Dâmbovițean arestat după ce și-a bătut cu furtunul fetița de 11 ani și a ținut-o închisă în casă

Dâmbovițean arestat după ce și-a bătut cu furtunul fetița de 11 ani și a ținut-o închisă în casă

Potrivit anchetatorilor, fetița le-a declarat polițiștilor că tatăl său a bătut-o cu un furtun, a legat-o de mâini cu o coardă și a ținut-o două ore închisă în casă.

Ulterior, copila a reușit să fugă din camera în care fusese închisă și a mers la o vecină care a sunat la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița, reprezentanții instituției venind și ducând-o pe fetiță la spital.

„M-a băgat într-o cameră, m-a legat și m-a bătut cu un furtun cu care uda roșiile. Nu este prima dată, era el așa mai rău. Am reușit să fug”, a spus fetița de 11 ani.

Minora a fost transportată la Spitalul Orășenesc din Găești, unde va rămâne internată câteva zile.

„A fost internată în secția chirurgie, o fetiță de 11 ani, bătută de tatăl ei, după cum reise din declarațiile celor care au adus-o. A fost diagnosticată cu politraumatism prin agresiune și echimoze multiple. Starea generală este bună și va rămâne sub supravegherea medicilor”, a declarat o asistentă de la Spitalul din Găești.

Mama fetiței a spus că soțul său obișnuiește să o bată și pe ea și pe copii, precizând că în 2007 ceilalți doi frați ai fetiței au fost preluați de reprezentanții de la Protecția Copilului timp de câteva zile, din cauză că au fost agresați.

„Nici eu nu am trai bun cu el. Acum a bătut-o pe fată cu furtunul, a legat-o cu o coardă de mâini și a ținut-o închisă în cameră vreo două ore. Pe mine și pe ceilalți copii ne-a dat afară. Îmi este foarte greu, mi-a luat Protecția Copilului ceilalți copii și în 2007. Soțul începuse și atunci cu bătăi. M-a sunat tata să mă duc pe la el, iar soțul nu m-a lăsat și i-a spus fetei să nu-mi zică că m-a sunat, iar fata mi-a zis și de aici a bătut-o”, a declarat Paula Enache, mama fetiței de 11 ani

Bărbatul și-a recunoscut faptele în fața anchetatorilor.

Polițiștii au început ancheta în acest caz, iar bărbatul a fost reținut și ulterior arestat pentru 29 de zile.

„În cauză s-a întocmit dosar penal în care se fac cercetări față de principalul suspect. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore pentru lipsire de libertate și loviri sau alte violențe, iar magistratii Judecătoriei Găești au admis propunerea procurorilor de arestare preventivă a acestuia pentru 29 de zile”, a declarat seful Poliției Găești, comisar șef Alexandru Iorga.

Bărbatul a fost dus în aresul Inspectoratului Județean de Poliție Dâmbovița.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase