Dramă pentru o echipă de handbal din Târgoviște: trei morți și 11 răniți după ce un camion a lovit violent microbuzul echipei

Dramă pentru o echipă de handbal din Târgoviște: trei morți și 11 răniți după ce un camion a lovit violent microbuzul echipei
Publicat: 16/11/2015, 07:28

Prefectul județului Buzău, George Sava, a declarat corespondentului MEDIAFAX că în microbuzul peste care s-a răsturnat un autocamion plin cu cherestea se aflau handbaliști de la Târgoviște, în urma accidentului trei persoane pierzându-și viața, iar 11 fiind rănite, una dintre acestea fiind șoferul autocamionului care s-a răsturnat peste microbuzul cu handbaliști.

Conform sursei citate, din cei zece răniți din microbuz, unul se află în stare foarte gravă și urmează să fie transferat la un spital din București, în acest sens autoritățile luâd legătura cu secretarul de stat Raed Arafat.

Martori aflați în trafic la momentul producerii accidentului au declarat că șoferul microbuzului ar fi oprit pe marginea drumului după ce ar fi sesizat o problemă la motor, iar șoferul autocamionului încărcat cu cherestea nu l-ar fi văzut la timp, autovehiculul de mare tonaj lovind violent mașina cu handbaliști și târând-o zeci de metri până într-un șanț de pe DN 2 E 85, pe sensul dinspre Focșani spre Buzău.

Martorii susțin că, în momentul în care a coborât din autocamion și a văzut ce s-a întâmplat, șoferul mașinii încărcate cu lemne a leșinat, fiind preluat de o salvare SMURD și transportat la spital.

Până la ora transmiterii acestei știri, cele trei persoane încarcerate nu au fost scoase din microbuzul peste care este răsturnat autocamionul cu lemne, cei trei fiind decedați.

Cel mai probabil, în zonă urmează să fie adusă o macara care să ridice autocamionul, pentru a putea fi scoase cele trei cadavre.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Buzău, George Crețu, în urma acestui accident a fost activat planul roșu de intervenție.

„ISU Buzău a trimis la locul accidentului șapte autospeciale, dintre care două de descarcerare, una de transport victime multiple, două ambulanțe SMURD, o autospecială de stingere incendii, o autospecială de primă intervenție și comandă. Forțele au fost suplimentate apoi, în sprijin venindu-ne Vrancea, cu un modul SMURD, dar și ISU Bucuresti – Ilfov cu două autospeciale transport personal victime multiple. De asemenea, SAJ Buzău a trimis șase salvări la fața locului”, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, George Crețu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase