Dorin Cioabă: Au fost nelămuriri privind informații din spital, translatorii n-au transmis ce trebuie

Dorin Cioabă: Au fost nelămuriri privind informații din spital, translatorii n-au transmis ce trebuie
Publicat: 20/08/2013, 11:18
Actualizat: 21/08/2013, 21:12

Dorin Cioabă a declarat, marți, la spitalul Akdeniz Ãœniversitesi din Antalya, că au existat nelămuriri privind informațiile de la spital, din cauza lipsei unui dialog și din cauza translatorilor, care nu au transmis ce trebuia, el susținând că medicii „și-au dat tot interesul” pentru a-i salva tatăl.

Fiul cel mare al autointitulatului rege al romilor a declarat, marți dimineață, că tatăl său avea asigurare medicală, însă inițial aceasta nu a putut fi pusă la dispoziția spitalului din Antalya pentru că în România au fost zile libere, însă situația s-a rezolvat, fiind îndeplinite acum toate formalitățile de către unitatea medicală.

De asemenea, el a mai spus că medicii „și-au dat tot interesul” pentru a-i salva tatăl și că aceștia au fost în permanență lângă familia sa.

„În România au fost zile libere și nu am putut lua legătura pentru a ne pune la dispoziție asigurarea de sănătate. Imediat ce am avut-o, am adus-o la spital și imediat s-au întocmit formalitățile și în cel mai scurt timp trupul tatălui meu va fi transportat la avion. S-au vehiculat anumite sume de bani cerute de spital, dar a fost lipsă de informație și de dialog între noi si spital, am avut tot felul de translatori care n-au transmis ce trebuia. Spitalul a făcut tot ce trebuia, au fost lângă noi tot timpul și și-au dat tot interesul să-l salveze pe tata. Au plâns cu noi, s-au rugat cu noi și au dat sânge pentru tatăl meu”, a declarat Dorin Cioabă.

El a mai susținut că până acum familia sa a plătit spitalului „în jur de 15.000 de dolari”.

„Tata avea asigurare de sănătate încheiată în România ca angajat. Până acum am plătit la spital în jur de 15.000 de dolari, ca un avans, și urmează să vedem, poate asigurarea ne returnează. Cert este că acum s-au lămurit toate lucrurile și putem pleca acasă”, a adăugat Dorin Cioabă.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al autointitulatului rege al romilor, Florin Cioabă, va ajunge în țară marți seară, cu o cursă de linie a Turkish Airlines, care va ateriza pe Aeroportul „Henri Coandă” la ora 20.50, înmomântarea urmând să aibă loc, cel mai probabil, sâmbătă, a declarat, marți dimineață, corespondentului MEDIAFAX, Daniel Cioabă, fiul cel mic al autointitulatului rege al romilor.

„Sicriul va ajunge în țară la ora 20.50 cu o cursă de linie Turkish Airlines, la Otopeni, în București. De acolo va fi preluat de o mașină mortuară care va duce sicriul acasă, la Sibiu, urmând ca, cel mai probabil, înmormântarea să aibă loc sâmbătă, pentru că tradiția creștină spune că mortul trebuie să stea trei nopți în casa lui”, a spus Daniel Cioabă.

Daniel Cioabă declara, luni seară, corespondentului MEDIAFAX, că în Turcia toate formalitățile au fost rezolvate la spital, unde suma de plată a fost stabilită, în final, după negocieri „ca la piață”, la 22.000 de dolari și 15.000 de euro, bani pe care familia i-a plătit deja.

„Factura a fost de 22.000 de dolari și 15.000 de euro. Dânșii, de la spital, au cerut și astăzi 350.000 de dolari, dar când și-au dat seama că nu au nicio bază pentru care să ceară această sumă, au mai redus-o, ajungând la factura aceasta”, spunea Daniel Cioabă.

Întrebat cum s-a negociat cu partea turcă astfel încât suma să fie redusă de la 350.000 de dolari la 22.000 de dolari și 15.000 de euro, Daniel Cioabă a răspuns: „Ca la târg, ca la piață”.

Totdată, Daniel Cioabă a susținut că reprezentanții spitalului au cerut de la început bani mulți, „inclusiv pentru pansamente”, și au crescut treptat suma, până la 350.000 de dolari.

„Au venit prima dată și au cerut 100 de lire turcești, pentru pansamente. Ne-au adus 50 de lire turcești rest. În a doua fază, ne-au spus că trebuie să facem o plată de 15.000 de lire turcești, cam 30.000 de lei, în banii noștri. Am dat și banii aceștia. Apoi, când au văzut că nu spunem «nu», m-au chemat în birou și mi-au spus că și-a revenit. Vă dați seama, am fost cu toții bucuroși. De la spital, în birou, apoi, s-a prefăcut reprezentantul spitalului că i se face pielea ca de găină și mi-au spus că ar mai trebui 95.000 de dolari. Normal, ce să zic? Era tatăl meu! Am spus că îi dăm! Apoi, suma a crescut la 150.000 de dolari. Apoi la 350.000 de dolari, ca să trăiască. Puneți-vă în locul nostru! Ce ați fi zis? Nu ați fi dat totul? Am acceptat. Am zis că dăm tot pentru ca tata să trăiască”, a mai afirmat Daniel Cioabă.

Întrebat cum au explicat reprezentanții spitalului suma de 350.000 de dolari, Daniel Cioabă a spus că s-au cerut 200.000 de dolari pentru intervenția chirurgicală și 150.000 de dolari pentru aparatul care nu a fost montat, în cele din urmă.

„Au spus că 200.000 de dolari costă intervenția și 150.000 aparatul. Dar ei nu i-au pus aparatul tatălui meu. Ei au spus că dacă e regele romilor are bani și au vrut să le dăm bani. Au profitat de faptul că am fi dat orice numai să trăiască tata. E o hoție totul. În magazine nu există prețuri și în spital nu există tarife. Totul acolo e ca la târg”, a mai spus Daniel Cioabă.

Autointitulatul rege al romilor Florin Cioabă a încetat din viață duminică, la vârsta de 58 de ani, în spitalul Akdeniz Ãœniversitesi din Antalya, unde medicii îi montaseră, vineri, un dispozitiv care să-i ajute inima să pompeze sânge.

Departamentul Corespondenți, [email protected]

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Cancer pancreatic! Diagnostic năucitor pentru Leonard Miron
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Cursul valutar anunțat de BNR pentru ziua de joi, 28 martie 2024: Care este evoluția...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Durere supremă! A murit o LEGENDĂ a sportului din România: Cel mai mare din istorie
Nouă eliminare la Survivor All Stars. Echipa Faimoșilor rămâne din nou fără un membru
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Imagini tulburatoare! Andreea Morega, condusă pe ultimul drum de sute de oameni și un sobor...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată că sărăcia poate accelera îmbătrânirea creierului