Dăncilă: „Avem pregătit un proiect pentru autoturisme HIBRID și ELECTRICE”

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, la Craiova, la Forumul Auto 2019, că Guvernul are pregătit un proiect de lege prin care să flexibilizeze și adapteze programul de înnoire a parcului auto la tendința europeană și mondială, de mutare a accentului pe autoturismele hibrid și electrice.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, la Craiova, la Forumul Auto 2019, că Guvernul are pregătit un proiect de lege prin care să flexibilizeze și adapteze programul de înnoire a parcului auto la tendința europeană și mondială, de mutare a accentului pe autoturismele hibrid și electrice.

Premierul Viorica Dăncilă a spus că există programul prin care sunt sprijiniți cetățenii să cumpere autoturisme noi cu garanții acordate de stat, dar este pregătit un proiect pentru acces facil la autoturisme hibrid și electrice.

„În acord cu obiectivele europene de protejare a mediului, prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, dar și cu tendințele europene și mondiale din industria auto, Guvernul României a încurajat achiziționarea de autoturisme noi, mai puțin poluante, prin programele de înnoire a parcului auto derulate de Ministerul Mediului. În ultimii ani, am promovat un program prin care sprijinim cetățenii să cumpere autoturisme noi, cu garanții acordate de stat. Avem deja pregătit un proiect de act normativ prin care vom flexibiliza și adapta acest program la tendința europeană și mondială de mutare a accentului pe fabricarea autoturismelor hibrid și electrice”, a spus Dăncilă.

Pentru ca cetățenii să aibă acces la aceste autoturisme, premierul spune că este nevoie de un efort comun și de noi soluții pentru ca autovehiculele nepoluante, hibride și electrice, să fie mai accesibile.

„Am încredere că prin discuții ca cele de astăzi (luni – n.r.) între reprezentanți ai Comisiei Europene, ai Parlamentului național și european, reprezentanți ai Guvernului si cetațenilor, ai industriei auto și de componente auto putem obține rezultatele pe care ni le dorim”, a mai spus Dăncilă.

La Craiova are loc, luni, Forumul Industriei Auto 2019. La evenimentul care se desfășoară la Centrul Multifuncțional participa comisarul european pentru Piața Internă, Industrie, Antreprenoriat și IMM-uri Elzbieta Bienkowska. Reuniunea este prezidată de premierul Viorica Dăncilă și participă mai mulți membri ai Guvernului României.

Tânăra cunoscută a murit misterios! A fost găsită într-o prăpastie după ce a dat un...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
FOTO. Inna, topless în vacanță! Cum s-a pozat cântăreața în apă
El e bărbatul în brațele căruia Anamaria Prodan și-a găsit liniștea: `Un vulcan care erupea...
Legea a fost admisă. Cine sunt românii care pot ieşi mai devreme cu 15 ani...
Medicii veterinari atrag atenţia. Ivermectina nu se foloseşte pentru tratarea coronavirusului, ci „pentru afecţiuni interne...
BANCUL ZILEI – Filme XXX cu nevasta
Cercetătorii lucrează pentru a preveni o nouă pandemie. A fost descoperit coronavirusul de 10 ori...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
Unul dintre cele mai bine păzite SECRETE înainte de 1989: data reală a naşterii lui...
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
Vești proaste pentru omenire. Ce se va întâmpla cu apa potabilă, de fapt, în viitor
Ce s-a întâmplat cu Brandi Passante după „Războiul Depozitelor”
NOI RESTRICŢII la graniţa României: Anunţ BOMBĂ de ultimă oră
Mădălina Ghenea, apariție senzuală într-o rochie mulată. Fanii au reacționat: Sophia Loren are o urmașă
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Catastrofă la graniţa cu România: Oraşe întregi părăsite, obloanele trase, lacăte la uşi. Ţara vecină...
Inchide