Deputatul Ioan Oltean, ridicat de procurorii DNA de pe aeroport și dus la audieri

Deputatul Ioan Oltean, ridicat de procurorii DNA de pe aeroport și dus la audieri
Publicat: 26/11/2015, 16:07

oan Oltean a ajuns la sediul Direcției Naționale Anticorupție în jurul orei 15.20, fiind însoțit de anchetatorii care au pus în executare un mandat de aducere emis pe numele acestuia.

Sursele citate au precizat că Ioan Oltean va da declarații într-un dosar în care se fac cercetări privind o despăgubire ilegală care ar fi fost acordată de Comisia pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP.

În același dosar este audiat, la DNA, și Mihai Rotaru, acționar la CS Universitatea Craiova, surse judiciare declarând că omul de afaceri este beneficiarul unei despăgubiri de 108.932.000 de lei, care i-a fost acordată de comisia ANRP, pentru un teren din Pitești, în perioada în care șefa comisiei era Crinuța Dumitrean.

Procurorii DNA îi audiază, tot joi, și pe Lăcrămioara Alexandru, Rodica Constantinovici, Sergiu Diacomatu și Cătălin Florin Teodorescu, toți fiind foști membri ai comisiei ANRP. Lăcrămioara Alexandru a fost în ANRP ca reprezentant al Ministerului Finanțelor, Rodica Constantinovici a fost secretar de stat în Ministerului Justiției, Sergiu Diacomatu și Florin Teodorescu au fost vicepreședinți ai ANRP.

În aceeași cauză sunt vizați și Crinuța Dumitrean, Remus Baciu și Marko Attila, care au fost în comisia de la ANPR ce a aprobat solicitarea de despăgubire a lui Mihai Rotaru, au precizat sursele citate.

Mihai Rotaru a cumpărat drepturile litigioase pentru terenul din Pitești de la o persoană care se judeca de opt ani cu Primăria Pitești și nu a reușit să primească despăgubiri. La șase luni după ce a cumpărat drepturile litigioase pentru acel teren, Rotaru a primit de la ANPR o despăgubire de 108.932.000 de lei, au mai arătat sursele citate.

Într-un alt dosar privind despăgubiri ilegale de la ANRP, cunoscut ca „Bica 1”, sunt judecați, pentru abuz în serviciu, opt foști membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor – fosta șefă a DIICOT Alina Bica, în calitate de fost reprezentant al Ministerului Justiției în comisia ANRP, Crinuța Dumitrean, Sergiu Ionuț Diacomatu, Cătălin Florin Teodorescu, Remus Baciu, Lăcrămioara Alexandru, Oana Vasilescu și Dragoș George Bogdan. Evaluatorul Emil Nuțiu și omul de afaceri Gheorghe Stelian sunt acuzați de complicitate la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave.

Cei opt foști membri ai Comisiei din ANRP sunt acuzați că i-au aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian, în 2011, despăgubiri pentru un teren de 13 hectare supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.

Deputatul Ioan Oltean declarat, în decembrie 2014, că „în afară de faptul că a recomandat-o” pe Crinuța Dumitrean premierului Emil Boc pentru a fi președinta ANRP, „nu a avut niciun fel de altă interferență cu activitatea acesteia” și că propunerea sa „a fost făcută cu bună-credință”.

„La vremea respectivă, nu exista niciun indiciu care să conducă la suspiciuni privind pregătirea ei profesională și corectitudinea”, spunea Ioan Oltean.

Fostul vicepreședinte al ANRP Sergiu Diacomatu le-a spus procurorilor că Dorin Cocoș i-a promis că va fi menținut în funcție dacă îl sprijină necondiționat în soluționarea unor dosare privind despăgubiri pentru terenuri, precizând l-a cunoscut pe omul de afaceri prin fiul acestuia, Alin.

Diacomatu le-a mai spus procurorilor că Dumitrean era sprijinită de Ioan Oltean, care la aproape fiecare ședință de birou politic cerea să fie demis din funcția de vicepreședinte al ANRP.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Cancer pancreatic! Diagnostic năucitor pentru Leonard Miron
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Ai văzut-o? Copilă de doi ani dispărută în Serbia, căutată pe teritoriul României. Autoritățile fac...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Ouăle vopsite din supermarketuri, contaminate
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Imagini tulburatoare! Andreea Morega, condusă pe ultimul drum de sute de oameni și un sobor...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată că sărăcia poate accelera îmbătrânirea creierului