Domeniile în care se vor face cele mai multe angajări în 2013

Domeniile în care se vor face cele mai multe angajări în 2013
Publicat: 09/01/2013, 14:51
Actualizat: 29/07/2014, 17:49

Companiile din IT/Telecom, vânzări, inginerie și finanțe vor fi și în acest an cei mai mari angajatori, potrivit estimărilor site-ului de recrutare BestJobs.ro realizate pe baza fluctuațiilor de pe piața muncii din ultimii trei ani.

„Anul acesta se așteaptă o creștere a numărului locurilor de muncă, mai ales în domeniile ce au prezentat și în ultimii ani o evoluție pozitivă. O primă premisă pentru creștere este reprezentată de un raport recent al Comisiei Europene privind economia statelor din Uniunea Europeană (UE). Astfel, membrii Comisiei arată că în 2013, cel mai probabil, țările din UE vor începe ușor să iasă din cea mai gravă recesiune a ultimilor decenii, deși au rezerve față de o recuperare economică”, se arată într-un comunicat al site-ului de recrutare.

Astfel, în cazul în care se menține tendința din ultimii trei ani, și în 2013 cele mai mari șanse de angajare vor avea cei care își caută un loc de muncă în vânzări, IT/Telecom, inginerie și finanțe, în contextul în care numai în 2012 job-urile din vânzări au crescut cu o rată anuală de 25%, în timp ce numărul locurilor de muncă din IT a urcat anul trecut cu 131% față de 2011.

În același timp, cei care își doresc un loc de muncă de tipul „office jobs” au de asemenea șanse mari să se angajeze, având în vedere că numărul locurilor de muncă continuă să crească și în acest domeniu. În 2010, pe site-ul BestJobs.ro au existat în total 8.340 de locuri de muncă de tipul office jobs (în care sunt incluse arii precum administrativ și resurse umane), pentru ca numărul acestora să crească la 8.869 posturi disponibile în 2011 și la aproape 12.000 în 2012.

BestJobs.ro a realizat un top al domeniilor cu cele mai multe angajări și posturile disponibile în 2012, în funcție de tendințele studiate în ultimii trei ani.

Astfel, în vânzări au fost disponibile 60.303 locuri de muncă în ultimii trei ani, marcând o creștere cu 25% în 2012, în IT/Telecom 48.141 locuri de muncă (131% creștere în 2012), iar în inginerie posturile vacante au crescut în 2012 cu 78%, la 32.529.

La categoria „office jobs”, în ultimii trei ani 28.474 locuri de muncă au fost disponibile, în 2012 înregistrându-se un avans de 27%, în timp ce în domeniul finanțelor creșterea din 2012 a fost de 107%, la 25.308 de posturi vacante.

Pe de altă parte, cel mai des întâlnite locuri de muncă disponibile par să rămână și în intervalul următor cele de reprezentant vânzări, agent call center și consilier financiar. În această categorie intră și pozițiile de promoter, de lucrător comercial, ospătar, bucătar, asistent manager, operator de interviuri și agent imobiliar.

În ceea ce privește numărul candidaților, în ultimele 12 luni au fost actualizate aproape 193.000 de CV-uri ale candidaților cu experiență în vânzări și peste 70.000 de CV-uri ale candidaților din zona IT/Telecom.

BestJobs.ro este deținut de grupul Neogen. Potrivit datelor companiei, baza de date BestJobs cuprinde peste 2,2 milioane de CV-uri și peste 70.000 companii active.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost...
Ce e de așteptat de la noua întâlnire între Regele Charles și Prințul Harry
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii