Decizia luată de Ponta după ce familia Cioabă a cerut ajutor financiar

Decizia luată de Ponta după ce familia Cioabă a cerut ajutor financiar
Publicat: 18/08/2013, 22:51

Premierul Victor Ponta a spus, duminică seară, că familia lui Florin Cioabă va fi ajutată în măsura prevăzută de lege pentru orice cetățean român, precizând că a fost informat de MAE și de Raed Arafat că este vorba despre o factură „foarte mare”, astfel că „probabil va fi foarte dificil”.

„M-au informat Ministerul de Externe și domnul Arafat despre problemele care au apărut în Turcia vizavi de plata acelei facturi. Vreau să spun foarte clar, orice cetățen român – eu nu fac vreo deosebire că e rege sau nu-i rege -, orice cetățen român, în măsura prevăzută de lege și în măsura posibilităților, încercăm să-l ajutăm”, a spus Victor Ponta, la Antena 3.

Premierul a explicat că din banii CNAS există un sistem prin care se sprijină „pe anumite criterii”.

„Nu pot să vă spun în acest moment decât că, atât cât se poate face pentru orice cetățean al României, atât facem. (…) În măsură în care există anumite proceduri și se înscrie într-un caz în care poate fi ajutat, atunci o facem. Nu vreau să fac vreo favoare. (…) Din bani publici, nu fac favoruri pentru nimeni. În cazul de față direct, probabil că va fi foarte dificil”, a mai spus Ponta.

Ponta a mai spus că președintele Traian Băsescu l-a sunat pe ministrul de Interne și „i-a cerut să intre în acea procedură…”. „Eu am spus: nu sunt de acord să folosim avionul SMURD decât pentru cazuri speciale. Dacă familia suportă costurile, atunci sunt de acord. Fiecare viață e importantă, dar atunci când ești în poziția de a avea anumite resurse materiale, încerci să le drămuiești cu răspundere și bun simț, nu pentru că sună președintele”, a adăugat premierul.

Ponta a mai spus că, la nivel public, președintele sau premierul intervin atunci când e vorba de o situație cu totul și cu totul excepțională.

„Fiecare își alege prietenii, eu nu judec pe nimeni, nici măcar pe domnul Băsescu, de ce prieteni are, mai ales dacă faci lucrul ăsta la nivel privat. Până la urmă, la nivel privat fiecare dintre noi își alege cunoscuții, prietenii… La nivel public, un președinte, ca și un prim-ministru, intervine public când este vorba de o situație cu totul și cu totul excepțională, cum a fost cea din Muntenegru, o catastrofă. Atunci, președintele nu l-a interesat, nu cred că l-ați văzut să sune pe cineva, să întrebe câți oameni au murit”, a spus Ponta.

Totodată, primul-ministru a mai spus că, în opinia sa, doar președintele Traian Băsescu „speculează electoral și politic” moartea cuiva.

Dorin Cioabă, fiul autointitulatului rege al romilor Florin Cioabă, a declarat, pentru Știrile ProTV, că familia sa vrea să ceara ajutor financiar de la statul român pentru plata facturii la spitalul Akdeniz Ãœniversitesi din Antalya, aceasta fiind de 350.000 de dolari.

Fiul lui Florin Cioabă spune ca unitatea medicală e emis o factură de 350.000 de dolari pentru spitalizare și operatie, sumă pe care el și familia lui nu o pot acoperi.

Dorin Cioabă a mai spus că nu poate ridica trupul tatălui său de la morga spitalului decât atunci când factura va fi plătită.

Pe de altă parte, familia lui Florin Cioabă nu dorește efectuarea autopsiei, mai relatează Știrile ProTV.

Autointitulatul rege al romilor Florin Cioabă a încetat din viață duminică, la vârsta de 58 de ani, în spitalul Akdeniz Ãœniversitesi din Antalya, unde medicii îi montaseră, vineri, un dispozitiv care să-i ajute inima să pompeze sânge, au declarat, pentru MEDIAFAX, apropiați ai familiei.

Informația a fost confirmată de rudele lui Cioabă, care au precizat, pentru MEDIAFAX, că acesta a fost declarat decedat la ora 11.10, cauza fiind un stop cardio-respirator.

Apropiați ai familei au declarat, pentru MEDIAFAX, că trupul neînsuflețit al lui Florin Cioabă va fi adus în țară în cursul zilei de luni, în funcție de încheierea formalităților la Ambasada României din Turcia, transportul urmând să fie făcut cu un avion privat.

Medicii spitalului Akdeniz Ãœniversitesi din Antalya i-au montat lui Florin Cioabă, vineri seară, un dispozitiv de asistare circulatorie, care să-i ajute inima să pompeze sânge.

Procedura, una extrem de riscantă, a durat patru ore și s-a încheiat cu succes.

Potrivit unor apropiați ai familiei, medicii care i-au montat lui Cioabă dispozitivul sunt renumți în Turcia și în lume pentru astfel de intervenții prin care, practic, pacientului i se instalează o inimă artificială.

Intervenția a făcută după ce Florin Cioabă, aflat în stare gravă și ținut în viață cu ajutorul aparatelor, a fost transferat, tot vineri, de la spitalul Anadolu din Antalya la spitalul Akdeniz Ãœniversitesi din aceeași provincie a Turciei.

Ministerul Sănătății (MS) a precizat că, potrivit informațiilor primite din partea medicilor din Antalya și din partea echipei medicale din România, starea de sănătate a lui Florin Cioabă nu permite momentan repatrierea acestuia.

„În cazul în care se va pune problema transferului pacientului Florin Cioabă în România, MS în colaborare cu MAI vor sprijini familia pacientului și vor pune la dispoziția acestora avionul SMURD, costul transportului, respectiv al combustibilului și al taxei de aterizare, fiind suportat de către familia pacientului”, a mai precizat MS.

Alexandru Moise, [email protected]

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. A cumpărat o dubă și a transformat-o într-o locuință de lux cu 140.000 $....
Babs, apariție răvășitoare pe un iaht din Dubai. Fosta iubită a lui Dorian Popa i-a...
Halep și-a luat casă la Dubai de peste un milion de euro! Iubitul de 57...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O teorie controversată răstoarnă tot ce știam despre Univers. Am trăi, de fapt, într-un vid...
Ce scrie, de fapt, pe cel mai scump șervețel din lume. S-a vândut cu peste...
CHINURILE prin care a trecut vedeta pentru a avea copii. Doctorii nu-i dădeau șanse să...
Pasiune, furie, crimă: ucisă la 21 de ani de iubit, într-un apartament închiriat din Sibiu....
"Aș vrea să te strâng în brațe". Ți se rupe sufletul de durere! Mesajul emoționant...
Care este starea de sănătate a premierului Slovaciei după ce a suferit o nouă intervenție...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Rusia a câştigat mai mult teritoriu în 2024 decât a pierdut în timpul contraofensivei ucrainene....
CERCETĂTORII cred că au AFLAT care este FORMA UNIVERSULUI!
Rămâi fără certificat de înmatriculare. Toți șoferii sunt verificați. Nu scapă nimeni
Băsescu, previziuni pentru Capitală: Firea nu are nicio șansă
Ce cadou a putut să îi facă un mire proaspetei sale soții, în noaptea nunții....
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Patrick crede că Roberta nu îl place pe Sebastian! Ce spune concurenta despre această situație:...
"Țipete foarte puternice, mobilă răsturnată".Crimă șocantă în Sibiu! O tânără de 21 de ani, ucisă...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Ce se întâmplă dacă zbori deasupra unui cutremur?
×