Daniel Funeriu atacă bacalaureatul profesional al Ecaterinei Andronescu: „Un fel de BAC cu buletinul”

Daniel Funeriu atacă bacalaureatul profesional al Ecaterinei Andronescu: „Un fel de BAC cu buletinul”
Fostul ministru al educației, Daniel Funeriu, a declarat pentru gândul că noul tip de bacalaureat care se va da de anul viiot va fi un fel de „bac cu buletinul".

Fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, a declarat, pentru gândul, că noul tip de bacalaureat propus de Ecaterina Andronescu va fi un fel de „BAC cu buletinul”.

Daniel Funeriu este de părere că bacalaureatul trebuie să fie trecut de elevii care învață.

„E o măsură total greșită, un fel de „BAC cu buletinul”.  Bacalaureatul trebuie să fie trecut de cei care învață. Actualul guvern vrea să dea bacalaureatul și celor care nu îl merită. I-a intrebat cineva pe cei peste 100.000 de elevi care au luat BAC-ul dacă li se pare normal așa ceva? Cred că este pentru a lua voturile celor picați la BAC. Oamenii aceștia chiar nu înțeleg nimic. Sper că plenul Senatului să nu voteze așa ceva”, a declarat Daniel Funeriu, pentru gândul.

El a mai spus că prin aceasta măsură diploma de bacalaureat va fi aruncată în ridicol, după ce în ultimii doi ani a căpătat valoare.

„După ce trei ani am păstrat stabilitatea și nu am schimbat de la an la an bacalaureatul, iar vine fiecare ministru cu experimente care dau instabilitate. Varianta corectă a bacalaureatului diferențiat este prevăzută de legea educației și urma să intre în vigoare pentru elevii care încep clasa a IX-a”, a spus Funeriu.

Fostul ministru a apreciat că măsura introducerii unui nou tip de examen de maturitate este și rezultatul presiunii fabricilor de diplome care în urma unui bacalaureat serios nu mai au clienți.

„Această măsură va distruge învățământul profesional pe care eu l-am reintrodus. Elevii de la liceele teoretice au 80% succes la BAC, ceea ce e normal. Cei de la tehnologic au 20% promovare pentru că mulți dintre acești elevi sunt trimiși la liceu în loc să fie îndreptați către învățământul profesional. Această formă de BAC cu buletinul va trimite din nou zeci de mii de copii pe o cale care nu e a lor”, a conchis fostul ministru al Educației.

Inchide