DUMITRU SECHELARIU A MURIT. Ion Iliescu: L-am apreciat pentru că era un om activ

DUMITRU SECHELARIU A MURIT. Ion Iliescu: L-am apreciat pentru că era un om activ
DUMITRU SECHELARIU A MURIT în această dimineață. Președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, sâmbătă că DUMITRU SECHELARIU a fost un om care a marcat acești ani printr-o prezență vie și apreciată de cetățeni
Publicat: 16/02/2013, 12:07
Actualizat: 25/06/2013, 14:28

Președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că Dumitru Sechelariu, care a murit în această dimineață, a fost un om care a marcat acești ani printr-o prezență vie și apreciată de cetățeni, el exprimându-și regretul că acesta a încetat din viață.
„Știam că stătea rău cu sănătatea și că a plecat din țară. Îmi pare foarte rău că a încetat din viață. Deci, ne părăsește un om care a marcat acești ani printr-o prezență vie și apreciată de cetățeni”, a spus Iliescu.

El a precizat că Dumitru Sechelariu a fost un om apreciat în Bacău, fiind reprezentatul unei categorii importante de oameni care credeau în el și care i-au acordat mandatul lor.

„Nu am avut legături nemijlocite, dar l-am apreciat pentru că a fost un om activ în Bacău. Era deja o personalitate, lumea îl apreciase, a fost ales și a fost un reprezentat al unei categorii importante de oameni care credeau în el și care i-au acordat mandatul lor. Și în viața economică s-a manifestat ca un om activ”, a mai spus Iliescu.

Fostul primar al Bacăului Dumitru Sechelariu a încetat din viață, sâmbătă dimineață, conform unor apropiați ai acestuia.

Sâmbăta trecută, Dumitru Sechelariu a fost transferat de la București la o clinică din Viena, la cererea expresă a familiei.

În 2 februarie, fostul primar al Bacăului Dumitru Sechelariu a fost adus la Spitalul Floreasca, prin transfer de la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași, pacientul fiind atunci conștient, cooperant și cu parametrii funcțiilor vitale în limite fiziologice.

În zilele următoare, Sechelariu a fost supus mai multor investigații imagistice și de laborator, în vederea stabilirii stării biologice de moment și a planului terapeutic, iar marți, 5 februarie, a fost supus unei intervenții chirurgicale, evoluția postoperatorie imediată fiind favorabilă.
Sechelariu fusese internat în spitalul ieșean în 31 ianuarie, cu afecțiuni la coloana vertebrală, fiind în imposibilitatea de a se deplasa, potrivit unor surse medicale.

În februarie 2010, fostul primar Dumitru Sechelariu a fost supus unei intervenții chirurgicale la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iași, după ce a suferit un preinfarct. După câteva zile, Dumitru Sechelariu a fost reținut de procurorii DNA într-un caz de corupție, în aceeași zi făcându-i-se rău și ajungând la Spitalul Județean Bacău, unde a fost internat sub pază.

Dumitru Sechelariu fusese reținut în cazul directorului SC Transport Public SA Bacău Iuliean Șuțu, acuzat că a oferit unor denunțători bani pentru a interveni pe lângă judecători ai Curții de Apel Bacău în scopul pronunțării unei sentințe favorabile în dosarul privind un litigiu comercial. Ulterior, Judecătoria Sectorului 1 București a respins cererea Direcției Naționale Anticorupție de arestare a fostul edil băcăuan.
Dumitru Sechelariu a fost primar al Bacăului, din partea PSD, în perioada 1996-2004.

În iunie 2005, fostul primar al Bacăului a fost arestat, fiind cercetat în legătură cu mai multe afaceri referitoare la schimburi și achiziții de terenuri, precum și la atribuirea unor lucrări. Astfel, în perioada februarie 2000 – mai 2004, Consiliul Local Bacău a acceptat 179 de schimburi de teren, suprafața totală de care au beneficiat Sechelariu – prin firmele Letea SA, Selena SRL, Deșteptarea SA – și alte 15 persoane fizice și juridice fiind de 79.744 de metri pătrați, primiți din proprietatea Consiliului Local (CL) Bacău, afimau procurorii anticorupție.

Din totalul suprafeței de teren cedate la schimb de CL Bacău (108.299 de metri pătrați, în valoare de peste 77 miliarde de lei fără a include terenurile pentru care nu există evaluare), Sechelariu și societățile comerciale Letea SA, Selena SRL și Deșteptarea SA – la care acesta era acționar – au beneficiat de 57.979 de metri pătrați, valorând aproximativ 40,6 de miliarde de lei, susțineau anchetatorii.

Și la vremea respectivă, la două zile după ce a fost încarcerat, lui Dumitru Sechelariu i s-a făcut rău, acuzând dureri puternice în piept și fiind dus la Spitalul Universitar din București.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Momentul atacului din Crângași. O cameră de bord i-a înregistrat pe cei doi tineri...
Prințul Harry și Meghan Markle, probleme grave cu legea! Ducii de Sussex nu și-au plătit...
Fostul milionar din fotbalul românesc a ajuns sărac lipit pământului la 72 de ani! A...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
La 12 zile după nuntă, un tânăr din Indonezia a aflat că soția lui era...
Afacerea cu care s-au îmbogățit doi români întorși după 7 ani din Italia. Sebastian și...
Dieta CIUDATĂ a lui Michelle Obama, la 60 de ani! Alimentul la care a renunțat...
Crima din Crângaşi, produsă din cauza unui Like dat pe Facebook. Victima încercase să îşi...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Un bărbat a atacat cu un cuțit mai mulți oameni, în plină stradă! Unde s-a...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Volkswagen dă startul precomenzilor lui Golf GTI. Cât costă acesta?
Iată cine este bărbatul ce l-a împuşcat pe premierul slovac. Este membru al Societăţii Scriitorilor...
Nouă ERUPȚIE COLOSALĂ pe Soare! S-a VĂZUT tocmai din...
Rămâi pe loc fără PERMIS. Legea nouă care intră în vigoare în România
Simona Halep a vorbit despre relația cu Patrick Mouratoglou: Am avut încredere
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Julia este hotărâtă să nu îi mai ierte greșelile lui Robi: „Vreau să îți spun...
Lavinia Pîrva, despre momentele dificile din mariajul cu Ștefan Bănică Jr.: ”A fost o perioadă...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Moșule, când e mai bine să mă însor, mai devreme sau...
Valurile de căldură au cauzat 150.000 de morți pe an în lume, între 1990 și...
×