Deputat PMP, despre atacul din Buzău: Mă așteptam ca ministrul Sorina Pintea să meargă personal acolo. Săpoca, o tragedie fără margini

Deputat PMP, despre atacul din Buzău: Mă așteptam ca ministrul Sorina Pintea să meargă personal acolo. Săpoca, o tragedie fără margini
Publicat: 18/08/2019, 15:35

„Săpoca, o tragedie fără margini. Un așa zis spital în subordinea Ministerului Sănătății. Un spital cu responsabilitate comună, Ministerul Sănătății și Ministerul Justiției. Aici sunt internați prin hotărâre judecătorească indivizi periculoși. Hotărâri judecătorești ce trebuie aplicate, indiferent dacă spitalele de maximă siguranță nu au spații de cazare corespunzătoare. Sunt cazați delicvenți, infractori, criminali, fără să se țină cont de nimic. O să înceapă acuzele reciproce între cele două ministere și vor scoate în evidență faptul că ne trebuie o altă abordare, un singur minister responsabil pentru o instituție. Același ping-pong este și cu școlile, creșele, spitalele și altele”, a scris Petru Movilă, duminică, pe Facebook.

Deputatul PMP a adăugat că deplasarea ministrul Sănătății la Buzău nu ar fi fost una de imagine, ci ar fi denotat răspundere și responsabilitate.

„Sorina Pintea a spus că a trimis corpul de control. Mă așteptam să ia elicopterul de la doamna Dăncilă și să meargă personal, ca și atunci când, ca Vlad Țepeș, făcea controale de noapte prin spitale. Asta nu e o deplasare de imagine ci de maximă răspundere și responsabilitate. Sunt 4 decedați și 3 în comă, dar pentru guvernanți nu contează”, a completat Movilă.

Acesta acuză că statul român nu a fost capabil să deschidă un spital unde să poată fi tratați alcoolici, existând doar niște centre la Iași și Sibiu, înființate de organizații neguvernamentale.

„Statul român nu a fost în stare să deschidă măcar un spital în care să se trateze alcoolicii. Există doar câteva centre (Iași, Sibiu) înființate de către niște ONG-uri, care nu primesc nici un sprijin de la stat. Alcoolismul este o boală, o boală gravă care trebuie tratată cu respectarea unor protocoale și procedee clare. Tocmai de aceea, la începutul sesiunii parlamentare voi propune că la nivelul fiecărei regiuni să existe măcar o secție, dacă nu chiar un spital, pentru tratarea alcoolicilor. Din păcate, momentan avem doar un sistem care omoară oameni”, a conchis deputatul PMP.

Patru persoane au murit după ce un bolnav a atacat cu un stativ de perfuzii pacienții internați la Spitalul de Psihiatrie Săpoca din județul Buzău. Bărbatul a rănit și mai multe persoane.

Bărbatul de 38 de ani, care a atacat pacienții, a fost internat cu sevraj etilic. Atacatorul s-a luptat cu polițiștii până a fost imobilizat.

Ministerul Sănătății a anunțat că 9 pacienți răniți vor fi preluați și transportați la spitale din București: 2 – la Spitalul de Urgență Floreasca, 2 – la Spitalul Universitar de Urgență București , 2 – la Spitalul Clinic de Urgență Sfântul Pantelimon și 3 – la Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar-Arseni.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Protest în Ungaria. Mii de oameni s-au adunat la un miting organizat de rivalul lui...
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Marcel Pavel a fost la un pas de moarte. Ce i s-a întâmplat marelui artist
Avertisment teribil: Rusia pregătește acte violente și sabotaje în Europa
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