E OFICIAL! Fiecare cetățean din această țară va primi câte 930 de dolari. Premierul vrea să consolideze economia, după pandemia de coronavirus

E OFICIAL! Fiecare cetățean din această țară va primi câte 930 de dolari. Premierul vrea să consolideze economia, după pandemia de coronavirus
Epidemiologii anunță când vom reveni la normalitate / Foto ilustrativ: Pixabay.com
Publicat: 18/04/2020, 16:38

Premierul nipon Shinzo Abe a anunțat, vineri, că Japonia va oferi un ajutor de 100.000 de yeni – circa 930 de dolari – fiecărui locuitori al țării, japonez sau nu, pentru a stimula economia afectată de pandemia de coronavirus.

„Ne mișcăm foarte repede pentru a le oferi oamenilor acești bani”, a declarat Shinzo Abe, potrivit channelnewsasia.com.

Starea de urgență în Japonia a fost extinsă, în contextul pandemiei de coronavirus. Măsura populistă va tripla cheltuielile guvernamentale, dar Shinzo Abe pare pregătit.

Japonia a înregistrat doar 190 de decese cauzate de coronavirus, dar măsurile sunt drastice. Recent, autoritățile au confirmat că un al treilea oficial din Japonia a fost răpus de Covid-19.

Shinzo Abe a extins starea de urgență în Japonia, deși inițial vizase doar șapte regiuni al țării. „Dacă înțelegem că NU trebuie să ieșim, putem diminua semnificativ numărul celor bolnavi de Covid-19, în următoarele 14 zile. Viitorul depinde de cum ne comportăm acum!”, a declarat premierul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase