DOTĂRI. Ștefan Mandachi, despre pariul cu Victor Ciutacu: Am pierdut, mă declar învins. Vom dota doar o secție jumătate-două

Redactor:
Gandul
DOTĂRI. Ștefan Mandachi, despre pariul cu Victor Ciutacu: Am pierdut, mă declar învins. Vom dota doar o secție jumătate-două
Ștefan Mandachi, despre pariul cu Victor Ciutacu Am pierdut, mă declar învins. Vom dota doar o secție jumătate-două / Sursă FOTO: Ștefan Mandachi - Facebook

Antreprenorul Ștefan Mandachi a anunțat pe pagina de Facebook că a pierdut pariul pus cu Victor Ciutacu referitor la strângerea unei sume de 100.000 de euro în doar 10 zile pentru a asigura mai multe dotări în trei secții de pneumologie din Suceava, Fălticeni și Rădăuți.

De asemenea, acesta a anunțat că până în prezent s-a strâns din donații suma de 67.400 euro care probabil va fi suficientă doar pentru dotarea unei secții și jumătate, maxim două, cu aparatura necesară. Pariul inițial făcut cu Victor Ciutacu presupunea strângerea a 100.000 de euro în doar zece zile cu ajutorul cărora ar fi putut fi dotate trei secții.

Astfel, pierzând pariul, Ștefan Mandachi trebuie să meargă 25 de kilometri pe jos.

DOTĂRI. „Dacă în zece zile nu-l batem pe Ciutacu, eu merg de la Suceava la Fălticeni pe jos 25 km”

„Acum 12 zile, când simțeam că nu mai am niciun miligram de energie ca să continui strângerea de fonduri (eram epuizat fizic) am pus un pariu cu Victor Ciutacu că în 10 zile voi strânge împreună cu moldovenii, ardelenii, muntenii și oltenii suma de 100.000 euro ca să dotăm all-inclusive trei secții de pneumologie. Cred că am pus pariul ăsta pentru că datorită oboselii, nu-mi mai găseam resurse de motivație să mai trag în același ritm până la finalul campaniei, respectiv pe 15 mai. Deși toate echipele mele erau sleite de puteri, i-am mobilizat pe toți și am început goana după donații. Filme, postări, rugăminți, licitații, improvizații…

Unii dintre coechipieri au capitulat pe drum. Alții s-au plictisit. Eu însă am mers până la final. Într-o perioadă în care ritmul donațiilor a scăzut în toată țara, noi am reușit (nu vă puteți imagina cu cât efort) să ajung la suma de 67.400 euro. Am pierdut pariul. Mă declar învins. Voi merge 25 km pe jos de la Suceava la Fălticeni (când va fi legal să parcurg distanța). Pe cât de greu a fost, pe atât de multe lecții am învățat în toată această perioadă. Una dintre ele e că aveam suficienți prieteni, antreprenori, parteneri care puteau să se implice o idee mai mult pentru proiectul meu de binefacere. (Parcă mai mult voia Victor să-și lase mustață). Este relevantă concluzia, dar nu mai contează acum. (Stejarul dacă nu vorbește, nu înseamnă că nu gândește…)

Să vedem jumătatea plină a paharului. Vom dota o secție jumate, poate chiar două secții cu oxigenatoare, monitoare, scaune etc. Pare greu de crezut, dar cu stilul ăsta nebunesc, se vor salva mulți oameni. Și asta e o satisfacție suficientă și o motivație enormă să continui”, a scris Ștefan Mandachi pe Facebook.

Ulterior, Victor Ciutacu l-a felicitat pe Facebook pe Ștefan Mandachi pentru întreaga sumă obținută din donații – „ Jos pălăria, moldovene!”.

„Te văd urmașul lui Ștefan cel Mare, adevăratul președinte al Bucovinei Libere”

„Stefan Mandachi a pierdut pariul de 100.000 euro. A tras de el ca un ogar afghan. Și e fair. Într-adevăr, are dreptate, cel puțin în ultimele zile, parcă mai mult îmi doream eu să fiu penibilul cu mustață decât el să nu facă pe talpă semimaratonul. L-am și ajutat după puterile mele. Poate o să vă povestească el cândva. Măcar să rămână scris. În fine, n-a fost să fie. Ambițios și om de cuvânt cum îl știu, sunt convins că se va achita de pariu.

Oricum, suma totală de bani pe care a strâns-o până acum, aproximativ 1,5 milioane euro (mai mult de 67.000 euro în ultimele 10 zile), e impresionantă. Și bate la curul gol toată fițăraia de ong-uri înstelate și sprijinite, politic și pe interes, la comandă, de multinaționale. Jos pălăria, moldovene! Iar or să mă facă incult fanii tăi care te văd urmașul lui Ștefan cel Mare, adevăratul președinte al Bucovinei Libere”, a scris Victor Ciutacu pe Facebook.

Pe parcursul ultimelor zile, Ștefan Mandachi a reușit să îi mobilizeze pe români să liciteze pentru diverse obiecte de valoarea artistică, dar nu numai: de la tablouri, echipamente sportive semnate de diverși sportivi români, la un antrenament cu celebrul fotbalist Dorin Goian.

Antreprenorul Ștefan Mandachi a anunțat că a strâns un milion de euro prin intermediul strângerii de fonduri pe care a inițiat-o cu scopul de a achiziționa ventilatoare pentru spitale. Suceveanul a precizat că este un record național având în vedere că inițiativa a fost a unei persoane fizice, ci nu juridice, iar suma a fost strânsă în 17 zile.

 

Reacţia curioasă a selecţionerului Coreei de Sud după ce a văzut că a picat cu...
EXCLUSIV. Revoltător! Scene +18 cu două eleve și un elev, într-o benzinărie din București
FOTO. Nicole Cherry, apariție mai mult decât lipsită de inhibiții! Imagini spectaculoase
A aflat că are iubit și a rămas șocat! Tavi, Clonda, la un pas să...
Ionel Ganea, din nou într-o situație incredibilă! Noua sa soție a cerut ordin de protecție....
Cum poți să-ți găsești cheile cu ajutorul telefonului. Va fi posibil în curând, tocmai s-a...
Ţara care ar putea impune restricţii persoanelor care nu sunt vaccinate împotriva COVID-19: „Ezitarea dvs....
BANCUL ZILEI – Un tip urât are parte de o partidă grozavă de sex
Restricții pentru nevaccinați. Prima țară din lume care limitează libertatea de mișcare a persoanelor nevaccinate
EXCLUSIV. Revoltător! Scene +18 cu două eleve și un elev, într-o benzinărie din București
ROMÂNCA născută într-o familie de evrei considerată cea mai TEMUTĂ femeie din lume. Nici Elena...
Încă doi concurenți vor fi ELIMINAȚI de la Survivor. Prezentatorul Dan Pavel nu vrea să-i...
Fata Andreei Esca și Mario Fresh, mari fani Survivor România. Două Faimoase pe care nu...
Anunțul trist făcut de Angelina Jolie. Din păcate renunță...
Cercetarea care schimbă tot: Cei care îşi fac vaccinul cu ARN mesager degeaba. Este informaţia...
Martha Stewart, piele perfectă la 80 de ani. Secretul din rutina ei zilnică ce o...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Capcana din maşinile şoferilor: Detaliul pe care conducătorii auto îl ignoră zilnic şi le poate...
Inchide