De ce nu au fost înghețate prețurile la începutul pandemiei de coronavirus. Explicațiile lui Bogdan Chirițoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei

Redactor:
Alexandra Mortu
De ce nu au fost înghețate prețurile la începutul pandemiei de coronavirus. Explicațiile lui Bogdan Chirițoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei
De ce nu au fost înghețate prețurile la începutul pandemiei de coronavirus. Explicațiile lui Bogdan Chirițoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei/ Sursă FOTO: Alexandra Pandrea - Mediafax Foto

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chirițoiu, susține că prețurile nu au fost înghețate la începutul pandemiei de coronavirus întrucât acest lucru ar fi dus la o catastrofă și la apariția unei situații ca pe vremea comunismului, când oamenii stăteau la cozi la magazine.

Bogdan Chiriţoiu a susținut în cadrul conferinței „Evoluţia economiei în sectoare-cheie 2020”, organizate joi, 19 noiembrie, că sectorul alimentar a fost supus unui șoc puternic la începutul pandemiei, dar că s-a redresat și a funcționat bine.

Bogdan Chirițoiu: Sectorul alimentar, supus șocului la începutul pandemiei

„Retailul alimentar a fost un sector supus şocului la începutul pandemiei şi a rezistat, am văzut creşteri moderate, a fost o creştere mare a cererii şi o presiune mare pe lanţurile logistice, când statele închideau graniţele sau când şoferilor nu li se mai permitea să circule, erau puşi în carantină. (…) Cu toată această presiune, cu panica din rândul populaţiei, sectorul a funcţionat, n-am ajuns să avem penurie sau preţuri foarte mari, ceea ce ne arată rezilienţa sectorului. Aici sunt mândru că am contribuit şi noi la calmarea spiritelor”, a declarat președintele Consiliului Concurenței.

Președintele Consiliului Concurenței: Înghețarea prețurilor ar fi dus la o catastrofă

Totodată, acesta a anunțat că s-a pus în discuție plafonarea prețurilor, însă, potrivit acestuia, din fericire nu a fost adoptată o asemenea măsură.

„Era un risc real să ne trezim, la începutul pandemiei, cu măsuri panicarde precum îngheţarea preţurilor, care ar fi dus la o catastrofă, la situaţia din comunism, cine îşi mai aminteşte, cu lipsă de alimente şi cozi la magazine. Mă bucur că minţile mai calme au câştigat această dezbatere şi nu am recurs la măsuri de panică, care ar fi făcut mult mai rău decât bine”, a explicat Bogdan Chirițoiu.

De asemenea, acesta a reamintit de importanța aplicației Monitorul Prețurilor prin intermediul căreia autoritățile au putut lua decizii înțelepte pe baza datelor în timp real referitoare la evoluţia preţurilor principalelor produse alimentare.

BOMBĂ în Liga I. Constantin Budescu revine în TOP şi semnează cu un alt club...
Tragedie imensă de 1 decembrie în showbiz. Vedeta a fost găsită moartă în urmă cu...
FOTO. Andreea Marin, imagini de când era `vânată` de Playboy! Așa nu și-o mai aduce...
FOTO. Ea este considerată una dintre cele mai frumoase fiice de fotbaliști din lume! Cum...
GE-NI-AL! Așa poți să primești o pensie de 3.000 de lei lunar. Trebuie să urmezi...
Vacanţă în pandemie, cu preţul sănătăţii publice. Avertismentul experţilor: Efectele distracţiei se măsoară în numărul...
Noul simptom cheie care poate indica infecția cu SARS-CoV-2. Ce spun cercetătorii
Tragedie imensă de 1 decembrie în showbiz. Vedeta a fost găsită moartă în urmă cu...
Însărcinată fiind, a mers să facă o ecografie de rutină. Când a început să se...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
WOW! Ce salarii primesc angajații Dacia. Iată cât poți câștiga dacă vei lucra la Mioveni
Adevărul despre vaccinul anti-covid-19. Imaginile VIDEO care arată de ce s-a făcut atât de repede,...
Sărbătorile de iarnă, în izolare! Anunţ de ultimă oră
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Cine este românul care vinde cu 2.000 de dolari un litru din cea mai iubită...
Un sportiv rus s-a căsătorit cu o păpușă gonflabilă! Cazul incredibil a șocat o lume...
Inchide