După scandalul Duicu, Ponta își mută biroul de la Palatul Victoria la Ministerul Apărării Naționale, cu „pază militară”, ca să se ferească de TRAFICUL de INFLUENȚĂ

După scandalul Duicu, Ponta își mută biroul de la Palatul Victoria la Ministerul Apărării Naționale, cu „pază militară, ca să se ferească de TRAFICUL de INFLUENȚĂ
Publicat: 15/04/2014, 09:37
Actualizat: 05/07/2016, 19:57

Premierul Victor Ponta a anunțat, în această seară, că, după scandalul baronului de Mehedinți, Adrian Duicu, în care procurorii susțin că se făcea trafic de influență din biroul lui de la Palatul Victoria, a decis să-și mute biroul la Ministerul Apărării Naționale. „De azi dimineață mi-am mutat biroul. Am un birou la Ministerul Apărării Naționale, că e mai sigur, e minister militarizat. Orice institutie a statului poate să primească cine a fost la mine, cât a stat…”, a precizat premierul.

„Totul a fost o simplă bombă de presă. N-a existat o intervenție la mine”, a susținut luni seara Victor Ponta, prezent fiind în studioul televiziunii România TV. Mai mult, Ponta a declarat că i s-a făcut o „înscenare de presă”, făcând referire la articolul din gândul, care a publicat în premieră faptul că în dosarul de corupție în care șeful Consiliului Județean Mehedinți, Adrian Duicu, și șeful poliției județene, Constantin Ponea, au fost arestați preventiv, apare numele premierului Victor Ponta și că procurorii DNA susțin că Adrian Duicu a făcut trafic de influență chiar în cabinetul premierului din Palatul Victoria. gândul a publicat atât informații din referatul procurorilor, cât și motivarea judecătorului Curții de Apel București care susțineau același lucru: traficul de influență s-a făcut de la Palatul Victoria.

„Mi-au cerut toți băsiștii demisia că a apărut pe site la gândul ce am făcut. DNA n-are nicio treabă cu asta”, a susținut Victor Ponta, ignorând documentele oficiale.

Premierul a adăugat că se așteaptă „de la o înscenare de la Traian Băsescu” până la alegerile prezidențiale din această toamnă. De asemenea, el a lăsat de înțeles că a întrebat la DNA dacă au informații că Duicu s-a întâlnit la el în birou cu șeful Poliției, iar aceștia au răspuns că așa a spus Duicu într-o discuție telefonică.

„Dacă sun din emisiune și spun că sunt cu Băsescu, sunt la Băsescu? Duicu nu a fost la mine în birou”, a subliniat Ponta.

Gândul a publicat, în exclusivitate, pe 8 aprilie referatul procurorilor DNA în dosarul de corupție în care au fost arestați preventiv șeful CJ Mehedinți, Adrian Duicu, și șeful poliției județene, Constantin Ponea. În dosar apare și numele premierului.

Procurorii DNA susțin că Adrian Duicu a făcut trafic de influență chiar în cabinetul premierului din Palatul Victoria. Duicu a cerut ca șeful IPJ din județ să fie menținut și apoi avansat, iar în schimb polițistul i-a promis că îl scapă de dosarul de incompatibilitate de la ANI. Anchetatorii susțin că premierul l-a convocat la Guvern pe însuși șeful Poliției Române pentru a-i satisface doleanțele lui Adrian Duicu.

Potrivit referatului procurorilor prin care au cerut arestarea preventivă a lui Adrian Duicu și a lui Constantin Ponea, relația de trafic de influență a celor doi s-a conturat în jurul dosarului de conflict de interese în care șeful CJ era pus sub acuzare de Agenția Națională de Integritate.

