Dispariţia unui hunedorean a fost reclamată abia după trei luni de fiica sa

Dispariţia unui hunedorean a fost reclamată abia după trei luni de fiica sa
Dispariţia unui hunedorean a fost reclamată abia după trei luni de fiica sa / Sursă Foto: Facebook
Publicat: 26/01/2022, 22:24

Dispariţia unui bărbat din judeţul Huendoara a fost reclamată după trei luni. Din luna octombrie a anului trecut, o tânără nu a mai putut lua legătura cu tatăl ei, Marian Ruiu, un localnic din Orăştioara de Sus.

Marian Ruiu, un bărbat în vârstă de 48 de ani, din satul Orăştioara de Sus, a fost dat în urmărire naţională, la trei luni după ce fiica sa nu a mai putut luat legătura el.

Tânăra, stabilită în afara ţării, s-a prezentat la Poliţie şi a depus o sesizare în care a menţionat că nu mai ştie nimic de tatăl ei din toamna anului trecut şi că acesta nu este de găsit.

„Poliţia municipiului Orăştie a fost sesizată de către o femeie, cu privire la faptul că tatăl său a plecat de la domiciliu şi, din data de 30 octombrie 2021, nu a mai putut lua legătura cu acesta. Din momentul primirii sesizării, poliţiştii hunedoreni, au demarat activităţi specifice în scopul depistării bărbatului, care a fost dat în urmărire naţională”, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Hunedoara. Poliţiştii solicită tuturor celor care deţin informaţii utile anchetei, să apeleze de urgenţă Poliţia la numărul unic de urgenţă 112.

În luna mai 2021, bărbatul a fost anchetat de poliţişti, fiind acuzat că ar fi scrijelit monumentele cetăţilor dacice Costeşti şi Blidaru cu simboluri florale.

„Activităţile procedurale se circumscriu unui dosar de cercetare penală aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Orăştie şi privesc comiterea infracţiunilor de distrugere şi efectuarea oricăror lucrări care pot afecta siturile arheologice”, informa Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.