Dăncilă anunță că Guvernul va adopta modificările la Codul administrativ prin OUG

Redactor:
Diana Grigore
Dăncilă anunță că Guvernul va adopta modificările la Codul administrativ prin OUG
Viorica Dăncilă a anunțat, miercuri, că Guvernul va adopta Codul administrativ prin ordonanță de urgență. Premierul a afirmat că avizul CES este unul consultativ și că va vedea la următoarea ședință a Consiliului care sunt obiecțiile acestuia.

„Vorbea domnul Teodorovici de problemele pe care le întâmpinăm în administrația publică. Un Cod administrativ, care poate nu este perfect, poate mai trebuie modificat în anumite puncte, ar duce această ordine în sistemul administrativ. Vom vedea ceea ce a obiectat CES, este un aviz consultativ, dar vrem să vedem ce anume a obiectat ca să răspundem acestor obiecții. Vom merge la următorul CES și îi vom chema pe cei care sunt direct interesați de Codul administrativ, cei care lucrează în administrație, primarii, președinți de consilii județene, toți cei care și-au dorit de atâta timp acest Cod administrativ. Din punctul meu de vedere, răspunzând acestor observații, eu cred că Codul administrativ trebuie adoptat, trebuie să avem o discuție atât cu reprezentanții sindicatelor din CES, dar și cu cei care sunt beneficiarii Codului și îl vom adopta prin ordonanță de urgență”, a declarat Viorica Dăncilă, la dezbaterea „Upgrade România: marile proiecte de investiții în 2019”.

Premierul a adăugat că este nevoie de „puțin consens” și un dialog constructiv pentru a putea pune în aplicare proiectele importante pentru România.

Tags:
Inchide