DSP recomandă locuitorilor din Alba Iulia să nu bea apă de la robinet din cauza depășirilor de fier

DSP recomandă locuitorilor din Alba Iulia să nu bea apă de la robinet din cauza depășirilor de fier
Publicat: 09/07/2014, 19:07

Purtătorul de cuvânt al DSP Alba, Cristina Galoș, a declarat, miercuri, corespondentului Mediafax, că reprezentanții instituției au recoltat în ultimele zile probe de apă din diferite zone din municipiul Alba Iulia și în urma analizelor au constatat că în mai multe locuri există depășiri de peste șase ori ale fierului din apă și depășiri de peste trei ori la valorile de turbiditate.

Galoș a spus că fierul avea o valoare determinată de 1330,16 microgram/litru, valoarea maximă admisă fiind 200 microgram/litru, iar turbiditatea avea o valoare determinată de 17,3 NTU, valoare maximă admisă fiind de 5 NTU.

Potrivit sursei citate, societatea de furnizare a apei din Alba Iulia a fost sancționată cu avertisment, iar în cazul în care nu va remedia problemele privind calitatea apei riscă să fie amendată cu sume cuprinse între 4.000 și 10.000 de lei.

„Pentru o mai mare siguranță, recomandăm populației să nu bea apa de la robinet până la remedierea parametrilor neconformi”, a afirmat Galoș.

Luni, Direcția de Sănătate Publică Alba a început o anchetă privind calitatea apei potabile din Alba Iulia, după ce mai mulți cetățeni au reclamat că apa de la robinet are culoare maronie și nu corespunde parametrilor de calitate.

Și în vara anului trecut au fost înregistrate probleme privind calitatea apei furnizate în Alba Iulia, culoarea și gustul acesteia fiind modificate, iar la acea dată s-a stabilit că modificările de calitate sunt cauzate de creșterea cantității de fier în apă, în condițiile unui consum crescut de apă sau a unor intervenții în rețeaua de furnizare.