Dăncilă îl contrazice pe Toader: Nu am văzut textul ordonanței pe niciuna dintre cele două subiecte din justiție / Nu am discutat despre ministrul Justiției în ședința BPN

Dăncilă îl contrazice pe Toader: Nu am văzut textul ordonanței pe niciuna dintre cele două subiecte din justiție / Nu am discutat despre ministrul Justiției în ședința BPN
Publicat: 11/03/2019, 14:14

„Nu am văzut textul ordonanței pe niciuna dintre cele două subiecte”, a spus premierul Viorica Dăncilă.

Declarația vine după ce Tudorel Toader a afirmat săptămna trecută, la dezbaterea moțiunii simple pe Justiție, că a transmis mai departe textele ordonanțelor.

„Proiectul de Ordonanță pentru modificarea Codului penal în acord cu deciziile CCR și transpunerea diretivei privind confiscarea extinsă a fost trimis în iulie pe 17 de la Guvern la Parlament. Între timp, proiectul de ordonanță a fost actualizat, adică îmbunătățit și cu alte soluții ce fuseseră neconstituționale. (…) Eu ca ministru – împreună cu colegii mei de la direcția de elaborare – redactăm proiectele. Și le-am redactat, v-am spus. Dar momentul, oportunitatea promovării proiectului de ordonanță sau de lege nu este în sarcina mea. (…) Oportunitatea nu e a mea ca ministru al Justiției”, a spus Tudorel Toader.

„Vom face o analiză pe fiecare domeniu a îndeplinirii programului de guvernare, astfel încât fiecare ministru va face o evaluare a activității, pornind de la lucrurile realizate în cadrul programului de guvernare, lucrurile făcute în plus față de programul de guvernare și ce avem de realizat în perioada următoare, binențeles și cu o foaie de parcurs în ceea ce privește ceea ce mai avem de realizat”, a declarat premierul Viorica Dăncilă, după ședința BPN al PSD.

Ea a mai spus că va avea evaluările la sfârșitul săptămânii.

„Ca orice prim-ministru îmi doresc ca programul de guvernare să fie transpus cât mai rapid în practică și trebuie să văd la fiecare din foaia de parcurs pe care a avut-o pe fiecare domeniu”, a mai spus Dăncilă.

Dăncilă: Nu am discutat despre ministrul Justițieiîn ședința Biroului Național Permanent

Premierul Viorica Dăncilă a declarat luni că în ședința Biroului Național Permanent nu s-a discutat situația ministrului Justiției, Tudorel Toader, și că acesta, pe lângă sprijinul premierului trebuie să aibă și sprijin politic.

„E dreptul fiecărui coleg să își spună punctul de vedere. Așa este în democrație. Nu am discutat despre ministrul Justiției, nu am avut discuții legate de justiție. Suntem foarte preocupați în această perioadă de bugetul pentru 2019, având în vedere că trebuie să mărim alocațiile, să avem bani pentru investiții. De aceea vom face și ședința de Guvern de mâine”, a declarat Viorica Dăncilă.

Întrebată de ședința anunțată de Liviu Dragnea și care îl viza pe Tudorel Toader, Dăncilă a răspuns: „Domnul președinte Liviu Dragnra va vorbi despre acest subiect. Dacă dumnealui a făcut acest anunț înseamnă că va fi o întâlnire legată de discuții cu privire la dl Toader. Pe lângă susținerea premierului e nevoie ca fiecare ministru să aibă susținere politică”.

Social democrații urmează să discute în coaliție dacă îl mai susțin pe Tudorel Toader. Lista nemulțumirilor este însă tot mai lungă și cuprinde lipsa a două ordonanțe importante, care au fost cerute în mod repetat: OUG pe contestație în anulare și OUG pe Codurile Penale.

Printre nemulțumirile la adresa lui Tudorel Toader se numără faptul că nu a fost emisă Ordonanța pentru modificarea Codului penal și a Codului de Procedură penală și cea legată de completurile de 5 judecători.

Nemulțumiri sunt legate și de actele emise deja la propunerea lui Tudorel Toader. Acestuia i se reproșează că nu a dezbătut cu magistrații OUG 7 înainte de a fi emisă, astfel încât să nu pună într-o situație sensibilă Guvernul.

Președintele PSD Liviu Dragnea a anunțat miercuri că în partid există o stare de nemulțumire cu privire la Tudorel Toader și că va exista o discuție legat de această situație după revenirea premierului Viorica Dăncilă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase