Daea l-a verificat pe un cioban dacă știe cum să urce dealul fără să-l doară spatele. Pentru că nu știa, l-a învățat chiar el.VIDEO

Publicat: 30/11/2017, 16:31

Petre Daea a fost întrebat, joi, la Alba Iulia, când se vor vedea rezultatele campaniei de informare și promovare a cărnii de oaie. El a răspuns că rezultatele au început deja să se vadă, iar supermarket-urile vând carne proaspătă de ovine.

„Au început să se vadă. Uitați-vă, sunt supermarket-uri care deja pregătesc și pun înspre vânzare carne proaspătă de ovine, lucru care nu s-a întâmplat până acum. Am avut momente de satisfacție când am intrat în două supermarket-uri din București și consumatorii de acolo strigau la mine spunând că deja au cumpărat carne de oaie. Toți cei care sunt aici, iată că puteți vedea, consumă produsele respective, produse bune, sănătoase, care merită să fie consumate, iar producătorii se simt extraordinar de bine când văd că semenii lor, în calitate de consumatori, apreciază și cumpără acest produs”, a spus Petre Daea.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, și-a cumpărat, la Alba Iulia, la caravana „Alege oaia”, mai multe produse tradiționale, între care pâine și brânză, iar apoi a mâncat „virșli”.

El a fost primit cu entuziasm de producători și colindat de către persoane îmbrăcate în port popular.

Petre Daea a întrebat un crescători de ovine dacă știe cum trebuie să urce dealul fără să îl doară spatele: „Știți cum să urcați dealul? Care sunt crescători de ovine? Cum urci dumneata dealul să nu te doară spatele?”. Pentru că nu a primit răspuns,ministrul i-a arătat crescătorului de ovine cum trebuie să-și țină, la spate, bâta ciobănească.

„Așa merg ciobanii pe deal”, s-a auzit, apoi, vocea unei femei care îl privea pe ministru, iar Petre Daea a ridicat un deget și i-a răspuns: „Ca să nu te doară coloana”.

În Alba, ministrul Agriculturii a vizitat o fermă de ovine, o unitate de procesare a cărnii și o brutărie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase