Dan Fătuloiu pleacă din MAI; Băsescu a semnat decretul

Dan Fătuloiu pleacă din MAI; Băsescu a semnat decretul
Publicat: 15/11/2013, 12:22
Actualizat: 29/07/2014, 21:02

Șeful Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, Dan Fătuloiu, și-a încetat raporturile de serviciu cu Ministerul Afacerilor Interne (MAI), printr-un decret semnat vineri de către președintele Traian Băsescu.

Conform unui comunicat al Administrației prezidențiale, președintele Băsescu a semnat, vineri, decretul privind întreruperea raporturilor de serviciu ale chestorului șef de poliție Dan-Valentin Fătuloiu cu Ministerul Afacerilor Interne.

Președinția nu face alte precizări.

Chestorul-șef Dan Fătuloiu, fost șef al Poliției Române și fost secretar de stat în MAI, demis în urma scandalului generat de asasinarea lui Gheorghiță Mararu, a preluat în luna ianuarie 2013 conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF), în Oradea, printr-un ordin al ministrului Internelor.

În vârstă de 56 de ani, chestorul Dan Valentin Fătuloiu a fost șeful Poliției Române între 2005 și 2007, când a plecat de la conducerea Inspectoratului General al Poliției Române, fiind desemnat șef al Biroului atașatului afacerilor interne în Statele Unite ale Americii, în funcția de ministru-consilier.

Din 2009, a fost secretar de stat în Ministerul Administrației și Internelor și șef al Departamentului Ordine și Siguranță Publică al MAI.

Fătuloiu a fost demis în 23 noiembrie 2010 din funcția de secretar de stat, șef al Departamentului de Ordine și Siguranță Publică din MAI. Decizia a fost luată în urma verificărilor făcute de Corpul de control al MAI la Inspectoratul de Poliție al Județului Neamț. Controlul a fost dispus în urma asasinatului din 14 noiembrie de la Piatra Neamț și după ce șeful IPJ Neamț Aurelian Vasea Șoric a fost acuzat că ar „pactiza” cu lumea interlopă. Aurelian Șoric și-a dat demisia la scurt timp după declanșarea scandalului de la Neamț și a fost cercetat disciplinar la nivelul MAI.

Numele lui Dan Valentin Fătuloiu a apărut și în dosarul în care omul de afaceri gălățean Cătălin Chelu a fost prins în flagrant când încerca să-i ofere mită lui Fătuloiu.

Astfel, în 19 noiembrie, Dan Fătuloiu, în schimbul unei mite în valoare de un milion de euro, ar fi trebuit să rezolve 48 de dosare penale deschise pe numele omului de afaceri gălățean, Cătălin Chelu, și ale apropiaților acestuia. În urma unui flagrant delict, organizat de DNA după denunțurile lui Dan Fătuloiu și ale fiului acestuia, Alexandru, procurorii anticorupție au reținut patru persoane, printre care și Chelu. Ulterior, cei patru au fost arestați.

Ulterior, Dan Fătuloiu a lansat o serie de acuzații la adresa unor colegi, ținta atacurilor sale fiind, însă, Petre Tobă.

Dan Valentin Fătuloiu a recunoscut în fața instanței, la unul dintre termenele de judecată, că familia sa avea afaceri cu societatea ALPROM, condusă de Cătălin Chelu, după ce Antonel Bunu a prezentat judecătorului documente contabile din care rezultă legăturile de afaceri.

Fostul secretar de stat mai spunea că a aflat despre faptul că omul de afaceri Cătălin Chelu dorește să-i ofere o mită de un milion de euro fiului său, Alexandru, denunțător și el în dosar, care aflase de acest demers de la Ștefan Badea. Fătuloiu preciza că atunci a și făcut autodenunț, restul acțiunilor sale și ale fiului său fiind făcute sub comanda procurorului de caz.

Valentina Postelnicu, [email protected]

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Digi RCS-RDS, cadou de Paște pentru toți abonații din România: toate facturile la jumătate de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Din ce sunt făcuți mititeii de la „Gusturi românești” din Mega Image. Ce conțin, de...
Dieta biochimică a lui Ion Iliescu | Ce mănâncă, de fapt, fostul președinte la 94...
ANIMAŢIE. Accidentul teribil din Mangalia. Şoferul a murit, iar pasagerul şi-a pierdut o mână: "Mamă,...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Semnul dumnezeiesc care a apărut în casa nepotului lui Tzancă Uraganu, înainte de a se...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Donald Trump afirmă că Netanyahu ,,a fost criticat pe bună dreptate" pentru atacul din 7...
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
Se verifică banii românilor! Legea a fost adoptată marți, pe 30 Aprilie
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
„Apocalipsa plantelor”: bacteriile decimează culturile și provoacă pagube de milioane de euro