DELTA DUNĂRII. Când se pun în vânzare permisele de acces și cum vor putea fi cumpărate

DELTA DUNĂRII. Când se pun în vânzare permisele de acces și cum vor putea fi cumpărate
Delta Dunării, a cincea minune naturală a lumii, potrivit Instagram
Publicat: 04/06/2020, 16:10
Actualizat: 04/06/2020, 17:52

Permisele de acces în Delta Dunării pot fi obţinute deja, atât de la automatele de eliberare din Tulcea, Corbu, Vadu şi Murighiol, cât şi de la centrele din perimetrul Rezervaţiei, anunță Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării. De asemenea, permisele vor putea fi cumpărate și online, începând de la jumătatea lunii iunie.

Zeci de oameni au stat la rând, încă de la primele ore ale zilei de miercuri, 3 iunie, pentru a plăti tariful de acces în Deltă, perceput tuturor celor care au domicilii în afara localităţilor din Rezervaţie.

„Achiziționarea permiselor de intrare în Rezervația Biosferei Delta Dunării (acces turist, auto, ambarcațiune) și eliberarea permiselor de pescuit sportiv, se poate face în prezent de la automatele de eliberare a permiselor amplasate la sediul instituției ARBDD din Tulcea și în localitățile Corbu, Murighiol și Vadu.

În această perioadă se lucrează la finalizarea aplicației de plăți on-line, urmând ca după data de 15 iunie să devină funcțională integral. În momentul de față, aplicația este funcțională pentru obținerea permiselor de acces gratuite (pentru categoriile ce beneficiază de gratuități) și de pescuit recreativ/sportiv.

În același timp, vă informăm că permisele de acces turist în RBDD și cele de pescuit recreativ/sportiv se pot obține și de la Centrele de Vizitare și Educație Ecologică din Sulina, Crișan, Chilia Veche.

Informații despre acces și pescuit sportiv în RBDD se pot obține și de la sediile Comisariatelor de control integrat din teritoriu (Tulcea, Murighiol, Jurilovca, Sulina, Crișan)”, a anunțat Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării pe pagina de Facebook.

Site-ul ARBDD, ddbra.ro, funcţionează doar parţial de la finele anului trecut, după ce instituţia statului a achiziţionat un nou pachet de servicii software în valoare de 114.000 lei, fără TVA, potrivit Digi 24.

140 de milioane de euro, pentru dezvoltarea serviciilor, iluminatului și turismului

Fondurile pentru peste 100 de proiecte care vizează dezvoltarea Deltei Dunării au fost suplimentate, la începutul acestui an, cu aproximativ 140 de milioane de euro. Proiectele vizează dezvoltarea serviciilor, iluminatul public sau turismul.

Ministerul Dezvoltării va aloca 645 de milioane de lei (140 de milioane de euro) pentru 157 de noi proiecte care au obținut finanțare europeană.

„Sunt investiții în sectorul privat, dar și investiții în zona publică ce acoperă inclusiv ceea ce ține de dezvoltarea turismului. Investiții care aduc dezvoltare locală pentru comunitățile din teritoriul ITI Delta Dunării. Ne bucură foarte mult pentru că acesta este rezultatul ITI, este în primul rând rezultatul muncii echipei ADI ITI Delta Dunării care, așa cum am mai spus, a stat aproape de beneficiar, a insistat ca aceste proiecte să se realizeze”, a declarat Petre Ilie, președintele Asociației pentru Dezvoltare Intercomunitară ITI Delta Dunării.

Delta Dunării, filmată de Google din CĂRUȚĂ și de pe BĂRCILE pescarilor

Prezentarea Deltei cuprinde de la rutele navigabile la lacuri și canalele acoperite de vegetație, de la păsări și floră, la arhitectură locală și sate înconjurate de ape.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase