DRUMUL PENTRU UNIRE. Aproape 3.000 de persoane au pornit în marș spre Parlament și au ajuns la Palatul Cotroceni. „Noi am venit să vă anunțăm UNIREA”. O delegație a fost primită de consilierii lui Iohannis

Publicat: 12/07/2015, 20:42

O mie de tineri din Republica Moldova au ajuns, sâmbătă, la Punctul de Trecere a Frontierei cu România de la Ungheni, după ce au pornit, în 5 iulie, din Chișinău spre București, după Marea Adunare Națională, mergând pe jos într-o încercare de a reface „Marșul lui Ștefan cel Mare”. Ei au ajuns în Piața Universității în jur de ora 15:00, unde erau așteptați de aproximativ 1000 de persoane, care poartă steaguri tricolore. La eveniment și-au făcut apariția și reprezentanți ai PMP, printre care și liderul acestui partid, Eugen Tomac, dar și președintele PNȚCD, Aurelian Pavelescu. Prezența acestora i-a iritat pe cei veniți la marșul unirii care se va termina la Palatul Cotroceni.

O delegație a tinerilor din Republica Moldova a fost primită de consilierul prezidențial Laurențiu Ștefan. Jandarmii au permis accesul acestora în baza pașapoartelor, lucru care a marcat finalul mitingului, la scurt timp fiind strânse gardurile montate în jurul Palatului Cotroceni, iar circulația reluată pe bulevardul Geniului.

Avocatul Alexandru Surcel, membru al Acțiunii 2012, a primit o amendă de 10.000 de la Jandarmerie, pentru schimbarea locului de începere a manifestației. Surcel a notificat Primăria Capitalei că oamenii îi vor aștepta pe basarabeni la statui, în fața Universității, însă bucureștenii s-au adunat în fața Teatrului Național.

În fața Teatrului Național a fost întins un imens steag tricolor, iar în jur flutură mai multe steaguri tricolore.

O tânără prezentă la Marșul Unirii nu își poate stăpâni lacrimile.

Mai multe organizații care sprijină Unirea au pus la dispoziția ieșenilor care au dorit să participe la refacerea simbolică a „Podurilor de Flori” transport gratuit până la punctul de trecere a frontierei și înapoi. Astfel, acolo s-au adunat mii de persoane din mai multe județe ale țării, precum Botoșani, Vaslui, Iași, dar și Alba și Harghita, care i-au întâmpinat pe tinerii ce au trecut Prutul cu flori și colaci.

Aceștia au scandat pentru Unire și pentru desființarea „hotarului de la Prut”, manifestările continuând până după-amiază cu o serie de evenimente artistice organizate pe o scenă improvizată.

Tinerii care au trecut granița au plecat, duminică dimineață, spre București, unde își propun să meargă, împreună cu românii care susțin cauza unirii României cu Basarabia, la Palatul Cotroceni, pentru a-i cere președintelui României sporirea eforturilor pentru reîntregirea națională.

Prima întâlnire din București este programată pentru ora 14:00, în Piața Universității, însă organizatorii marșului îi îndeamnă pe români să îi aștepte pe basarabeni în toate gările din drumul spre București. Trenul a plecat din Iași, duminică, la ora 6:00.

ŞOC! O mare sportivă a României, înfometată şi abuzată în secret: "Mi-a pus mâna pe...
Cam nefiresc! Ce cadou ciudat le-a dat Alina Sorescu fiicelor ei, de Moș Nicolae
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Dieta împotriva inflamației. Alimentele care luptă cu îmbătrânirea, durerea și bolile cronice
Ion Țiriac, ce lovitură! Și-a vândut una dintre cele mai sclipitoare și scumpe afaceri
O pandemie ascunsă? Boala care ucide mult mai mulţi oameni decât se credea
O bancă din ROMÂNIA vinde un SUV BOMBĂ. Are dotări și un LOOK incredibile
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
Mărturia primului român infectat cu tulpina Omicron: vecinii nu-l lasă să deschidă fereastra
Cam nefiresc! Ce cadou ciudat le-a dat Alina Sorescu fiicelor ei, de Moș Nicolae
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
BEAT și cu ITP-ul EXPIRAT, depistat de POLIȚIȘTII constănțeni, pe bulevardul I.C. Brătianu
TOP 3: Cele mai bune filme de comedie din istorie
Vestea ȘOC a momentului în România: A murit... Un sfârșit cumplit
Noi restricții din 10 decembrie. E obligatoriu până pe 8 ianuarie. Decizie de ultimă oră
Infidela Mihaela Rădulescu a fost prinsă în pat cu dansatorul Laurențiu. Ce va face Felix...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...