DNA cere Parlamentului avizul pentru arestarea preventivă a senatorului PSD Isăilă. Acesta își dezbrăca interlocutorii în toaletă, de teamă să nu fie înregistrat

DNA cere Parlamentului avizul pentru arestarea preventivă a senatorului PSD Isăilă. Acesta își dezbrăca interlocutorii în toaletă, de teamă să nu fie înregistrat
Publicat: 10/04/2014, 19:50

Procurorii DNA arată că există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2012 – 2014, senatorul Isăilă, șef de serviciu în Ministerul Finanțelor și începând cu decembrie 2012 senator în Parlamentul României, a obținut importante sume de bani prin folosirea influenței pe care o avea sau pe care a lăsat să se înțeleagă că o are pe lângă funcționari publici, pentru a-i determina să nu își îndeplinească în mod corect atribuțiile de serviciu.

Astfel, la începutul anului 2012, senatorul, care era la acel moment șef serviciu în Ministerul Finanțelor Publice, a pretins, cu complicitatea lui Cristian Ștefan Ene (consilierul său), prin intermediarul Cristescu Cătălin, suma de 200.000 euro de la un denunțător, pentru a realiza intervenții pe lângă funcționarii ANAF care efectuau un control la o societate comercială administrată de denunțător, în vederea soluționării favorabile sau blocării controlului, susține DNA.

După ce a primit banii, Ovidiu Marius Isăilă a pretins denunțătorului, prin același intermediar, o nouă sumă de bani, de 150.000 euro, pentru a influența rezultatele unui nou control.

În cursul lunii august 2013, Isăilă, prin intermediul consilierului său Ene Cristian Ștefan, i-a pretins lui Cristescu Cătălin suma de 20.000 euro pentru a interveni pe lângă diferiți funcționari publici, în vederea sprijinirii acestuia să promoveze concursul ce urma a avea loc în toamna aceluiași an pentru ocuparea unei funcții de inspector în cadrul ANAF – Direcția Generală Antifraudă Fiscală, conform DNA.

La începutul lunii martie 2014, Isăilă Ovidiu Marius i-a pretins lui Cristescu Cătălin, prin intermediul aceluiași consilier Ene Cristian Ștefan, o altă sumă de 20.000 euro pentru a realiza intervenții pe lângă diferiți funcționari publici în vederea favorizării la concursul ce urma să aibă loc pentru ocuparea unor funcții în cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală.

După remiterea celor 20.000 de euro de către Cristescu Cătălin lui Ene Cristian Ștefan, pentru a ascunde primirea banilor, Isăilă Ovidiu Marius l-a instigat pe acesta din urmă să întocmească un fals contract de împrumut între Ene Cristian Ștefan și Cristescu Cătălin, în care să menționeze împrejurări nereale pentru a induce în eroare organele judiciare cu privire la împrejurările în care au fost remiși banii.

Procurorii DNA consideră că faptele săvârșite de senator se pedepsesc cu închisoarea mai mult de 5 ani, astfel că gravitatea faptelor și circumstanțele în care au fost comise necesită arestarea preventivă a lui Marius Isăilă. Gravitatea faptelor este arătată și de modul în care senatorul își negocia mita: în toalete, prin dezbrăcarea interlocutorului pentru a nu avea asupra sa aparatură de înregistrare, dialogul în șoaptă însoțit de gestică, precum și încercările de a șterge urmele infracțiunilor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
INTRĂ BANI mai mulți în conturi. Vestea cea mare pentru MILIOANE de români
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?