După ce a provocat un HAOS pe DN1, Firea îi „liniștește” pe șoferi: A fost un test

Publicat: 22/05/2017, 14:58
Actualizat: 07/06/2018, 07:34

Coloana de mașini de pe DN 1 s-a format de la podul Băneasa, de unde a fost instituită, de luni, o bandă de circulație unică pentru autobuze. Astfel, numărul benzilor destinate traficului rutier s-a limitat la două.

„Se circulă cu fluență, dar faptul că s-a trecut de la trei benzi la două și fluxul foarte mare de mașini au dus la aglomerare în zonă. Avem echipaje atât la Academia de Poliție, cât și la Pasajul Băneasa și la Fântâna Miorița, care fac tot posibilul pentru a fluidiza traficul”, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanții Brigăzii Rutiere a Capitalei.

La intrarea pe banda unică a RATB, doi polițiști locali dirijau traficul și nu permiteau șoferilor să pătrundă în zona delimitată. Din această cauză, și conducătorii auto care veneau de pe strada Constantin Dobrogeanu Gherea au fost nevoiți să stea zeci de minute în coloană, pentru a intra apoi pe șoseaua București-Ploiești.

„De aproape 60 de minute stau în coloană. Niciodată nu am mai întâlnit așa ceva, nu se poate să stai în halul ăsta!”, a declarat nervos unul dintre șoferi.

„Am mai prins aglomerație aici, dar ca acum niciodată. Stau de peste 40 de minute. Și înainte se stătea, dar nu mai mult de 10 minute, cel mult”, a declarat un alt tânăr conducător auto.

„Vin de la Ploiești, iar de la ora 08:35, de la ieșirea din Săftica (DN 1, județul Ilfov – n.r.), stau în coloană. S-a mers bară la bară până aici, în Băneasa. Am făcut aproape două ore pe un drum care îl fac în mod obișnuit în 40-50 de minute. Când au făcut benzile astea pentru autobuze, aici, la intrarea în București, nu s-au gandit că majoritatea venim din afară? Eu cum aș putea să circul cu RATB-ul, dacă vin din Ploiești? Unde să las mașina, de unde să iau autobuzul?”, a declarat o tânără care a fost prinsă în ambuteiajul format, luni, pe DN 1.

Inițial, la solicitarea MEDIAFAX, reprezentanții Primăriei Capitalei au refuzat să explice ce măsuri vor lua, sau dacă vor interveni în vreun fel pentru a fluidiza circulația. Ulterior, Primăria Generală a publicat pe Facebook o reacție prin care anunță că instituirea benzilor unice pentru RATB a fost, deocamdată,„un test” și că implementarea proiectului va fi reluată după începerea vacanței de vară, motivând și că astăzi „au fost identificate punctele nevralgice”. Gabriela Firea a transmis că demararea acestei inițiative va fi făcută într-o perioadă în care traficul e mai redus și că până atunci va fi sporit numărul autobuzelor care circulă pe rutele respective și vor fi înființate și alte linii preorășenești.

„Chiar dacă pentru ca efectele pozitive să fie vizibile e nevoie de o perioadă de acomodare, acest proiect, coroborat cu înnoirea și suplimentarea parcului auto al RATB și cu extinderea sistemului de semaforizare inteligentă, reprezintă soluția pentru descongestionarea traficului în București. Studiile de mobilitate arată clar că implementarea benzilor unice generează o creștere cu 20% a vitezei de deplasare a autobuzelor și o diminuare cu până la 25% a timpilor de așteptare în stații, iar costurile de operare ale RATB se diminuează semnificativ”, a declarat Firea.

Primăria a cerut direcțiilor de specialitate să identifice terenuri la intrările în Capitală, (la capătul tramvaiului 21 și în zona Băneasa) unde cetățenii din Ilfov, care lucrează în București, să-și poată lăsa mașinile pentru a folosi mijloacele de transport în comun. Această măsura se va lua până în momentul în care se construiesc parcările de tip park & ride, explică instituția.
Primăria Capitalei va semna contracte de asociere referitor la transportul public în comun cu Primăriile Corbeanca, Snagov, Balotești și Gruiu, astfel încât cetățenii din aceste localități să beneficieze de liniile RATB.
Benzile unice vor fi implementate pe arterele : Șoseaua București – Ploiești, Șoseaua Kiseleff până la Arcul de Triumf (pe ambele sensuri), Bd. Constantin Prezan (pe ambele sensuri), Calea Dorobanți – între Piața Dorobanți și Bd. Dacia (pe ambele sensuri) și între Bd. Dacia și Piața Lahovari, Str. George Enescu, între Lahovari și Bd. Magheru și între Piața Romană și str. George Enescu.
Primăria Generală a Municipiului București a decis instituirea mai multor benzi unice pentru autobuze și troleibuze, pentru ca acestea să parcurgă mai repede traseele și să nu mai fie prinse în ambuteiaje.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Patru sulițe aborigene, returnate Australiei după 250 de ani