua înseamnă, potrivit lui Rădoi, că gruparea nu l-a dorit pe jucător: „Dacă Steaua își dorește un jucător îl va cumpăra.”

De asemenea, antrenorul a spus că mijlocașul Quentin Martinus de la FC Botoșani a avut pretenții prea mari pentru a accepta transferul la Steaua. „Dacă îți dorești să joci la Steaua, cred că poți accepta… În momentul în care pretențiile tale sunt foarte exagerate, cum a fost cazul, atunci noi am fost primii care am renunțat”, a spus Rădoi.

Programul Stelei este foarte dificil la începtul sezonului 2015/2016, dar Mirel Rădoi este încrezător în valoarea echipei sale, care îi permite să obțină rezultate bune atât în competițiile interne, cât și în Liga Campionilor.

„Echipa are un program foarte greu (n.r. – în Liga I), am avut parte și de o tragere la sorți destul de dificilă, dar la un moment dat tot trebuia să jucăm și cu aceste echipe. Cred că avem valoarea necesară pentru a câștiga aceste meciuri. Supercupa este un trofeu pe care îl putem câștiga. Pentru mine fiecare trofeu este important și valoros. Este un început foarte greu de sezon, cu Supercupă, campionat și turul 2 (n.r. – Liga Campionilor). Important e ca la sfârșitul acestor meciuri să ieșim cu capul sus de pe teren și cu calificarea în turul 3”, a menționat Rădoi, care a precizat că nu a vorbit cu predecesorul său, Constantin Gâlcă.

Cât privește înfrângerea suferită în primul amical din Austria, scor 4-5, cu echipa SK Austria Klagenfurt, din liga a doua austriacă, Rădoi spune că este îngrijorat doar de faptul că Steaua a primit cinci goluri în acest meci. „În momentul de față nu ne putem aștepta la mai mult de la jucători, noi eram conștienți că va fi o perioadă grea. În același timp este adevărat că nu ne așteptam să primim trei goluri în zece minute. Jucătorii sunt foarte obosiți în momentul de față, nu au prospețime. Cred că e puțin îngrijorător că am luat cinci goluri. Pozitiv în acest meci a fost faptul că după ce am fost conduși cu 3-0 am avut puterea de a marca patru goluri în a doua repriză. De asemenea, greșelile care au fost, nu au fost colective. Au fost patru goluri primite după greșeli individuale și putem regla aceste lucruri. Ne asumăm responsabilitatea rezultatelor. Noi, nu jucătorii, pentru că jucătorii vor face ce le spunem noi. Presiunea nu trebuie să fie pe umerii lor, trebuie să fie pe umerii noștri. Vinovații suntem noi”, a afirmat Rădoi.

Mirel Rădoi a preluat conducerea tehnică a echipei Steaua în această vară, înlocuindu-l pe Constantin Gâlcă. El este la prima experiență de antrenor, fiind prezentat de site-ul oficial al Stelei ca director sportiv, deoarece nu are licența Pro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Semnul de circulație pe care șoferii SUNT OBLIGAȚI să îl cunoască. Foarte puțini îl recunosc,...
Mare problemă pe litoralul românesc. Deschiderea sezonului, în pericol
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Ce origine preistorică are cafeaua, una dintre cele mai consumate băuturi din lume?