Dosarul CNAS. Fostul consilier al lui George Maior la SRI se lăuda cu intervenții la Dan Nica. „Nu există un domeniu unde să nu cunosc sau să nu mă mișc”

Dosarul CNAS. Fostul consilier al lui George Maior la SRI se lăuda cu intervenții la Dan Nica. Nu există un domeniu unde să nu cunosc sau să nu mă mișc
Publicat: 03/09/2017, 22:30
Actualizat: 05/06/2018, 14:36

Procurorii redau, în referatul cu propunerea de arestare preventivă, o discuție cu denunțătorul, din data de 14 iulie, în care își expunea relațiile.

„S-a lăudat cu relațiile sale și cu capacitatea de a influența numirile în funcții publice, sens în care 1-a menționat pe fostul președinte al CA.S.M.B.: ”, se arată în referatul DNA.

În document este prezentată o altă interceptare dintre cei doi, în care Sergiu Ciobanu îi povestea denunțătoarei cum a decurs o întâlnire cu o persoană apropiată acestuia, prin intermediul căreia ar fi avut influența asupra unui funcționar public, explică DNA.

„Eu m-am întâlnit ieri cu el, când am venit la capelă și a prezentat ce a trebuit să prezinte acolo și… și am ieșit în față că nu mai avea loc…”, „Și m-am dus, era cu ăștia de la… cu doctorul GOLEANU de la… nu știu ce… și l-am tras de-o parte și mi-a zis: «Vedeți, cu…! Bă, SERGIU, cu verișoara este în regulă, am rezolvat, dar era altă speță și…»”. In contextul în care interlocutoarea și-a exprimat neîncrederea în promisiunile transmise, inculpatul a insistat: „Pai, da’ eu… omu’ dacă mi-a zis că-i rezolvată? Unde, bă, de față cu toată lumea, acolo, de față cu șefu’. Păi, își pernițe el să facă chestiile astea? E nebun la cap?”, ,Nu-șipermite, stai liniștită că nu-și permite! E și ăsta în țară… Nu-și permite, îți spun eu!”, „Păi, el a venit, mă, la mine să-mi spună, nu eu m-am dus la el, să-l caut”„Tu crezi că… ce, acolo, chestia aia… Eu am ieșit să-l aștept pe ADRIAN NĂSTASE, să … [neinteligibil] …și el era în partea dreaptă și m-a chemat și mi-a zis la ureche”, ION Alina-Andreea: „Dacă el gândește că domnu’ MAIOR, fiind ambasador, n-are nicio treabă?”, CIOBANU Nicolae-Sergiu: „Păi, ce dracu… dracu l-a făcut pe ăsta mare? Dracu’ l-a făcut? Cine l-a făcut?”, ION Alina-Andreea: ,Nu mai e, la revedere! Ce, în P.S.D., la ăștia le mai pasă de NĂSTASE? Hai să fim serioși!”, CIOBANU Nicolae-Sergiu: „Tu calmează-te! Dacă eu ți-am… și-am promis că situația ta va fi rezolvată cât se poate de… Nu știu! Eu am avut… Cum să te cheme unu’ la înmormântare, la mort, așa, și să te ia la ureche și să-ți spună: «Am rezolvat problema verișoarei tale, SERGIU. Era altă speță» „, scrie în referat.

Sergiu Ciobanu își expunea și relațiile din domeniul medical, dar și o posibilă influență la Academia Națională de Informații.

„Pai, da’ în sănătate nu… există un domeniu unde să nu cunosc sau să nu mă mișc, pentru că, de atâția ani de zile am avut tot felul de contacte cu… Chiar vorbeam cu ăsta, cu… nu știu dacă-l știți pe MATEI VICTOR. El e un constructor de spitale”, „Și pe VICTOR l-am dus profesor la Academia Națională de Informații”, „S.R.I.-ul are și el o academie. Și l-am dus profesor acolo. El preda și la sociologie, «Managementul crizelor»”, l-am dus acolo, și-a creat o bază, și-a creat o… anumite situații, nu știu ce, nu știu cum, ca anul trecut să participe la o licitație… pentru un hotel al S.R.I.-ului, care erau… e o lucrare de vreo 5 milioane de euro. Deci, pentru orice constructor, 5 milioane de euro sunt niște bani”, se precizează în documente.

Sergiu Ciobanu a fost arestat preventiv vineri, alături de alte 13 persoane, fiind acuzat de trafic de influență. Potrivit DNA, bugetul CASMB ar fi fost păgubit cu aproximativ 3 milioane euro, în intervalul ianuarie 2016-august 2017, prin decontarea ilegală a unor servicii fictive de îngrijire medicală la domiciliu, inclusiv pe baza unor dosare medicale întocmite în fals. Cei care beneficiau de bani ar fi avut și protecția unor persoane din conducerea Casei de asigurări de sănătate a Capitalei, dar și din conducerea CNAS.

Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de sex într-un...
Raed Arafat, ANUNȚ HALUCINANT despre persoanele nevaccinate
FOTO. Inna, apariție controversată! Aproape goală, într-un costum de baie mult prea transparent
Ficatul mărit nu doare, însă transmite câteva semne subtile. Nu ignora aceste simptome
Anunț cutremurător! Medicul Valeriu Gheorghiță, adevărul despre efectele adverse ale dozei a treia de vaccin:
Moment tulburător! Laurențiu Reghecampf jr. a început să plângă când Anamaria Prodan vorbea de divorțul...
Mașinile la care românii au dat năvală în luna septembrie. Ce se va întâmpla la...
România, descrisă de presa internaţională ca un cimitir al Europei: un mort la fiecare 5...
O nouă măsură pregătită pentru școlile de șoferi. Ce trebuie să știi dacă vrei să...
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
Localitatea din România care intră în carantină. Rata de infectare a depăşit 40 la mie
Raed Arafat, ANUNȚ HALUCINANT despre persoanele nevaccinate
Un medic AVERTIZEAZĂ: acestea sunt cele mai PERICULOASE poziții AMOROASE. „Oamenii nu sunt făcuți să...
Unde e mai ieftin la Lidl, în România sau Ungaria? Descoperirea incredibilă făcută de vecinii...
Horoscop iarna 2021-2022. Zodiile care vor da lovitura, sunt cele mai norocoase
SCANDAL în Tomis III! Un BĂRBAT către poliţiştii locali: SECURIȘTILOR! video
Secretul din spatele succesului „Așii Amanetului”. Ce avere avea „Bătrânul” înainte să moară
Vestea ȘOC a momentului: A fost găsită moartă... O dispariție fulgerătoare
Anunț crucial despre Pfizer. S-a dat ordin! Toți cei sub 40 de ani trebuie să...
Pericol uriaș în pandemie! Numai o minte criminală putea face asta. ALERTĂ pe planetă
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Ce afacere a început o tânără medic veterinar cu o investiţie de doar 70 de...