DSP și Colegiul Medicilor s-au autosesizat în cazul copilului care a murit în spital, la 24 de ore după ce a fost internat cu un diagnostic banal

DSP și Colegiul Medicilor s-au autosesizat în cazul copilului care a murit în spital, la 24 de ore după ce a fost internat cu un diagnostic banal
Publicat: 21/04/2015, 14:52

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Argeș nu a primit, până marți, nicio sesizare privind cazul copilului în vârstă de opt ani, mort la sfârșitul săptămânii trecute în Spitalul Municipal Curtea de Argeș, însă s-a autosesizat și a deschis o anchetă.

Directoarea DSP Argeș, medicul Sorina Honțaru, a declarat corespondentului MEDIAFAX că DSP a solicitat Spitalului Municipal Curtea de Argeș documente cu privire la cazul copilului mort, iar miercuri o echipă din instituție, din care va face parte și șefa DSP, se va deplasa la Curtea de Argeș pentru a discuta cu cadrele medicale de la unitatea sanitară.

„Ancheta pe care o vom face va avea în vedere calitatea serviciilor medicale” a spus directorul Dorina Honțaru.

Și Colegiul Medicilor va face verificări cu privire la acest caz.

Șeful Colegiului Medicilor Argeș, medicul Valentin Bănică, a declarat pentru MEDIAFAX că instituția nu a primit o plângere privind decesul băiatului de opt ani, însă Biroul Executiv al Consiliului Județean al Colegiului Medicilor se va autosesiza, după ce reprezentanții CM au aflat din presă despre acest caz, iar după următoarea ședință, care va avea loc luni, vor începe verificările.

Un copil în vârstă de opt ani diagnosticat cu enterocolită a murit la spitalul din Curtea de Argeș, la o zi de la internare, iar familia acestuia a depus plângere penală la Parchet împotriva cadrelor medicale pe care le acuză de omor din culpă, neglijență în serviciu și rele tratamente.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Curtea de Argeș, procurorul Cristian Siea, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că plângerea penală a fost depusă luni, iar tatăl copilului a solicitat efectuarea de cercetări pentru neglijență în serviciu, rele tratamente aplicate minorului și omor din culpă, fapte ce ar fi fost săvârșite de cadrele medicale de la Spitalul Municipal Curtea de Argeș.

Bărbatul spunea că, vineri, a ajuns cu fiul său la Camera de primiri urgențe a spitalului din Curtea de Argeș, băiatul având stări de vomă și diaree.

Medicii de la Urgență au întrebat despre istoricul medical al copilului, apoi l-au trimis la secția de chirurgie, unde un medic specialist a constatat că nu are apendicită, după care au decis internarea copilului la secția de pediatrie.

Tatăl copilului a mai afirmat că a doua zi, când și-a sunat soția care rămăsese internată în spital cu copilul, aceasta i-a spus că starea băiatului s-a agravat, iar când a ajuns la spital ca să-și viziteze fiul, bărbatul a fost trimis cu o rețetă să cumpere medicamente antispastice și antidiareice pentru cel mic.

Între timp, extremitățile corpului băiatului au început să se învinețească, iar mama acestuia a cerut ca băiatul să fie transferat fie la Spitalul de Pediatrie din Pitești, fie la o unitate medicală din București, iar, potrivit părinților, medicii de la Curtea de Argeș au refuzat acest lucru.

Sâmbătă după-amiază, la mai puțin de 24 de ore de la internare, copilul a murit.

Directorul Spitalului Municipal Curtea de Argeș, Ionela Dăneț, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că băiatul a fost internat în 17 aprilie, la ora 21.13, cu simptomele unei gastro-enterocolite acute și cu deshidratare, iar medicii i-au instituit tratamentul cu antibiotice și l-au hidratat cu perfuzii, evoluția stării de sănătate fiind, în primă fază, favorabilă.

Conform directorului unității sanitare, a doua zi de la internare, în jurul orei 17.00, starea de sănătate a copilului „s-a înrăutățit brusc”, el a intrat în stop cardiorespirator, iar la ora 18.15 a fost declarat decesul, medicii neputând face nimic pentru a-l salva pe copil.

„Nimeni nu-și explică schimbarea bruscă a stării generale”, a afirmat medicul Ionela Dăneț.

Aceasta a precizat că spitalul nu a primit nicio sesizare din partea părinților, însă a fost deschisă o anchetă internă.

Întrebată dacă părinții au solicitat transferul și de ce copilul nu a fost trimis la alt spital, directoarea spitalului din Curtea de Argeș a explicat că medicul nu a putut solicita transferul la alt spital din cauza gravității stării de sănătate a băiatului.

„Medicul de gardă a vrut să facă transferul, dar nu a mai putut, pentru că starea de sănătate era atât de gravă încât era imposibil să fie trimis în altă parte”, a mai spus medicul Ionela Dăneț.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
Acest bărbat a fost dat dispărut în 1998, la vârsta de 19 ani. Ireal unde...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un băiat de 14 ani a murit după ce a răspuns la o provocare și...
De ce a fost eliminată Ștefania Ștefan. Acuzații dure la adresa Pro TV după ultimul...
Cel mai iubit CUPLU și-a spus ADIO! Apropiații lor sunt șocați: „Nu ar fi putut...
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile...
EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a...
„Dacă m-ar înșela..” Anamaria Prodan a răspuns la întrebarea care stă pe buzele tuturor! Cum...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Noua axă a răului? Vladimir Putin şi Xi Jinping şi-au promis să coopereze împotriva SUA...
Tehnologia ULUITOARE care a generat CĂLDURĂ de peste 1.000 grade Celsius
Telefoanele, INTERZISE prin lege. Propunerea drastică pentru milioane de oameni din România
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”
"Vă rog, ajutați-ne. Ajutor!". Iulia Vântur, mesaj disperat. Ce s-a întâmplat și cum dorește să...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
O nouă eră de parteneriat între China și Rusia. Anunțul făcut de Xi Jinping și...
×