„Mă duc la premier dimineață și o să-l pun și pe premier să sune, că eu vreau să-l stabilizez pe acesta bine acia”

Din referatul cu propunerea de arestare a lui Duicu reiese că șeful CJ se lăuda că are influență asupra premierului Victor Ponta și asupra șefului Poliției, chestorul Petre Tobă. Iată ce se reține în referat:

â–º La data de 24 mai 2013, Ponea Constantin îl întreabă pe Duicu Ioan-Adrian, > (cu referire la demersurile făcute asupra persoanelor din conducerea Ministerului Afacerilor Interne), răspunsul fiind >.

â–º La data de 11 iunie 2013, numitul Duicu Ioan-Adrian îi comunică numitului Dumitrescu Doru, că pe data de 13 iunie 2013, intenționează să meargă la premier: „Mă duc la premier dimineață și o să-l pun și pe premier să sune, că eu vreau să-l stabilizez pe acesta bine acia”.

â–º Totodată, numitul Duicu Ioan Adrian afirmă că intenționează să meargă, împreună cu numitul Ponea Constantin Ștefan, la numitul Tobă Petre. În aceeași zi, numitul Duicu Ioan – Adrian a stabilit cu numitul Ponea Constantin Ștefan să se întâlnească la biroul acestuia.

Procurorii DNA susțin că Duicu și-ar fi traficat influența chiar în cabinetul premierului Victor Ponta din Palatul Victoria. Procurorii arată că Duicu a mers la Guvern să solicite menținerea pe funcția a lui Ponea. Magistrații menționează că Duicu i-a transmis șefului IPJ că în cabinet se află și ministrul de Interne, la acea vreme fiind Radu Stroe și că premierul l-a chemat la Guvern pe șeful Poliției, chestorul Petre Tobă.

Citește mai jos un extras din referatul DNA:

â–º La data de 13 iunie 2013, numitul Duicu Ioan-Adrian s-a deplasat la București, fără a fi însoțit însă de numitul Ponea Constantin Ștefan. Aici, de la cabinetul prim-ministrului, l-a sunat pe numitul Ponea Constantin Ștefan, transmițându-i că la premier se află ministrul Afacerilor Interne. Apoi, numitul Duicu Ioan-Adrian i-a transmis lui Ponea Constantin Ștefan un SMS, transmițându-i că prim-ministrul l-a chemat pe Tobă Petre la Guvern. La solicitarea prim-ministrului, numitul Tobă Petre s-a prezentat la Guvern, prilej cu care aici s-a întâlnit cu numitul Duicu Ioan-Adrian, care i-a solicitat menținerea temporară a numitului Ponea Constantin Ștefan în funcția deținută și promovarea sa ulterioară în funcția de director adjunct al Direcției de Ordine Publică, solicitare cu care Tobă Petre s-a arătat de acord.

În împrejurările sus-descrise, numitul Duicu Ioan-Adrian, folosindu-se de autoritatea conferită de poziția sa din cadrul Partidului Social Democrat, a obținut folosul pe care îl promisese numitul Ponea Constantin Ștefan.

Apoi, numitul Duicu Ioan-Adrian l-a sunat pe Ponea Constantin Ștefan, comunicându-i rezultatul întâlnirii avute cu Tobă Petre: „Ție ți-a rezervat director adjunct la Ordine Publică și-l ține până de hotărăști tu să pleci și i-am spus: nu pleacă de aiciea… știa subiectul de ea, că vrea să vină la Parchetul General, că la DNA a avut o problemă și n-a pus-o acolo… deci absolut ok, o să urmeze treaba aia cât de curând; cealaltă zic; ceea ce te interesează cel mai mult”.

Așadar, numitul Duicu Ioan Adrian i-a transmis numitului Ponea Constantin Ștefan că, în viitor, acesta va obține și folosul vizat pentru soția acestuia, respectiv ocuparea unei funcții de conducere din cadrul unei structuri din București. Cu privire la aceeași întâlnire, numitul Duicu Ioan Adrian i-a transmis numitului Dumitrescu Doru: „l-a chemat acolo șefu ăl mare, l-a chemat la Guvern, și a venit acolo. Ok”.

