Descoperirea care i-a convins pe judecători să accepte arestarea bărbatului care a accidentat un polițist la Mamaia

Descoperirea care i-a convins pe judecători să accepte arestarea bărbatului care a accidentat un polițist la Mamaia
Publicat: 25/08/2015, 18:20

Procurorii Parchetului Judecătoriei Constanța au cerut instanței arestarea preventivă a lui Vladimir Florian Marin, sub acuzațiile de ultraj, conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului și părăsirea locului accidentului, propunerea fiind însușită de instanță, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În motivarea deciziei Judecătoriei Constanța se arată că în 22 august, în jurul orei 7.30, în urma unui apel la 112, două patrule formate din polițiști de la Poliția stațiunii Mamaia și jandarmi ai Grupării Mobile de Jandarmi Constanța au mers pe plaja „Kudos” din Mamaia, unde se reclamase pătrunderea unui autoturism. Ajunși acolo, ei au constatat că sesizarea se confirmă, pe plajă fiind găsit autoturismul respectiv, iar în apropierea acestuia, pe un șezlong, a fost identificat șoferul, care mirosea a alcool.

Cu acceptul șoferului, polițistul a mutat mașina de pe plajă și a parcat-o pe drumul din imediata vecinătate. La solicitarea polițistului de a se legitima, bărbatul respectiv a trecut pe locul șoferului și a pornit motorul, demarând în trombă, arată sursa citată.

Surprins de manevra bărbatului, polițistul s-a agățat pe plafonul autovehiculului, iar mașina a rulat aproximativ 15-20 de metri în linie dreaptă. La un moment dat, șoferul a virat brusc la dreapta, polițistul fiind proiectat în portiera din stânga față, care era deschisă, iar apoi acesta a rămas pe carosabil.

Inculpatul și-a continuat deplasarea, a ieșit în bulevardul Mamaia și la aproximativ 1,5 kilometri, în dreptul Complexului California, a pierdut controlul volanului, a acroșat un indicator rutier și a ieșit de pe șosea, unde a fost imobilizat de alți polițiști.

Procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a arătat că lăsarea bărbatului în libertate ar genera un sentiment de insecuritate în rândul comunității.

„Totodată, organul de urmărire penală arată că necesitatea înlăturării stării de pericol pe care o reprezintă lăsarea în libertate a inculpatului este determinată și de împrejurarea că cercetarea inculpatului în stare de libertate ar genera un sentiment de insecuritate în rândul comunității în cadrul căreia s-au consumat infracțiunile, comunitate care ar avea reprezentarea că organele judiciare care concură la înfăptuirea justiției nu acționează cu suficientă fermitate pentru tragerea la răspundere penală a persoanelor acuzate de comiterea unor fapte antisociale grave, așa cum sunt și cele care formează obiectul prezentei cauze”, se arată în motivarea Judecătoriei Constanța.

De asemenea, anchetatorii au cerut să se aibă în vedere faptul că bărbatul a mai încălcat în trecut regimul circulației rutiere.

„Se solicită a fi avute în vedere și circumstanțele care caracterizează persoana inculpatului, respectiv faptul că acesta a mai comis fapte penale la regimul circulației pe drumurile publice, constând fie în conducerea unui autovehicul având permisul de conducere suspendat, fie având în sânge o îmbibație alcoolică care depășește limita legală admisă, precum și o faptă de vătămare corporală din culpă, fapte cu privire la care s-a dispus aplicarea de sancțiuni cu caracter administrativ care privesc persoana inculpatului”, se arată în documentul citat.

Procurorul a solicitat să fie luată în considerare și atitudinea inculpatului față de autorități, în sensul că, inițial, a încercat să inducă în eroare oamenii legii cu privire la identitatea sa.

„Analizând actele și lucrările cauzei, instanța constată că din probele administrate până în prezent în dosarul de urmărire penală rezultă suspiciunea rezonabilă că inculpatul a săvârșit cele trei infracțiuni pentru care este cercetat și pentru care legea prevede pedeapsa închisorii de 5 ani ori mai mare”, se precizează în motivarea instanței.

În declarația dată în fața instanței, inculpatul a arătat, la rândul său, că seara a plecat cu autoturismul în stațiunea Mamaia, având la el trei sticle cu alcool – una cu absint și două cu vodcă, și că a băut sticla de absint și o sticlă de vodcă deoarece era foarte supărat. El a spus că știe că s-a îmbătat foarte tare și că a adormit pe un șezlong, pe plajă, mai departe de locul în care se afla mașina, rezultatul alcoolemiei fiind de doi la mie.

Judecătoria Constanța a stabilit că lăsarea în libertate a inculpatului ar fi un pericol pentru ordinea publică.

„Din împrejurările săvârșirii faptelor reținute mai sus în aceste mijloace de probă rezultă cu prisosință și faptul că lăsarea în libertate a inculpatului ar crea un pericol pentru ordinea publică, acesta, cu intenție, luând la el trei sticle cu alcool tare și conducând autoturismul în care avea cele trei sticle, apoi consumând două sticle, în condițiile în care nu ar fi trebuit să ia cu el sticlele de alcool deoarece a plecat cu autoturismul. Ar fi trebuit să lase autoturismul acasă dacă avea intenția să bea 2 sticle cu alcool foarte tare pentru a uita de supărare, asa cum s-a exprimat personal inculpatul”, se mai arată în motivarea Judecătoriei.

Totodată, instanța a arătat că nu poate lua în considerare argumentul apărătorului inculpatului în sensul că agentul de poliție ar avea vreo vină, deoarece în momentul neașteptat al pornirii de pe loc a autoturismului de către inculpat agentul se afla în dreptul volanului, iar portiera stânga era deschisă și îl flanca pe agent.

„Este evident că inculpatul, în aceste împrejurări reprezintă, un pericol pentru ordinea publică, intrând și pe plajă cu autoturismul, deci nerespectând normele la circulația rutieră, și plecând de acasă cu intenția declarată de a consuma alcool de supărare, deși conducea un autovehicul”, precizează sursa citată.

Astfel, Judecătoria Constanța l-a arestat preventiv pe Vladimir Florian Marin pe o durată de 30 de zile, din 23 august și până în 21 septembrie inclusiv, decizia putând fi contestată în 48 de ore de la pronunțare, la instanța superioară.

Vladimir Florian Marin are 31 de ani, este din Constanța și este navigator.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Epidemie de singurătate printre părinți, dezvăluie un studiu din SUA