Data la care Adrian Năstase ar putea ieși din închisoare

Data la care Adrian Năstase ar putea ieși din închisoare
Publicat: 01/10/2012, 10:14
Actualizat: 19/05/2015, 17:20

Avocatul Ion Cazacu, apărătorul fostului premier Adrian Năstase, în dosarul Trofeul Calității, a declarat luni la Curtea Supremă că Năstase ar putea fi eliberat condiționat în 16 februarie 2013.

Avocatul a explicat că, la această dată, s-ar împlini termenul de opt luni de când Năstase a fost încarcerat. Potrivit lui Cazacu, fostul prim-ministru ar putea beneficia de reducerea sentinței de doi ani de închisoare la doar opt luni, în baza prevederilor care spun că o persoană de peste 60 de ani poate fi eliberată după executarea unei treimi din sentință.

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție aveau programatp luni judecarea contestației în anulare depusă de Năstase în dosarul Trofeul Calității. Curtea a amânat din nou un verdict pe această contestație, pentru că motivarea în baza căreia Năstase a fost condamnat nu a fost încă redactată. Avocatul Cazacu a făcut 11 cereri pentru ca instanța să redacteze această motivare.

Contestația în anulare introdusă de fostul premier vizează mai multe vicii procedurale ce ar fi fost comise de instanțele anterioare care au judecat acest caz.

Pe 20 iunie 2012, Adrian Năstase a fost condamnat definitiv de către Înalta Curte de Casație și Justiție la doi ani de închisoare cu executare în dosarul TrofeulCcalității, în care a fost acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru președinție din partea PSD. Fostul premier este, în prezent, încarcerat la Penitenciarul Jilava.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase