Discuțiile membrilor grupării din dosarul Apa Nova: „Acolo era scris să discutăm de siguranța populației, dă-o bă în…”

Discuțiile membrilor grupării din dosarul Apa Nova: Acolo era scris să discutăm de siguranța populației, dă-o bă în...

Fostul consilier al primarului general al Capitalei Costin Berevoianu, cercetat de DNA pentru trafic de influență în favoarea companiei Apa Nova București, dă dovadă de dispreț față de interesul și de siguranța populației, în condițiile în care funcția pe care o ocupa în Primăria Capitalei impunea protejarea interesului public, se arată în documente ale anchetatorilor, obținute de MEDIAFAX.

Astfel, într-o convorbire din anul 2011, Berevoianu folosește injurii în momentul în care vorbește despre regulile privind siguranța populației.

„Din probatoriul administrat transpare disprețul pentru interesul și siguranța populației (Costin Berevoianu: «Acolo era scris să discutăm de siguranța populației, dă-o bă în p…a mă-sii» – convorbire din 20.01.2011), precum și faptul că pot mitui pe oricine în contextul în care câștigă suficient de mult cât să aibă posibilitatea să facă acest lucru (Mihai: «În capul lor este că dacă câștigă suficient de mult pot [mitui] judecătorul, polițist … și așa mai departe» – convorbire din 13.08.2015)”, se arată în documentele citate.

Totodată, anchetatorii susțin că în acest dosar există indicii conform cărora inculpații sunt parte dintr-un mecanism infracțional complex, având ca obiect comiterea unor infracțiuni de corupție, creat în scopul obținerii unor foloase ilicite.

„Ovidiu Semenescu și-a traficat influența în favoarea grupului de firme Veolia și SC Straco Grup SRL București, motiv pentru care au fost reținute două infracțiuni de trafic de influență în sarcina acestuia și a cumpărat influența numiților Vlad Octavian Moisescu și a lui Costin Berevoianu, context în care au fost reținute două infracțiuni de cumpărare de influență în sarcina lui Semenescu și câte o infracțiune de trafic de influență în sarcina lui Moisescu și a lui Berevoianu. Infracțiunile de care sunt acuzați cei trei sunt „în beneficiul firmelor din grupul francez, toate cele trei persoane menționate obținând prin intermediul unor societăți deținute sau controlate diferite avantaje patrimoniale”, se mai arată în documente.

Omul de afaceri Ovidiu Semenescu, fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu și fostul consilier al lui Sorin Oprescu Costin Berevoianu au fost reținuți, joi seară, de DNA Ploiești, în dosarul de corupție în care este implicată compania Apa Nova.

Potrivit DNA Ploiești, Semenescu, administrator al unor societăți comerciale și reprezentant neoficial al unui grup de firme străin din care face parte și SC Apa Nova SA la data faptelor, a fost reținut pentru două infracțiuni de trafic de influență și două infracțiuni de cumpărare de influență.

Conform sursei citate, Vlad Octavian Moisescu, aflat sub control judiciar în alt dosar, și Costin Berevoianu, consilier personal al primarului general al Capitalei în perioada 2008-2015, au fost reținuți pentru trafic de influență.

Procurorii arată că, în perioada 2008-2015, Semenescu, Moisescu și Berevoianu și-au traficat influența pe care o aveau la reprezentanții unor instituții publice din România (în principal, la Primăria Generală, Consiliul General ale municipiului București, Primăria și Consiliul Local ale Sectorului 1 București) în beneficiul agenților economici care fac parte dintr-un grup de firme străin, obținând în schimb de la reprezentanții acestora sume importante de bani.

Plata banilor a fost ascunsă sub forma unor contracte încheiate cu societăți aparținând sau care sunt controlate de persoanele menționate, contracte al căror obiect nu a fost prestat în realitate.

Vineri, procurorii DNA Ploiești ridică documente de la sediul Apa Nova Ploiești, furnizorul de apă și servicii de canalizare care are contract cu autoritățile din municipiu, acțiunea având loc la doar o zi după ce anchetatorii au ridicat documente de la Apa Nova București, în dosarul de trafic de influență în care au fost reținuți Costin Berevoianu, Vlad Moisescu și Ovidiu Semenescu.

Apa Nova Ploiești și Apa Nova București fac parte din grupul francez Veolia, iar ambele operează pe piața românească din anul 2000. Apa Nova Ploiești are ca acționari grupul Veolia, cu 73%, și municipiul Ploiești, cu 27% din totalul acțiunilor. Apa Nova are încheiat la Ploiești un contract de concesiune pentru serviciul de alimentare cu apă și canalizare pe o durată de 25 de ani.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Monica Tatoiu a fost îngrozită. Diagnosticul crunt primit de la medici
Noua cucerire a lui Arpad Paszkany rupe tăcerea. Antonela are planuri mari cu milionarul
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
O vrea sau nu ca invitat Denise Rifai pe Erika Isac la "40 de întrebări..."
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Unde se află prima cabană montană construită în România?