De la Biserică direct la Poliție. Ce a făcut un preot din Galați după ce s-a urcat băut la volan. Prelatul a fost suspendat din funcție

De la Biserică direct la Poliție. Ce a făcut un preot din Galați după ce s-a urcat băut la volan. Prelatul a fost suspendat din funcție
Publicat: 13/11/2017, 14:43
Actualizat: 25/03/2019, 21:42

Reprezentanții Arhiepiscopiei Dunării de Jos au anunțat că preotul Dănuț Hohotă, de la parohia Negrea din județul Galați, este suspendat pe toată perioada desfășurării cercetărilor.

Anunțul Arhiepiscopiei vine la peste 18 ore de la reținerea preotului de către polițiștii gălățeni: „Arhiepiscopia Dunării de Jos a luat cunoștință cu adâncă mâhnire de accidentul rutier provocat în seara zilei de 12 noiembrie a.c., pe raza localității Schela, de către preotul Dănuț Hohotă, de la parohia Negrea, soldat cu decesul unei persoane în vârstă de 49 de ani. În baza prevederilor canonice (…), preotul în cauză este suspendat din funcție pe toată perioada desfășurării cercetărilor de către autoritățile în drept, urmând ca după finalizarea acestora să fie luate măsurile ce se impun „, se arată într-un comunicat al Biroului de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Galați, Gabriela Costin, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că accidentul s-a produs duminică seara, în comuna Schela.

Polițiștii au stabilit că un bărbat în vârstă de 49 de ani din localitatea Schela, în timp ce se deplasa pe Drumul Județean 251K, a fost accidentat mortal de un autoturism. iar șoferul a fugit de la locul accidentului.

Acesta a fost găsit mai târziu de polițist și a fost reținut.

„Polițiștii au stabilit că șoferul avea o alcoolemie de 1,34 mg/l alcool pur în aerul expirat. În acest caz s-a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă, fugă de la locul accidentului și conducere sub influența băuturilor allcolice”, a declarat Gabriela Costin.

Deși informația nu este confirmată în mod oficial, martorii spun că la volan se afla preotul din localitatea Negrea. Se pare că acesta a intrat cu mașina într-un șanț și apoi a mers câțiva kilometri pe câmp. Pe parcursul zilei, șoferul va fi dus în fața judecătorului cu propunerea de arestare preventivă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase