CV-ul Corinei Dumitrescu, noul ministru al Educației, este verificat de CSM. Ponta i-a cerut clarificarea situației studiilor la Stanford până luni

CV-ul Corinei Dumitrescu, noul ministru al Educației, este verificat de CSM. Ponta i-a cerut clarificarea situației studiilor la Stanford până luni
Publicat: 06/05/2012, 17:56
Actualizat: 06/05/2012, 17:58

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a anunțat că va verifica condițiile în care, pe site-ul oficial al instituției, a fost postat CV-ul cu „vădite erori materiale” al Corinei Dumitrescu, ministrul desemnat al Educației. Anunțul vine după ce presa a atras atenția asupra acestor erori, dar și asupra faptului că rectorul Universității Creștine „Dimitrie Cantemir” nu ar fi absolvit un program finalizat cu diploma al universității Stanford. Premierul desemnat Victor Ponta i-a cerut Corinei Dumitrescu ca până luni să clarifice situația studiilor sale.

„Consiliul Superior al Magistraturii efectuează verificări în vederea stabilirii condițiilor în care, pe site-ul oficial al Consiliului, a fost postat CV-ul cu vădite erori materiale al doamnei prof. univ. dr. Corina Adriana Dumitrescu, membru al CSM din partea societății civile, precum și a persoanelor care se fac răspunzătoare de neîndeplinirea obligației de a verifica acuratețea documentului anterior postării sale pe site. La finalizarea verificărilor, rezultatele vor fi aduse la cunoștința opiniei publice”, se arată într-un comunicat remis Mediafax.

Ce a făcut Corina Dumitrescu la Stanford?

În CV-ul Corinei Dumitrescu, rectorul Universității Creștine Dimitrie Cantemir, propusă de Victor Ponta pentru preluarea ministerului Educației, apare menționat faptul că, în 1996, a urmat cursuri de Drept Internațional la Universitatea americană Stanford.
Reprezentanții prestigioasei universități din SUA au precizat pentru Hotnews.ro că nu au găsit date oficiale care să ateste că Dumitrescu ar fi fost înscrisă sau ar fi absolvit un program finalizat cu diploma al universității.

„Este vorba de cursuri la Institutul Hoover, nu este vorba de nicio diplomă sau licență”, a declarat pentru gândul Corina Dumitrescu.

În cadrul universității Stanford există mai multe programe de studiu care nu acordă diplome, a căror durată variază de la seminare de o zi până la programe de câteva luni, au precizat reprezentanții universității.

Premierul desemnat Victor Ponta i-a cerut Corinei Dumitrescu să clarifice această situație până luni. „Am discutat cu domnia sa să lămurească lucrurile cât mai rapid pentru că nu-i normală situația. Are obligația să lămurească lucrurile, să vă informeze și să vă explice tuturor cum stau lucrurile cu adevărat. I-am dat termen până luni să vă aducă la cunoștință (presei-n.r.) cum stau lucrurile”, a declarat Ponta.

Câte greșeli sunt în CV-ul prof.univ.dr Corina Dumitrescu

CV-ul Corinei Dumitrescu a intrat în atenția opiniei publice în urmă cu două zile din cauza numeroaselor greșeli gramaticale și de redactare.
În CV-ul de pe site-ul CSM, dar și în cel dat în 2008 la Senat, unde și-a depus candidatura pentru funcția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii, apare scris greșit numele prestigioasei universități californiene: „Standford”. De asemenea, cuvântul „înot” este scris cu doi „n”.

Corina Dumitrescu, propunerea premierului desemnat Victor Ponta pentru portofoliul Educației, este contestată nu numai în legătură cu presupusele cursuri la Stanford. Ea este cercetată de inspectorii de integritate pentru că este și membru CSM și rector al Universității Creștine Dimitrie Cantemir, unde predau, de altfel, foarte mulți politicieni.

Pe de altă parte, Corina Dumitrescu este susținătoarea autonomiei universităților particulare, denumite de mulți „fabrici de diplome”. În plus, ea s-ar afla într-un proces cu Ministerul Educației.

Profesorii universitari nu o vor pe Corina Dumitrescu la Educație

Douăzeci de profesori universitari de la universități importante din țară i-au trimis premierului desemnat Victor Ponta o scrisoare deschisă prin care solicită numirea unei alte persoane pentru preluarea portofoliului Educației, în viitorul Guvern, „care să nu fie în conflict de interese datorită poziției exprimate public față de standardele de performanță”.

„Din start precizăm că nimeni nu contestă capacitățile profesionale și manageriale ale Doamnei Corina Dumitrescu.Atragem atenția însă asupra riscului de scădere a standardelor de performanță academică din învățământul superior românesc în perioada în care Ministerul Educației ar fi sub conducerea Doamnei Corina Dumitrescu. Domnia Sa, în calitate de rector la o universitate privată, a contestat în instanță procesul de evaluare a universităților din România. Ținând cont de această poziție a Doamnei Corina Dumitrescu față de standardele de performanță și față de evaluarea universităților, este evident riscul ca, prin măsurile administrative și propunerile legislative pe care le va lua sau iniția în calitate de ministru, să anuleze sau cel puțin să coboare nivelul acestor cerințe de natură academică”, se arată în scrisoare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun