Dragnea, ironii la adresa lui Macron: „am înțeles că are o relație specială cu președintele Iohannis, deci sunt doi președinți importanți în lume”

Dragnea, ironii la adresa lui Macron: am înțeles că are o relație specială cu președintele Iohannis, deci sunt doi președinți importanți în lume
Publicat: 16/04/2018, 20:44

„Citesc cu atenție tot ce spune președintele Macron, mai ales că am înțeles că are o relație specială cu președintele Iohannis, deci sunt doi președinți importanți în lume și acum a scris: în România sunt unii care se opun independenței justiției sau care vor să afecteze independența justiției. Acum, eu neavând fir direct cu domnul președinte Macron și nici nu am participat la întâlnirea secretă dintre ministrul de Externe (francez – n.r.) și procurorul șef DNA, ceea ce bănuiesc că este din punct de vedere diplomatic uzual să aibă loc astfel de întâlniri între un ministru de externe străin și un procuror din România, nu am de unde să știu la ce s-a referit. Poate s-a referit la instituții când a zis unii, poate unele instituții vor să afecteze independența justiției, deci neavând informația completă nu am cum să comentez”, a declarat Liviu Dragnea.

Întrebat despre asocierea României cu Polonia și Ungaria, Dragnea a spus: „O prostie!”. El a spus că, de altfel, partidul va contabiliza aceste declarații.

„În același timp, am văzut tot în acea declarație – pe care noi am și stabilit să le contabilizăm, vom face o carte de îndrumare și de teze importante – acolo se mai spune un lucru important, care un pic contrazice ce spune mai sus, și anume că crede în democrațiile puternice, în sensul că cei care au câștigat alegerile trebuie să-și asume și să decidă. În România, cam noi am câștigat alegerile, dar n-avem de gând să decidem brutal, noi decidem tot timpul prin consultări și ținând cont foarte mult de ceea ce vin ca sfaturi, ca propuneri, ca idei, dar din zonele de bună credință. De la cei care vor să ne dea lecții de suveranitate și de cum să facem noi așa cum nu fac ei… le contabilizăm, dar nu ne lăsăm foarte mult influențați”, a subliniat Liviu Dragnea.

Reacția liderului PSD vine după ce președintele francez Emmanuel Macron a salutat munca omologului său roman Klaus Iohannis, care „nu își lasă țara din mână” într-o perioadă în care cresc „democrațiile iliberale”, a declarat acesta în cadrul interviului acordat postului BFM TV, la împlinirea unui an de mandat.

„În Europa se ridică așa numitele democrații iliberale. Eu văd în Europa democrații în care oamenii au obosit. Li se spune că nu pot exista reforme, rămân atașati de lucruri. Democrații care se obișnuiesc cu slăbiciunea, cu nedreptatea și inegalitățile, cu furia. Acestea fac să crească populismul care le denunță moral, dar care nu atacă cauzele. Și de celalaltă parte sunt democrațiile iliberale, care spun: „Oamenii aceia sunt slabi, hai să nu mai respectăm democrația, să scăpăm de independența magistraților”. Polonia, Ungaria, unii în România – și salut acum munca președintelui român care nu își lasă țara din mână… Aceste tendințe sunt în urcare peste tot în Europa”, a declarat Emmanuel Macron.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Metodă „DRONA” de a sancționa șoferii pe autostradă. Care sunt șoferi vizați - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
Răsturnare de situație la Survivor. Motivul real pentru care Alexandra a fost eliminată
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii transmit mai multe virusuri animalelor decât invers