Doi dintre răniții accidentului de la pasajul bucureștean Lujerului sunt încă în spital

Doi dintre răniții accidentului de la pasajul bucureștean Lujerului sunt încă în spital
Două dintre persoanele rănite în accidentului din pasajul bucureștean Lujerului se află internate, în continuare, la Spitalul de Urgență Floreasca și la Spitalul Universitar de Urgență
Publicat: 14/05/2012, 15:20
Actualizat: 22/05/2012, 15:24

Două dintre persoanele rănite în accidentului din pasajul bucureștean Lujerului se află internate, în continuare, la Spitalul de Urgență Floreasca și la Spitalul Universitar de Urgență, de unde, probabil, vor pleca în zilele următoare, au declarat, pentru MEDIAFX, reprezentanții unităților sanitare.

Astfel, la „Floreasca”, dintre cele patru persoane care au fost internate în urma accidentului, două au fost externate săptămâna trecută, una luni, iar a patra urmează să fie supusă unei noi investigații craniene. „Va face un examen computer tomograf, iar apoi medicii vor decide dacă mai rămâne în spital sau dacă ar putea fi externată”, a precizat purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Bogdan Oprița

La Spitalul de Urgență Floreasca s-au prezentat, după accidentul din 10 mai, 30 de persoane, unele venite cu ambulanța, iar altele, singure. Dintre acestea, patru au rămas internate.

„Dintre cei rămași în spital, doi au fost internați în clinica de ortopedie, cu fracturi la gambă, unul în clinica de chirurgie plastică, cu o plagă la scalp, iar a patra victimă este în clinica de neochirurgie, cu un traumatism cranio-cerebral de nivel II”, a precizat atunci purtătorul de cuvânt al spitalului.

La Spitalul Universitar de Urgență București au ajuns 41 de persoane, dintre care două, un bărbat și o femeie, au fost internate la ortopedie.

„Luni, în spitalul nostru mai era internată o singură persoană”, a precizat purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar, dr. Leo Grecescu.

La Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Universitar Elias s-au prezentat, în urma accidentului de la Lujerului, 14 persoane, dintre care una a rămas internată în clinica de ortopedie.

„Persoana din clinica de ortopedie a părăsit spitalul, astfel că la Elias nu se mai află, în prezent, nicio victimă a acestui accident”, a declarat directorul medical de la Elias, Dana Safta.

O altă victimă, o fetiță de opt ani, fost transportată la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, dar nu a necesitat internare.

Trei tramvaie ale liniei 41 au fost implicate, în dimineața zilei de 10 mai, într-un accident, în pasajul Lujerului din Capitală, pe sensul spre Piața Presei Libere. Potrivit RATB, unul dintre tramvaie a rămas defect pe linie, al doilea a oprit la timp în spatele primului, însă cel de-al treilea nu a reușit să frâneze și le-a lovit pe celelalte două.

La câteva ore de la accident, cele patru spitale bucureștene unde au fost transportate victimele accidentului au înregistrat 86 de prezentări la Unitățile de Primiri Urgențe (UPU), șapte persoane rămânând internate, după cum au declarat, pentru MEDIAFX, reprezentanții unităților sanitare.

Ulterior, în jurul orei 19.00, reprezentanții Brigăzii Rutiere au precizat că în accident au fost rănite 92 de persoane, dintre care „23 grav și șase minor”.

Numărul celor care s-au prezentat la spital ca victime ale accidentului din pasajul Lujerului este posibil să fi crescut, în după-amiaza acelei zile, și datorită faptului că RATB i-a asigurat pe cei răniți de „sprijin moral și material”, au declarat pentru MEDIAFAX, la o zi după accident, oficiali ai Poliției Rutiere.

RATB îi asigura pe călătorii accidentați de „întreg sprijinul moral și material”, întrucât Regia „are contracte pentru servicii de asigurare a pasagerilor și a bagajelor”, după cum se preciza într-un comunicat.

Reprezentanții RATB au declarat luni, pentru MEDIAFX, că persoanele vătămate în accidentul din pasajul Lujerului pot trimite cereri pentru despăgubiri la Regie, care va înștiința asiguratorul cu privire la aceste solicitări. „În vederea formulării cererii de despăgubire către societatea de asigurări Astra SA, cu care RATB are încheiat contract, persoanele vătămate în accidentul de tramvai trebuie să depună o cerere la sediul RATB din str. Dinicu Golescu, nr. 1, sector 1”, au precizat reprezentanții regiei.

Citește și ACCIDENT TRAMVAI

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Fermierii aruncă tone de legume în timp ce samsarii din piețe vând marfa cu 200%...
BREAKING NEWS | A murit celebrul transgender Naomi
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Decizie pentru toți cei care au TELEFOANE mobile. Ordinul de la UE a devenit deja...
David Beckam, în război cu un actor cunoscut. Miza este uriașă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Schimbările climatice ar crește numărul de AVC-uri