Duhovnicul Iuliei Ionescu: În urmă cu trei ani, mi-a spus că vrea să plece la mănăstire. Mama și bunica Iuliei erau de față, știau

Redactor:
Elvira Gheoghiță
Duhovnicul Iuliei Ionescu: În urmă cu trei ani, mi-a spus că vrea să plece la mănăstire. Mama și bunica Iuliei erau de față, știau
Iulia Ionescu vroia să plece de câțiva ani la mânăstire iar mama ei știa

Duhovnicul Iuliei Ionescu, Visarion Alexa, a declarat pentru MEDIAFAX că a discutat cu mama și cu bunica ei în legătură cu dorința fetei de a pleca la mănăstire și au reușit împreună să o oprească, în urmă cu doi – trei ani, iar tânăra nu i-a indicat vreodată mănăstirea unde ar vrea să stea.

Visarion Alexa, preotul paroh al Biserii Sfântul Nicolae din Militari, este atât duhovnicul Iuliei, dar și al mamei și bunicii acesteia, iar fata nu venea niciodată singură la spovedanie, ci însoțită de una dintre cele două, care rămânea la câțiva metri depărtare.

Iulia și familia sa, mai puțin tatăl, veneau la biserică duminică de duminică, iar în urmă cu aproape trei ani fata i-a mărturisit duhovnicului că vrea să plece la o mănăstire.

„A existat o discuție cu mama și cu bunica că ea ar vrea să plece la o mănăstire. Atunci am reușit să o oprim eu, mama, bunica, toți ne-am implicat și am oprit-o pe Iulia. Și am început să-i explicăm că locul ei este în familie până la vârsta de 18 ani. (…) Eu nu cred că părinții nu și-au făcut datoria. Mama și bunica i-au dat cea mai mare grijă din câte am văzut față de un copil, să încerce să o facă să înțeleagă că nu este încă vremea să facă opțiuni de viață în sensul acesta”, a spus Alexa.

Referitor la faptul că a primit un e-mail în care Iulia îi spunea că vrea să plece la mănăstire și că textul nu a ajuns la părinți, preotul a arătat că adresa sa de email este publică și că primește și câte 30 de mail-uri pe zi, având 6.000 de mesaje necitite.

Preotul a mai spus că niciodată tânăra nu i-a indicat mănăstirea la care ar vrea să stea.

Întrebat dacă o mănăstire ar fi putut-o primi fără să semnaleze acest lucru, Alexa a răspus că „a o primi da, a rămâne nu”.

„Dacă cineva bate la ușa mânăstirii cerând ajutor să știți că nu li se cere nici buletinul și nici cazierul. Orice mânăstire poate să ofere ospitalitate, să dea o farfurie cu mâncare atunci când cineva străin bate la ușa ei. Când primesc un copil, e posibil să se alerteze puțin, dar tot îl primesc. Nu avea la ea niciun document, absolut nimic, și nu arăta ca un copil de 15 ani, ci mai degrabă ca unul de 18 ani, așa că ea ar fi putut fi găzduită de o mănăstire, dar ziua următoare s-ar fi vorbit cu ea cine este și cum poate fi ajutată. Dacă ar fi urmat un proces firesc, fără amploarea pe care a avut-o acest eveniment, cu certitudine în câteva zile ar fi fost anunțată Poliția, pentru că oricât ai vrea să ascunzi tot se află cine ești”, a mai spus părintele paroh.

Iulia Ionescu, în vârstă de 15 ani, care a dispărut miercuri în Capitală, a fost găsită sâmbătă într-un tren cu care venea de la Suceava la București.

Ea a fost adusă la București de Poliție și predată familiei, după ce a fost audiată.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, fata le-a declarat polițiștilor că a stat la o mănăstire din județul Suceava.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Constantin Stoica, a declarat, sâmbătă seară, pentru MEDIAFAX că, în urma verificărilor făcute după găsirea Iuliei Ionescu, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților infirmă că fata ar fi fost la vreo mănăstire din județul Suceava.

Potrivit lui Stoica, polițiștii din Suceava au verificat toate mănăstirile și chiar biserici din județ și nu au găsit-o pe adolescentă la niciuna dintre ele.

Pe de altă parte, Cornel Grigoriciuc, șeful trenului în care a fost găsită fata, a declarat că adolescenta, îmbrăcată în straie călugărești, a fost însoțită în gara Suceava de un bărbat, și el îmbrăcat în haine monahale.

Fata avea bilet pe ruta Suceava – București, care i-a fost cumpărat de către călugăr la casa de bilete din gara Suceava, a declarat Florin Catană, șeful Poliției Transporturi Feroviare Suceava.

„S-a eliberat un bilet la ghișeu pentru un bărbat în haine monahale. Nu s-a prezentat nicio fată la ghișeu”, a spus Catană.

Conform unor surse, tânăra și-ar fi sunat mama în cursul zilei de sâmbătă, plângând, și a rugat-o s-o ierte. Iulia i-ar mai fi spus mamei că se întoarce acasă din pelerinaj.

Cristi Borcea, anunţul momentului. Nu e glumă: ”Valentina vrea asta!” Lovitură de teatru în familia...
Caz nemaiîntâlnit în Botoșani! Ce au găsit chirurgii în abdomenul acestei femei obeze
FOTO. Transformarea uneia dintre cele mai frumoase actrițe ale României! Cum a ajuns să arate...
Secret MURDAR! De ce se plimbă, de fapt, stewardesele pe culoar, în avion? Nici prin...
Câștig fabulos al unui parior român! A mizat nebunește că dă gol Panțîru pentru FCSB!...
S-a aflat acum! Are sau nu Ivermectina beneficii în tratarea pacienților cu Covid?
Masoneria din România are un nou Mare Maestru
BANCUL ZILEI – Un tip urât are parte de o partidă grozavă de sex
Ce au vorbit Harry şi William la înmormântarea Prinţului Philip. Dialogul dintre cei doi, descifrat...
Caz nemaiîntâlnit în Botoșani! Ce au găsit chirurgii în abdomenul acestei femei obeze
Detalii NEȘTIUTE din viața Zoiei Ceaușescu ies ACUM la iveală. Totul despre întâlnirile amoroase SUPRAVEGHEATE...
Încă doi concurenți vor fi ELIMINAȚI de la Survivor. Prezentatorul Dan Pavel nu vrea să-i...
Avertisment pe WhatsApp: pericolul major care vizează acum milioane de utilizatori
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
Este din nou DOLIU în muzica populară din România: A murit RĂPUS DE CORONAVIRUS
One day check-up: analizele importante pentru evaluarea stării de sănătate a bărbaţilor
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Cine este românca ce conduce una dintre afacerile lui Bill Gates în România şi alte...
Inchide