Dosarul medicului suspectat de uciderea unei fete de 16 ani, redeschis la cererea Tribunalului Vaslui

Dosarul medicului suspectat de uciderea unei fete de 16 ani, redeschis la cererea Tribunalului Vaslui
Publicat: 23/10/2014, 22:32

Tribunalul Vaslui a dispus redeschiderea dosarului în care chirurgul Octavian Marcu, de la Spitalul de Urgență Bârlad, este suspectat de uciderea unei adolescente de 16 ani, judecătorii acceptând astfel plângerea formulată de mama fetei împotriva soluției procurorilor de clasare a cazului, dată în februarie 2014.

„La cererea Tribunalului Vaslui, dosarul a fost redeschis, cercetările urmând să continue sub aspectul celor indicate de instanță”, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului Vaslui, Alice Ruja.

În motivarea instanței se arată că „soluția de clasare a cauzei, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor, este neîntemeiată, deoarece probatoriul administrat în cauză nu este suficient pentru a se ajunge la concluzia că asupra minorei nu a fost săvârșită nicio acțiune specifică elementului material caracteristic laturii obiective a infracțiunii de omor”.

Judecătorii Tribunalului Vaslui au ajuns la această concluzie întrucât, după data dispariției fetei, nu există nicio probă certă că aceasta ar fi încă în viață.

„În speță există suspiciuni cu privire la realitatea susținerilor lui Marcu Octavian, în condițiile în care, cu prilejul efectuării testului poligraf, la întrebarea relevantă a cauzei, respectiv la întrebarea dacă a omorât-o pe minoră, acesta a prezentat modificările specifice comportamentului simulat, așa cum rezultă din cuprinsul raportului de constatare tehnico-științifică. De asemenea, în una din declarațiile sale a învederat că ar fi încredințat-o pe minoră unor persoane de altă naționalitate”, se mai arată în motivarea instanței.

Pe lângă reascultarea completă a unor convorbiri telefonice, magistrații vasluieni solicită procurorilor, odată că reluarea cercetărilor, să efectueze, dacă este cazul, excavări pe terenul deținut de medicul Octavian Marcu, în localitatea Bădeana, unde au fost săpate două fântâni, acoperite după dispariția adolescentei, motivat de lipsa apei potabile.

De asemenea, anchetatorii vor trebui, dacă situația o impune, să facă verificări cu ajutorul scafandrilor profesioniști pe fundul unui baraj de acumulare din județul Vrancea. În localitatea unde se află lacul respectiv, medicul chirurg a mers în mod repetat la locuința unei persoane, susține instanța, care avea grijă de terenul lui Octavian Marcu.

Procurorii Parchetului Tribunalului Vaslui au clasat, în februarie 2013, dosarul penal în care s-au făcut cercetări pentru omor în cazul adolescentei de 16 ani, din localitatea vasluiană Ciocani, care a fost dată dispărută în urmă cu un an și jumătate. Fără a reuși să dea de urma adolescentei, anchetatorii au decis închiderea cazului, în care medicul Octavian Marcu era principalul suspect, după ce mai multe persoane au declarat că ar fi văzut-o pe adolescentă la două săptămâni de la data dispariției. Mai mult decât atât, iubitul adolescentei ar fi primit de la aceasta tot atunci un mesaj pe telefonul mobil prin care susținea că este în București, unde lucrează într-un club. Mesajul a fost trimis de pe o cartelă preplătită, susțineau procurorii, fără a se cunoaște cine a cumpărat-o și din ce loc anume.

„Din coroborarea tuturor probelor administrate în cauză, nu a rezultat niciun indiciu că minora ar fi fost omorâtă, ci, dimpotrivă, sunt indicii că aceasta era în viață după data dispariției, probe fiind declarațiile celor trei martori și mesajul recepționat de iubitul său. În consecință, s-a dispus clasarea cauzei pentru infracțiunea de omor și declinarea competenței către Parchetul Judecătoriei Bârlad pentru continuarea cercetărilor, cu suspect Marcu Octavian, pentru comiterea infracțiunii de act sexual cu un minor”, preciza atunci procurorul de caz de la Parchetul Tribunalului Vaslui, Alice Ruja.

Fata de 16 ani a dispărut, în condiții suspecte, la începutul lunii martie 2013, în timpul unei pauze la liceul din Bârlad unde învăța și făcea zilnic naveta, ultimul care a văzut-o fiind medicul Octavian Marcu. Procurorii care au desfășurat cercetările în acest caz susțineau că medicul a condus-o atunci, potrivit propriilor declarații, cu mașina personală de la școală până la ieșirea din municipiul Bârlad. În aceste condiții, medicul Octavian Marcu a fost principalul suspect în dosarul penal pentru omor deschis de Parchetul Vaslui la începutul lunii iulie 2013.

Procurorii au întocmit și dosar penal și pentru relații sexuale cu un minor. Potrivit procurorilor vasluieni, adolescenta a întreținut relații sexuale cu Octavian Marcu în camera de gardă a acestuia din incinta Spitalului de Urgență Bârlad. Anchetatorii au mai stabilit, conform declarațiilor medicului chirurg, că fata încasa între 50 și 100 de lei pentru fiecare partidă de sex oral pe care o avea cu Octavian Marcu.

În urma anchetei, polițiștii și procurorul de caz au mai stabilit că adolescenta a fost supusă, tot la spitalul din Bârlad, unei intervenții de întrerupere de sarcină, Octavian Marcu apelând la serviciile ginecologului Mihail Andronachi.

Procurorii au făcut mai multe percheziții în 13 iulie 2013 la proprietățile medicului Octavian Marcu. Inițial, cercetările au fost începute de polițiști în luna martie 2013, în urma unei plângeri depuse de părinții adolescentei care au sesizat că fiica lor nu s-a mai întors acasă de la școală, în condițiile în care făcea zilnic naveta la liceul din Bârlad. La începutul lunii iulie, ancheta a fost preluată de Parchetul Tribunalului Vaslui.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Vânzările de iPhone peste tot în lume, cu excepția unui singur loc