Motivarea instanței la arestarea preventivă a lui Duicu

În motivarea judecătorului de la Curtea de Apel care a dispus arestarea preventivă a lui Duicu și Ponea, magistratul arată că , în mod cert, evenimentele s-au petrecut în Palatul Victoria, dar că nu e clar dacă a fost în biroul premierului Ponta sau în anticameră.

„În anticamera șefului cancelarului primului ministru sau chiar în cabinetul premierului (apare ca fiind neclar până în prezent), inculpatul Duicu s-a intâlnit cu numitul Petre Tobă, unde a discutat despre numirea în funcție de conducere a coinculpatului Ponea, dupa cum i-a comunicat acestuia din urmă”.

â–º „Inculpatul Duicu arată în data de 13.06.2013, într-o discuție cu inculpatul Ponea că „un sfert de oră în biroul oval s-a vorbit despre familia dumneavoastră”. În acest moment procesual, apare ca fiind neclar dacă inculpatul se referă la biroul premierului sau la cel al șefului cancelariei, dar în mod cert discuția a avut loc și cu numitul Petre Tobă, dupa cum arată inculpatul Duicu”.

â–º „Inculpatul Duicu pretinde că prin sintagma „l-a chemat acolo șefu ăl mare” pentru a desemna persoana care l-a chemat pe Petre Tobă la Guvern să discute depre inculpatul Ponea ar fi șeful Cancelariei primului ministru. Curtea are rezerve că o astfel de persoană ar avea competențe să-l cheme pe șeful Poliției române la Guvern și, de asemenea, că șeful cancelariei ar fi cel care foloseste „biroul oval”, dar aceste elemente vor fi clarificate pe parcursul anchetei”.

â–º „Inculpatul Ponea se adreseaza șefului de consiliu judetean în mod servil, cu apelativul „Șefu'”…exprimările fiind de categoria „Șefu? Ce faceți, șefu?…Sunteți cel mai tare…Știam eu, dar nu mă așteptam chiar așa”, se arată în referatul DNA.

Oroare! Celebra prezentatoare TV a ţării, abuzată sexual în scara blocului. Atacatorul i-a pus cuţitul...
Şi-a dat jos sutienul fără pic de ruşine! E o artistă mega-celebră de la noi....
Simona Halep și-a inaugurat piscina la vila de la Izvorani și a făcut senzație în...
Băutura care te deshidratează cel mai mult în timpul caniculei. De evitat
Gina Pistol revine pe micile ecrane. Ce emisiune va prezenta iubita lui Smiley după ce...
Scandalul dintre Laurențiu Reghecampf și Anamaria Prodan a ajuns subiect principal în presa din Germania!...
Horoscop INEDIT. Care e cea mai favorizată zodie
PNRR-ul României, criticat aspru de presa din Germania: ”Comisia Europeană ar putea respinge planul fără...
Care sunt cele mai avariate și cel mai atent conduse mașini din Europa. Poziția surpriză...
BANCUL ZILEI – Traian Băsescu livrează 1 milion de prezervative românești americanilor
Ce pedeapsă a primit femeia din România care a furat diamante de milioane de dolari...
Şi-a dat jos sutienul fără pic de ruşine! E o artistă mega-celebră de la noi....
Imagini INTIME cu scene de nuditate dintr-o lume CENZURATĂ
Chinezii au construit un câmp cu rachete nucleare! Cum arată, imaginile sunt ULUITOARE
Andreea Marin și iubitul, alături de Jennifer Lopez și Ben Affleck. Fanii sunt uluiți. FOTO
Face senzaţie cu „cel mai mic bikini”. Puţine ar avea curajul să meargă aşa la...
Horoscop august 2021. O lună cu schimbări majore în viața sentimentală pentru aceste zodii. Ce...
Adevărul despre Toni Iuruc. Simona va fi șocată! Ce a făcut în 2020? Rușine uriașă
Iese un nou vaccin, gata de experimentat pe oameni. Câţi bani primesc voluntarii
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
Viaţa bizară a unui miliardar. Mănâncă o singură masă pe zi iar în weekenduri deloc,...