DECLARAȚII. Ministrul Educației, Monica Anisie, despre revenirea la școală a elevilor din anii terminali: „Evaluarea Națională se va susține după 15 iunie, iar Bacalaureatul după 22 iunie”

DECLARAȚII. Ministrul Educației, Monica Anisie, despre revenirea la școală a elevilor din anii terminali: „Evaluarea Națională se va susține după 15 iunie, iar Bacalaureatul după 22 iunie”
Monica Anisie: Fondurile europene pentru tablete și laptopuri s-au epuizat în trei zile / Sursă FOTO Facebook
Publicat: 27/04/2020, 15:19
Actualizat: 27/04/2020, 17:51

Monica Anisie, Ministrul Educației și Cercetării, a făcut declarații, în contextul în care elevii din anii terminali se vor întoarce la școală pentru „a se pregăti pentru examenele nationale, Evaluare Nationala și Bacalaureat”. 

„În această declarație voi veni cu informații suplimentare referitoare la precizările făcute de domnul președinte, Klaus Iohannis. După cum ați aflat, cursurile realizate în unitățile de învățământ rămân suspendate, însă continuă învătarea asistată de tehnlogie, ca si până acum , până în data de 12 iunie, când se vor încheia cursurile anului 2019-2020.

Pentru elevii care nu au acces la tehnologie, unitățile de învățământ și inspectoratele școlare vor trimite resursele de învăatare și sarcini de lucru. Totodată, Ministerul Educației va emite ghiduri pentru fiecare disciplină, astfel încât unele continuturi care erau prevăzute pentru această perioadă să fie recuperate în anul școlar viitor. Se recuperează  materia neparcursa din această perioadă.

Referitor la situația școlară, mediile vor fi încheiate cu două note sau calificate, nu se vor mai susține teze. Pentru situația în care un elev nu are două calificative sau note, Ministerul Educației va comunica modalitățile de încheiere a situației școlare. Vă anunț că vom incheia cu bine anul școlar.

Studenții vor continuă examenele online. Fiecare instituție de învățământ superior, în baza de autonmie, va stabili dată examenelor.

Elevii din clasele VIII-a, a XII-a, a XIII-a, anii de ciclu profesional, pot reveni începând cu dată de 2 iunie, doar pentru două săptămâni. Se vor realiza numai activități de pregătire și consiliere pentru examenele naționle. Pentru elevii care au membrii cu risc de îmbolnăvire, prezența la școală va fi opțională, iar decizia aparține părinților. Pregătirea elevilor se va realiza în sistem online, în această situație.

Evaluarea Națională și Bacalaureatul se va organiza respectând calendarele mentionate deja. Evaluarea Nationala se va suține începând cu 15 iunie, iar Bacalaureatul începând cu 22 iunie și va continua cu probele de competență, element nou. Calendarul va fi transmis ulterior.

Pentru învățământul postliceal și profesional, vor fi realizate numai pe baza de proiect, iar proba practică va fi echivalată.

Examenele de titularizare se vor organiza cu respectarea regulilor de distanțare, se va comunica modalitatea de susținere, dar și calendarul de Ministerul Educatiei.

Cu privire la siguranța în școli, vă asigur că se vor lua toate măsurile de siguranță. Ministerul Educației și al Sănătății va emite un ordin comun prin care se va stabili toate măsurile de siguranță.

În sala de clasa vor fi maximum 10 elevi, respectând toate măsurile de distanțare socială, În plus, vă anunț că inspectoratele școlare vor pune la dispoziție un TelVerde pentru orice nemulțumire pe această temă.

Toate măsurile luate respectă recomandările medicilor specialiști. Obiectivele Ministerului Educației sunt următoarele:

  • Încheierea cu bine a situației școlare
  • Examenele pentru elevi, studenți, cadre didactice să se desfășoare în conformitate cu legea”.

Klaus Iohannis a anunțat, luni, că școlile, universitățile, grădinițele nu vor mai fi redeschise în acest an școlar, iar acesta va fi încheiat cu mediile și notele din prezent, cu anumite excepții.

Excepțiile se referă la revenirea la școală a elevilor din anii terminali (a VIII-a și a XII-a) în vederea pregătirii evaluării naționale, respectiv bacalaureatul, însă în anumite condiții.

„În această situație, normele de distanțare vor fi respectate, vor fi maxim 10 elevi într-o clasă, vor sta maxim 2-3 ore acolo și se vor pregăti pentru examenele naționale. Examenele nationale, evaluarea nationala și bacalaureatul se vor organiza așa cum au fost planificate din capul locului, însă cu reguli stricte de distanțare. Vor intra pe un coridor, vor ieși pe un alt coridor. Se vor face dezinfectii regulate, se va măsura temperatura tuturor persoanelor care intră în școală și multe alte reguli care vor fi explicate în detaliu de reprezentanții ministerului Educatiei”, a declarat președintele României, luni.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Ce se întâmplă cu Florin Piersic, după ce a fost transportat la Matei Balș. Declarațiile...
FOTO. Serena Williams și Maria Sharapova, rivalele Simonei Halep, apariții fenomenale la MET Gala! Imagini...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
GALERIE FOTO Femeia cu cele mai mari buze din lume a trebuit să-și injecteze și...
Iulia Vântur și Salman Khan au decis să meargă pe drumuri diferite. Fosta vedetă Pro...
Diagnosticat cu TUMORĂ pe creier! Actorul român, iubit de toată lumea, a fost operat de...
Florin Piersic, primul mesaj după ce a fost transferat la Spitalul Matei Balș din Capitală....
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
ANM a emis un cod galben de ploi și vijelii! Cele 18 județe în care...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Ce înseamnă DEVANSARE pe autostradă? Este legal să depășești prin dreapta în această situație?
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
Satelitul care a orbitat Pământul NEDETECTAT timp de 25 de ani!
Vestea cumplită pentru Simona Halep. Decizia care o va distruge
Otrava din mașină. Șoferii riscă să se intoxice cu o substanță cancerigenă
Chefi la cuțite, 7 mai 2024. Alexandru Săbădeanu, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia,...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Nicolae Furdui Iancu, despre absența tatălui din copilăria sa și cum reușea mama lui să...
Alin Oprea, de la “Talisman”, vine duminică la “40 de întrebări cu Denise Rifai”
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
Dieta oamenilor din Paleolitic nu era chiar așa cum s-a crezut până acum